Какво използвате при разширени вени - съвети, препоръки, операция

Re: Как да разбера дали това да разширени вени и как да спра появяването им по-нататък?

Мнениеот Грохот » 03 Окт 2016, 16:10

Мисля, че ако ти се подуват краката, вечер ги чувстваш като оловни, мравучкането в тях, трябва да се обърне по-сериозно внимание.
Грохот

Re: Как да разбера дали това да разширени вени и как да спра появяването им по-нататък?

Мнениеот fawla » 10 Яну 2018, 12:21

Движение, краката не бива да се сгъват, по-чести разходки, дори и да работите в офис, на всеки час прапвете по една кратка разходка из коридорите, а и по-често. Само движението е превенцията, по равно движени и по равно спокойствие за тялото
Аватар
fawla

Мнениеот Rali_hr » 22 Авг 2018, 09:25

Разширените вени си личат, да не говорим и тежестта в краката, може да посетите лекар, ако имате притеснения и да ви даде адекватни съвети как да постъпите конкретно във вашия случай. иначе преевнция би било да повидагате краката и да редувате стоене с ходене.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Pacienti » 23 Авг 2018, 17:17

fawla написа:Движение, краката не бива да се сгъват, по-чести разходки, дори и да работите в офис, на всеки час прапвете по една кратка разходка из коридорите, а и по-често. Само движението е превенцията, по равно движени и по равно спокойствие за тялото

+1 за това мнение. В офиса, отговорника по трудова безопастност ни кара на всеки час да ставаме за по 5 мин. Освен движение, иска и да се взираме в далечината за да се успокоят очите.
Pacienti

Разширени вени усещане за пукване и топлина

Мнениеот Megi megan » 16 Ное 2018, 23:05

Здравейте.Майка ми има разширени вени,от ония изпъкналите и навъртяните от коляното нагоре и ми спомена как са се пукнали и изтекли вътре в нея и усетила топлина.....Това опасно ли е?
Megi megan

Re: Разширени вени усещане за пукване и топлина

Мнениеот Михнев » 17 Ное 2018, 13:56

Това е много опасно, би трябвало майка ви веднага да отиде на съдов лекар. Какво, ако е станал вътрешен кръвоизлив и има тромб, който пътува към сърцето?? Не бих изчакал и минута.
Михнев

Мнение за лазерна аблация за лечение на разширени вени

Мнениеот ganka67 » 28 Май 2020, 18:43

Здравейте! Търся мнение за лазерна аблация за лечение на разширени вени. От дълго време страдам от разширени вени на краката. Ползвала съм най-различни мазила, хапчета и хранителни добавки, но до момента ползата от тях е минимална. Веднъж съм се подлагала и на склеротерапия. Ефектът от нея трая около една година и след това вените отново се появиха и положението като че ли стана по-зле. За лазерната аблация прочетох някои неща, но бих искала да чуя мнението на някой, който е преминавал през тази процедура.
ganka67

Re: Мнение за лазерна аблация за лечение на разширени вени

Мнениеот varlam » 28 Май 2020, 19:11

Би трябвало лекар да прецени, защото лазерната аблация не е по желание на пациента. Накратко, дава много добри резултати, но има и особености, трябва да се допълни със склеротерапия. Но е добър вариант, операцията със скалпел не е лека и много не е за препоръчване. Но нека лекарят ви да прецени.
varlam

Re: Мнение за лазерна аблация за лечение на разширени вени

Мнениеот ganka67 » 29 Май 2020, 09:55

varlam написа:Би трябвало лекар да прецени, защото лазерната аблация не е по желание на пациента. Накратко, дава много добри резултати, но има и особености, трябва да се допълни със склеротерапия. Но е добър вариант, операцията със скалпел не е лека и много не е за препоръчване. Но нека лекарят ви да прецени.

Благодаря за мнението. Не съм се консултирала с лекар. От това, което прочетох, останах с впечатление, че процедурата е по желание... В смисъл пак трябва да е назначена от доктора, но мислех, че всеки с този проблем може да се подложи на лазерна аблация. Иначе пишат много добри неща за този метод...
ganka67

Предишна

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с кръвоносните съдове