Най-вкусната тиквена супа!

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Най-вкусната тиквена супа!

Мнениеот Боби_Тони » 14 Ное 2018, 10:34

Да ви кажа, не съм голям фен на тиквата, обаче тази супа ми промени мнението. Щом си сипах втора порция снощи :cool: И тъй като сега тикви бол - не само по улиците, ами и по пазара :mrgreen: , реших да я споделя с вас. Харесах си я от сайта Супичка, който често ползвам за идеи.

Крем супа от тиква и джинджифил

тиква 500 грама
моркови 2 броя
лук 1 глава
краве масло 20 грама
прясно мляко 200 мл
джинджифил 1 чаена лъжица
тиквени семки 2 супени лъжици

Нарязвате и почиствате тиквата, морковите и лука и ги варите в подсолена вода (около 1 чаена лъжица сол е достатъчна) до пълно омекване.
След като сварите зеленчуците ги пасирате с пасатор, или в кухненски робот заедно с маслото и млякото. Задължително извадете млякото предварително от хладилника. Пасирайте до получаване на еднородна смес.
Настържете джинджифила на ситно ренде и добавете към тиквената смес. Разбъркайте много добре, за да не остане джинджифила на топка. По-добре е да ползвате пресен джинджифил, тъй като той е много по-свеж . Може да откриете корените пресен джинджифил във всички по-големи магазини на щанда със зеленчуците. Ако пък нямате под ръка пресен джинджифил може да ползвате и сух.
Преди сервиране поръсете крем-супата от тиква с няколко тиквени семки и малко прясно настърган джинджифил. Може да добавите и шепа ароматни крутони.

Бон апети! :)
Аватар
Боби_Тони
 
Мнения: 81
Регистриран на: 08 Ное 2018, 12:11

Re: Най-вкусната тиквена супа!

Мнениеот *Пролет* » 14 Ное 2018, 11:19

Ооо, аз пък нямам търпение да дойде сезона на тиквата. Всевъзможни неща правя от нея. Но точно тази супа не съм. Правех една крем супа с тиква и тиквички, за неутрализиране на вкуса, че вкъщи не са й фенове. Ще я пробвам определено, мерси :smile:
Аватар
*Пролет*
 
Мнения: 103
Регистриран на: 08 Ное 2018, 12:47

Re: Най-вкусната тиквена супа!

Мнениеот Дороти » 14 Ное 2018, 12:44

Много обичам някой като публикува нещо ново за пробване! :mrgreen: Ще се ходи днес за тиква, че трябваше да сготвя някаква супа днес. Бонус е че е и лесна :lol:
Дороти
 
Мнения: 150
Регистриран на: 25 Окт 2018, 10:10


Назад към Рецепти и полезни съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта