Фиброаденома - оперативно или неоперативно лечение?

Фиброаденома - оперативно или неоперативно лечение?

Мнениеот MedPharm BG » 30 Апр 2013, 19:45

Здравейте,

Интересувам се дали някой знае задължителна ли е операцията при фиброаденома? Само да уточня - фиброаденомата е най-честия доброкачествен тумор на гърдата. Открива се най-често при жени от 15 до 35 годишна възраст.
Поразрових се в интернет и открих информация за някакъв метод на лечение с ултразвук - ехотерапия. Предимствата му били, че не е нужна обща анестезия, прием в болница и, че не остават белези, а пък и продължавал към час, час и полувина. Казва се , че резултатите били много добри - намаляване на фиброаденомата и изчезване на симптомите на болка и неспокойство.
Ето и линк към статията, от която разбрах за метода: http://www.medgadget.com/2012/12/therac ... in-eu.html

Някой подлагал ли се е на този метод и има ли по-подробна информация за него? Прави ли се в България?

Благодаря предварително :)
MedPharm BG

Re: Фиброаденома - оперативно или неоперативно лечение?

Мнениеот yanabran » 02 Май 2013, 18:27

Здравей,

Чувала съм за тази нова алтернатива за лечение на фиброаденома на гърдата. Моя приятелка/сестра се лекуваше с този нов метод - Ехотерапия, базиран на ултразвука в болница Света София в град София. Тя остана доста доволна, защото се възстанови бързо, а фиброаденомата намаля съвсем скоро. Цялата процедура преминава амбулаторно в рамките на 1 час и половина, като предимствата са, че няма белези и не е необходимо да се хоспитализира човек и да се използва каквато и да е упойка. Намерих им страницата на facebook, където може да получиш повече информация за този метод http://www.facebook.com/pages/Theraclion/303792825050 или да се свържете със самата болница.
yanabran

Мнениеот mariar » 02 Май 2013, 22:59

Здравейте!Аз съм на 24 години и имах този проблем.Уча във Франция и там се подложих на ултразвуково лечение преди половин година.За сега нямам никакви проблеми.Нямам белег, което за мен беше особено важно, но освен козметично е и ефективно, защото бучката ми изчезна.Ето тук има повече информация, ако някой го интересува:
http://www.medgadget.com/2012/12/therac ... in-eu.html
mariar

Мнениеот pirga » 16 Май 2013, 14:05

Здравейте,
и аз искам да споделя мнение по темата.Преди месец ми откриха същия проблем за който говорите и се подложих на ултразвуково лечение в Света Ана в София.Като цяло съм много доволна.Единствено не ми хареса, че трябваше на няколко пъти да ходя, но в крайна сметка формацията се стопи:)Нямам белег и болки.Ето ви и повече информация:
http://www.facebook.com/pages/Theraclion/303792825050
Успех!
pirga

Нов метод за премахване на фиброаденом - мнения?

Мнениеот nushi.kisyova » 27 Ное 2013, 12:53

Здравейте! Преди 5 години ме оперираха от фиброаденом на дясната гърда. Операцията мина за около час, но след това имаше много силна и неприятна болка.

За съжаление, преди седмица откриха на същата гърда, нов фиброаденом. Казано честно не искам да се подлагам отново на операция. Търсих в интернет мнения, всички твърдят, че е добре да се оперира.

Открих, обаче, заедно с многобройните мнения, които са „за” оперативното лечение и нов метод. Всъщност представлява амбулаторна ултразвукова процедура, която се понася добре и напълно отстранява фиброаденома с едно посещение .

Никъде не открих мнения на жени, които са използвали този начин за премахване на фиброаденом.
Може би, защото методът е нов и не много разпространен до момента, но ще се радвам да споделите вашите мнение, ако сте изпробвали този нов метод за премахване на фиброаденом!
nushi.kisyova

Re: Нов метод за премахване на фиброаденом - мнения?

Мнениеот Nightmare » 27 Ное 2013, 13:13

Моя позната има проблем като твоя и тя беше озадачена какво да предприеме. Не зная каква е цената на новият метод, който се предлага, но предполагам ще е в пъти по-скъпо от колкото операцията. На практика операцията е безплатна, ако се поеме от здравната каса, плащаш само престоя в болницата.
Със сигурност новият метод с ултразвука ще бъде в пъти по-лесен и удобен, за да не кажа приятен, от колкото операцията. А няма как да са го пуснали за разпространение и да не бъде ефикасен.
Nightmare

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с хирургия