Аулин - как въздейства на организма?

Мнения, коментари и въпроси за лекарствени продукти.

Мнениеот MiroslavT » 25 Юли 2019, 17:17

Популярното болкоуспокояващо АУЛИН съдържа нимезулид — нестероидно противовъзпалително лекарство, което не трябва да се приема без лекарско предписание. Причината е рискът от сериозни нежелани реакции, особено увреждане на черния дроб. В редки случаи са възможни тежък хепатит, чернодробна недостатъчност и необходимост от трансплантация.

Лекарството може също да причини гастрит, язва и стомашно-чревно кървене, бъбречни проблеми, задържане на течности, повишаване на кръвното налягане и алергични реакции. Рискът е по-голям при хора със заболявания на черния дроб, бъбреците, стомаха или сърцето, при обезводняване и при едновременна употреба на други противовъзпалителни лекарства, антикоагуланти или алкохол.

Нимезулид се използва при остра болка, като се препоръчват най-ниската ефективна доза и възможно най-кратък курс — обикновено не повече от 15 дни. При пожълтяване на кожата или очите, тъмна урина, силна коремна болка, черни изпражнения, задух или обрив приемът трябва да се прекрати и незабавно да се потърси медицинска помощ.
MiroslavT

Re: Остра бактериална инфекция в гърлото - 4 бр Аулин не помагат за болката

Мнениеот victorYa » 25 Юли 2019, 19:45

4 броя Аулин?? Това може да ви убие :(
victorYa

Мнениеот Dr Dimitrova » 01 Авг 2019, 17:06

Здравейте!
Обънете се за консултация при своя личен лекар.Ако той прицени ще ви испрати при специалист.
Клиничната картина съвпада с ОВИ,с бактариален компонент.
Зависи от визуалната картина на носоглътката.Резултата от носен-гърлен секрет.
Поздрави и лек ден!
Dr Dimitrova

Мнениеот svetla.kostadinova » 03 Авг 2019, 20:46

Това, което на мен ми помогна преди 2 години за намаляване на непоносима болка в гърлото, от която не можех да спя вечер, беше спреят за гърло Стрепсилс. Болката ми намаля с 90% и почти се излекувах. Болката в гърлото ми беше от настинка през лятото, като се беше прехвърлила и в силна болка в ухото. Когато въздействах на гърлото, болката в ухото също се повлия много добре. Не съм правила антибиограма. Впоследствие при други настинки съм ползвала и поне още 3 други спрея, но никой не действа така, както Стрепсилс. Много съм доволна от него. Успех!
svetla.kostadinova

Мнениеот Fast Fishing » 09 Авг 2021, 00:36

Привет от мен.
Интересува ме въздействието върху организма на лекарствения продукт Аулин?
https://www.fastfishing-bg.com/
Риболовни принадлежности
Аватар
Fast Fishing

Назад към Лекарства