Продукти за къдрава коса – съвети?

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Продукти за къдрава коса – съвети?

Мнениеот Lyomi » 21 Яну 2014, 14:54

От известно време имам проблем с къдравата си коса! Явно започва да се омазнява по-интензивно, защото стои сплескана в корените, а бухнала в краищата! А и в сезона на шапките е още по-трудно да изглежда в края на деня, така както когато съм излезнала от вкъщи!

Кажете, какви продукти да си взема, за да не стои къдравата ми коса в краищата бухнала, дали зависи от прическата? А какви грижи полагате, с какви продукти подхранвате, за да расте по-бързо и къдриците да стоят на красиви масурчета?

Виждам има по козметичните магазини разни балсами и всякакви щуротии за къдрави коси, но се притеснявам, че могат тези продукти да я утежняват! Какви продукти ще препоръчате?
Lyomi

Re: Продукти за къдрава коса – съвети?

Мнениеот annydance » 21 Яну 2014, 15:00

За съжаление нямам вашия късмет с къдравата коса, но имам приятелка, която често се бори с нея и след измиване използва бира, за да не бъде толкова мека и къдриците да се оформят самички. Пробвай няма да ти коства много, просто след като я измиеш я поливаш с бира, а след това сушиш! :P
annydance

Мнениеот rado84 » 23 Яну 2014, 19:01

annydance написа:За съжаление нямам вашия късмет с къдравата коса, но имам приятелка, която често се бори с нея и след измиване използва бира, за да не бъде толкова мека и къдриците да се оформят самички. Пробвай няма да ти коства много, просто след като я измиеш я поливаш с бира, а след това сушиш! :P

Има и друг вариант. След такава терапия (виж снимката) гарантирано косата ѝ ще стои права доста дълго време... :lol: :lol:

Изображение
You better wake up and face the heartache you’ve felt
You better stay strong when love’s gone
At the Heartbreak Hotel
Аватар
rado84

Мнениеот sofi_black » 24 Яну 2014, 15:10

rado84 написа:
annydance написа:За съжаление нямам вашия късмет с къдравата коса, но имам приятелка, която често се бори с нея и след измиване използва бира, за да не бъде толкова мека и къдриците да се оформят самички. Пробвай няма да ти коства много, просто след като я измиеш я поливаш с бира, а след това сушиш! :P

Има и друг вариант. След такава терапия (виж снимката) гарантирано косата ѝ ще стои права доста дълго време... :lol: :lol:

Изображение

Ех, ама си забавен, ако дадеш съвет и как да я накъдря :!:
sofi_black

Мнениеот rado84 » 24 Яну 2014, 20:46

Хората отдавна са изобретили машата...
You better wake up and face the heartache you’ve felt
You better stay strong when love’s gone
At the Heartbreak Hotel
Аватар
rado84

Мнениеот MollyDolly » 28 Яну 2014, 12:51

rado84 написа:Хората отдавна са изобретили машата...

Ако беше прочел и темата, вместо да си чешеш пръстите само по клавиатурата, за да пишеш безсмислици, щеше да е още по-добре!
MollyDolly

Мнениеот djudjanka » 28 Яну 2014, 13:05

Още след измиването на косата си и преди изсушаване може да използваш балсам без отмиване за краищата, пяна или някакъв друг продукт за къдрава коса. Вечер може да си вдигаш косата на кок и така да спиш, за да не се сплесква.
Аватар
djudjanka

Мнениеот Harmony » 29 Яну 2014, 13:06

djudjanka написа:Още след измиването на косата си и преди изсушаване може да използваш балсам без отмиване за краищата, пяна или някакъв друг продукт за къдрава коса. Вечер може да си вдигаш косата на кок и така да спиш, за да не се сплесква.

Да, това е добър вариант и за дамите с не толкова къдрава коса, а по-скоро чуплива. Иначе буйните къдрици и по време на сън не могат да се сплескат :)
Аватар
Harmony

Назад към Козметика и грим