Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
Правила на форума
Добави отговор

С какво премахвате петната от дрехите без силни препарати?

19 Авг 2014, 10:40

Оставям силните препарати настрана, с две деца съм и ме е страх да използвам каквито и да било силни препарати за премахване на петна от дрешките им, предполагам, че това може да повлияе и на кожата им, затова предпочитам да съм предпазлива!

Преди да се родят, никога не съм се замисляла с какво да премахвам петната по дрехите, но сега ми е наложително, дали содата би могла да помогне, според вас? Подлагам това на огромно съмнение, затова искам съвет за премахване на упорити петна като тези от плодови сокове, флумастри и химикалки, какво ще кажете?
159288681.jpg
159288681.jpg (24.4 KiB) Прегледано 1231 пъти

Оставам без коментар за дрешката, особено когато детето предпочита да яде динята по този начин :D :D

Re: С какво премахвате петната от дрехите без силни препарати?

19 Авг 2014, 10:48

Дълго се борих с петната и в момента, в който се отказах една приятелка ми каза за трика с горещото прясно мляко. Щях да оставям до контейнера една лекьосана блузка на малката, в същия момент приятелката ми беше вкъщи и ми се скара как така ще пилея дрехи, каза ми да я накисна за 20-30 мин. с горещо прясно мляко, след това я изпрах и петното беше изчезнало :o :D

25 Ное 2014, 17:32

Пробвала съм и с лимон, а също и ако има нещо спешно и мазно веднага го изтърквам с веро :)

25 Ное 2014, 17:38

Солта помага, когато става въпрос за мазно, като се остави веднага след като е изцапано, но не успях да се справя с червеното вино! :(

26 Ное 2014, 15:18

Bambaa написа:Солта помага, когато става въпрос за мазно, като се остави веднага след като е изцапано, но не успях да се справя с червеното вино! :(

Аз не съм особено доволна от практиката със солта, според мен е най-важното веднага да се изпере, дори и със студена вода и веро да е е по-добре.

27 Ное 2014, 17:14

Има и някакви добри препарати за петна, но е важно според мен да е реагира веднага, ако го оставиш, или пък изпереш без да третираш петното - шансовете да се отървеш от него са почти нулеви :(

06 Яну 2015, 17:20

С кисело мляко майка ми ми е махала петната като малка. А що се отнася до кожата на децата ви - помислете си добре дали искате да израснат в толкова стерилна среда, че като се сблъскат с живота да се чудят защо през ден са пъпчасали.

10 Яну 2015, 12:39

Аз си използвам препарати, но вие не сте им почитателка явно. Не знам ако детето е окапано с манджа, в която има мазнина как точно ще го махнете, но.. вие явно имате някакви идеи :))

13 Яну 2015, 11:15

Аз също съм ги премахвала с кисело мляко, чувала съм, че може и с веро, но не знам то дали не е част то силните препарати. :)

13 Яну 2015, 16:13

ха, това пък със солта не е истина си мисля! Колко съм се солила без никакъв резултат. :lol:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2