Как да се справим с цъфтежа на косата?

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Re: Как да се справим с цъфтежа на косата?

Мнениеот sanya » 25 Юни 2012, 16:16

Моята коса от известно време започна да цъфти по дължината на косъма и направо е някакъв ад :? Подстригвах я редовно, веднъж на месец и половина, подхранвах я с маски, а накрая какво стана? Не мога да я отрежа догоре, защото имам нацъфтяло чак до средата на главата. Е, кажете ми как да се справя с това?
sanya

Мнениеот bobito » 10 Юли 2012, 17:08

sanya написа:Моята коса от известно време започна да цъфти по дължината на косъма и направо е някакъв ад :? Подстригвах я редовно, веднъж на месец и половина, подхранвах я с маски, а накрая какво стана? Не мога да я отрежа догоре, защото имам нацъфтяло чак до средата на главата. Е, кажете ми как да се справя с това?

Направи си маска със зехтин - много е ефективна против цъфтеж на косата. Приготвя се по следния начин: смесват се един или два жълтъка /според дължината на косата/, 1 с.л. ракия /или коняк - каквото имаш под ръка/ и 1 с.л. зехтин. Разбъркваш добре и нанасяш по дължината на косъма. Маската се приготвя бързо и лесно, и не е необходимо да се стои с часове с нея, а в резултата ще се убедиш сама ;)
bobito

Мнениеот d_2 » 11 Юли 2012, 15:11

Аз използвам кристали за коса на Сери и съм много доволна :)
От всичките ми самоубийства досега, ти си най-тъпият бръснач, най-засичащият пистолет,най-изветрялата свръхдоза,най-недостатъчно високият етаж...
Аватар
d_2

Мнениеот Ваня_13 » 18 Юли 2012, 14:39

Не знам дали въпросът ми е подходящ към тази тема, но искам да попитам как да се справя със сухата коса. ПО принцип косата ми никога не цъфти, но сега от слънцето не може да се среше. Слагам на крайчетата й едни масла на Клоран, но никакъв ефект.На допир е като коса на кукла. Кажете как да я омекотя и да я хидратирам малко!!!
Ваня_13

Мнениеот rabotnata pchela » 26 Яну 2015, 16:32

sanya написа:Моята коса от известно време започна да цъфти по дължината на косъма и направо е някакъв ад :? Подстригвах я редовно, веднъж на месец и половина, подхранвах я с маски, а накрая какво стана? Не мога да я отрежа догоре, защото имам нацъфтяло чак до средата на главата. Е, кажете ми как да се справя с това?

Споре дмен направо си прекалила с рязането :))
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Snejna » 28 Яну 2015, 15:09

Само ножица оправя нещата, това е поредния мит, че ако използвате някакви шампоани и маски косъма ви там ще се възстанови, все едно да чакате да ви зарасне счупен нокът. :mrgreen:
Аватар
Snejna

Мнениеот borkova » 28 Яну 2015, 15:50

И аз съм убедена, че не може да се спре цъфтежа по различен начин от радикалния, а за да не се появява толкова често пак е добре да се използват маски за коса, кристали и да се внимава с бои, сешоари, преси и подобни, които действат негативно!
borkova

Мнениеот Krum » 28 Яну 2015, 16:03

borkova написа:И аз съм убедена, че не може да се спре цъфтежа по различен начин от радикалния, а за да не се появява толкова често пак е добре да се използват маски за коса, кристали и да се внимава с бои, сешоари, преси и подобни, които действат негативно!

Е нали жените искате все да сте по вафли? :lol:
Аватар
Krum

Мнениеот Snejna » 07 Юли 2015, 11:28

borkova написа:И аз съм убедена, че не може да се спре цъфтежа по различен начин от радикалния, а за да не се появява толкова често пак е добре да се използват маски за коса, кристали и да се внимава с бои, сешоари, преси и подобни, които действат негативно!

Много ще е трудно, трябва цялостна грижа за косата, а а ко има нацъфтяло никакво спасение няма. Предвариетлно ако се правят маски с хума и се мажат връхчетата с кокосово масло може и да се предотврати.
Аватар
Snejna

Предишна

Назад към Козметика и грим