Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
22 Юли 2015, 14:41
кора-бия написа:Jully написа:mix_twix написа:как да не е така? След като е почнал някакъв процес по разваляне, значи той съществува и е факт и го има.

Не мисля, че е така особено с по-големите плодове и зеленчуци.
Да, ако динята се е вкиснала от едната страна, от другата значи е като прясно откъсната ли?

Е зависи, но в повечето случаи точно с големите плодове не е така
13 Авг 2015, 13:57
Например, ако ти е мухлясала от единия край краставицата ти ще си изядеш другия, практична работа,много ясно!
14 Авг 2015, 15:15
За предпочитане е да не се рискува, но не мога да кажа, че съм много примерна, краставиците обаче ги изхвърлям. ;0))
17 Авг 2015, 15:53
Jully написа:За предпочитане е да не се рискува, но не мога да кажа, че съм много примерна, краставиците обаче ги изхвърлям. ;0))
За краставиците не си струва риска, много лоши неща съм чувала за тях, но то преди да мухлясат толкова омекват, че мал шанс някой да се опита да го яде това
02 Сеп 2015, 11:14
ще се научите вие, ще почнете от краставиците и т.н. докато почнете нормално да хвърляте развалената храна
08 Окт 2015, 15:11
Е чак пък, то затова се изхйвърлят тонове храна, това че нещо мааалко се е повредило, не значи че е критично зле!
08 Окт 2015, 16:21
mix_twix написа:Е чак пък, то затова се изхйвърлят тонове храна, това че нещо мааалко се е повредило, не значи че е критично зле!
Такъв стандарт се налага и малко нещо да се случи от супермаркетите изхвърля, да де от нашите това не се случва, но за същите на Запад е нещо повече от нормално, затова и там има хора със съзнание като нешето и предпочитат да отидат и да го вземат, колкото и унизително да е това, отколкото да се пропилява ресурс
09 Окт 2015, 10:04
Много зависи, но гледам да оползотворявам всичко, независимо, че някъде нещо имало черна точка или малко е натъртен плода е без значение, така съм научила и децата си и го смятам за правилно!
09 Окт 2015, 10:13
Аз се старая да изхвърлям колкото се може по-малко неща, дори ако има някаква част леко развалена, предпочитам да я махна, ако не се е отразило по целия плод или зеленчук, ако е мек и със странен аромат хвърлям, но това че има малко изгнило на ябълката не значи че е за коша/
27 Яну 2017, 18:04
Изрязвам, докато остане нещо годно, ако е неспасяемо - изхвърлям.