Антиалергична порода котки

Ако можеха да говорят, но не могат, затова нека поговорим вместо тях. Споделетe всичко за вашите домашни любимци - типични или екзотични.
Онлайн консултация с д-р Искрен Станилов и д-р Деница Русева

Антиалергична порода котки

Мнениеот shhuus » 10 Фев 2012, 10:52

Майка ми е алергична към котки. По принцип има астма и когато е покрай котки получава пристъпи. Това го разбрахме преди 5 години, когато се разделих с последната си котка. От тогава сме сменили домашния любимец с куче. Не ме разбирайте погрешно, обичам кучето си, но съм човек на котките.

Наскоро гледах Анимал планет и от там разбрах за тази порода, която се води антиалергична. В козината си нямала някакъв протеин и това карало хората, които кихат, да не кихат.

Поразрових се в нета, пише че ставало и за асматици, но все още не съм убедена. Все пак здравето на майка ми е по важно!

Някой има ли опит в отглеждането на такава котка? Или поне да има по точна информация от мен?

Породата се казва Руска Сибирска и са много красиви!
"Аз-ът е само едно местоимение!"
Аватар
shhuus

Re: Антиалергична порода котки

Мнениеот southern_sun » 10 Фев 2012, 13:38

shhuus написа:Майка ми е алергична към котки. По принцип има астма и когато е покрай котки получава пристъпи. Това го разбрахме преди 5 години, когато се разделих с последната си котка. От тогава сме сменили домашния любимец с куче. Не ме разбирайте погрешно, обичам кучето си, но съм човек на котките.

Наскоро гледах Анимал планет и от там разбрах за тази порода, която се води антиалергична. В козината си нямала някакъв протеин и това карало хората, които кихат, да не кихат.

Поразрових се в нета, пише че ставало и за асматици, но все още не съм убедена. Все пак здравето на майка ми е по важно!

Някой има ли опит в отглеждането на такава котка? Или поне да има по точна информация от мен?

Породата се казва Руска Сибирска и са много красиви!

Честно казано не ми се вярва, че има такава порода. Още повече аз смятам, че за да се превъзмогне една алергия трябва постоянно да се атакува с алергени за да може организма да си изгради сам бариера и да се справи с алергиите.
southern_sun

Мнениеот Memento » 14 Фев 2012, 10:00

Не съм чувал за такива котки но щом си гледала предаване за тях сигурно има, хубаво ще е някой по-запознат да даде повече информация защото и в нета информацията е доста оскъдна?!?!
Аватар
Memento

Мнениеот tweety » 19 Апр 2012, 12:00

Ще умра от смях каква е тази порода котки бе ? Как са я селектирали въобще?
tweety

Мнениеот teddy » 14 Май 2012, 14:28

tweety написа:Ще умра от смях каква е тази порода котки бе ? Как са я селектирали въобще?

Алергията у хората се предизвиква от протеина Fel d1, който се съдържа в котешката слюнка и кожата. 1 от 50 хиляди котки имат генетично отклонение в своето ДНК и не притежават този протеин. Точно такива екземпляри са кръстосани, за да се селектира антиалергичната порода котки. И между другото не всеки може да си я позволи, защото един екземпляр струва около 4 хиляди долара...
teddy

Мнениеот Silvi » 17 Май 2012, 14:03

teddy написа:
tweety написа:Ще умра от смях каква е тази порода котки бе ? Как са я селектирали въобще?

Алергията у хората се предизвиква от протеина Fel d1, който се съдържа в котешката слюнка и кожата. 1 от 50 хиляди котки имат генетично отклонение в своето ДНК и не притежават този протеин. Точно такива екземпляри са кръстосани, за да се селектира антиалергичната порода котки. И между другото не всеки може да си я позволи, защото един екземпляр струва около 4 хиляди долара...

хахахаха много скъпо лечение на алергии, не може ли просто алергичните към котки да не си вземат такива. Или просто генното инженерство трябва да се развива някак си!
Silvi

Мнениеот southern_sun » 28 Май 2012, 11:36

Скоро гледах предаване по Анимал планет за котките, никога не съм си представяла, че може да има хора, на които целият им живот да преминава в отглеждане на котки. Две дами,( мисля, че американки) са превърнали дома си в една огромна ферма за котки. Едната жена сподели, че има алергия към тях, но любовта и към тези животни не може да я накара да се откаже да ги отглежда въпреки алергията си.
southern_sun

Назад към Ветеринарна медицина