Здравейте, имам субклиничен хипотиреоидизъм с тсх 1.78 фт4 11.80 ( реф стойност 12-24). Фт3, ТАТ и МАТ са нормални. На ехограф се вижда нехомогенна структура.
Може ли да приемам АФА ( препоръчват ми го за желязодефицитна анемия)?
Liiya написа:Здравейте, имам субклиничен хипотиреоидизъм с тсх 1.78 фт4 11.80 ( реф стойност 12-24). Фт3, ТАТ и МАТ са нормални. На ехограф се вижда нехомогенна структура.
Може ли да приемам АФА ( препоръчват ми го за желязодефицитна анемия)?
BoyanaR написа:Здравейте,
Трябваше да изследвам полови и тироидни хормони заради големи закъснения в цикъла.
Бихте ли коментирали тези резултати, трябва ли да се притеснявам заради ниския TSH? Възможно ли е да се дължи на това, че изследванията са правени на 3-ти ден от цикъла?
Имам два възела на щитовидната жлеза. Единият е малко под 1 см., а другият малко над 2 см. И двата са с предимно кистозна част. Миналата година на прегледа жлезата беше леко увеличена, но нямаше нещо притеснително. Напоследък усещам едно неприятно стягане в тази област.
emiliahristova65 написа:Zdraveite, i da ste zdrava prez Novata Godina! Na 56 godini, sam sas struma Nodoza,i normalni hormoni,na jlezata.Izpisana mi e selan za 3 meseca,koito v momenta ne piq.Redoven cikal, no tazi godina ,zapo4naha preska4aniq v cikala,dekemvri mesec ,pol4ih kravoizliv.Napraveno e abrazio,diagnoza,vazpaleniq na endometriuma s narushena poliferaciq i hroni4en endocervit.Zapo4na skovanost, bolki po tqloto, postoqnno bezsanie,razdraznenienaprejenie navsqkade. Izpisah mi KLIMENUM -den i nost.Iskam da pitam soqta v nego, pre4i li mi na stitovidnata Jleza ,toest za vazlite i funkciqta i.Ne mi deistva i za sanq relamaksa,koito sasto mi beshe izpisan. Ne spq i mi stava tejko .Oste ne moga da znam rezultata ot Klimenuma.Blagodarq , Vi, izvinete za latinicata!
didkata _ написа:Здравейте!Проблемът ми,по който ви пиша е следния:имам почти всички симптоми за хипотериодизъм,но правейки изследвания всички казват,че са ви в норма,а в същото време имам косопад,имам суха до бяло кожа,поддуване,трудно ходя до тоалетна през 1,2 дни може и повече,отпаднала съм,все ми се лежи,почива ми се а с килограмите е страшно.Само нагоре.От началото на пандемията до сега съм качила около 13кг.Изследвайки TSH при референтни 4.200,моя рузултат е 3.900,и незнам какво да правя.Изследвах селен,в норма е,тат,мат...всичко.Три докторки посетих,всички сазват нищо ви няма.
Iva87I написа:Здравейте д-р Йорданова. Съпругът ми и аз бяхме на консултация при вас през Декември 2021. Той трябваше да си запази друг час при вас когато резултатите от изследванията му са готови. Така се случиха нещата че трябваше да пътуваме обратно за ЮК а изследванията бяха готови 2 дни след като пристигнахме.
Бихте ли могли да погледнете резултатите които ще прикача, и да ни кажете дали има поводи да се притесняваме? На консултацията беше споменато че той може да има проблеми с млечната жлеза. Много ви благодаря предварително!
Назад към Ендокринология и болести на обмяната
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта