Добави отговор

Re: За връзката между късогледството и храненето

18 Фев 2015, 17:28

Няма общо, само телевизията разваля очите, няма общо храненето изобщо,това са врели некилепи.

19 Фев 2015, 19:23

Храненето май оказва влияние на всичко, а ние си мислим, че няма значение какво ядем и т.н. единствено се притесняваме да не си докараме разтройство :( :roll:

19 Фев 2015, 19:53

ех, това хранене е голяма работа :))) Не съм мислила, че може толкова голяма връзка да има между храненето и късогледството дори :(

20 Фев 2015, 12:17

Rali_hr написа:
Snejna написа:Аз имам проблеми с очите много сериозни и вече няма спасение, мисля да пробвам да се подложа на морковена диета, дали ще ми помогне не знам, но няма да ми навреди.

Може и да ти помогне, но надали ще стане чудо от типа свалих очилата. :lol:

Ти се смееш, ама аз ги свалих :lol: :lol: а сега кой-кого? :lol:

20 Фев 2015, 12:38

Не вярвам, че може да се получи, а ти какво си сваляла, може да е докато си лягала да спиш;Р

20 Фев 2015, 13:58

Мисля, че наистина има връзка, няма какво да се лъжем, трявба да се хапват добри храни - моркови особено за зрението ;)

20 Фев 2015, 15:35

Може и да останеш без очила, ако си пиеш хапчета, ама с ядене на моркови и марули са пълни глупости,стига сте отдавали чудотворни дейности на храната, някой ще вземе да се върже, чак е смешно.

09 Мар 2015, 13:22

:lol: Яж си морковите, но не очаквай нещо да се промени с очите :) Единственото, което на сто процента ще се случи е, че ще наблюдаваш странна пигментация на нежните места по тялото си ;)
Това за храненето и зрението го чувам за първи път. Разбира се, че начинът на живот (в което се включва и храненето) рефлектира върху организма ни, но има далеч по-сериозни фактори, които влиаят върху диоптрите. Това според мен. Да речем, знае се, че светлите очи са много по-слаби, т.е много по-податливи на късогледство/далекогледство. Определено има и генетика. И да, наследствено късогледство определено :ugeek:

09 Мар 2015, 13:44

В наши дни май всеки носи очила, а вярвате ли, че ако сложиш очила няма шанс да ги махнеш а по-скоро ако не носиш очила, зрението ти може само да се коригира? :roll:

09 Мар 2015, 14:07

silver933 написа:В наши дни май всеки носи очила, а вярвате ли, че ако сложиш очила няма шанс да ги махнеш а по-скоро ако не носиш очила, зрението ти може само да се коригира? :roll:

Препоръчва се при по-малки диоптри да не се носят постоянно очила или лещи, за да не си направиш мускула мързелив и да го тренираш по този начин...
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5