Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Пречистване и отслабване с оцет – стара рецепта, но действа ли?

23 Яну 2015, 15:57

S_Milenska написа:Не знам какво да ви кажа, не съм пробвала, но съм чувала, че наистина помага при отслабване, но домашния ябълков оцет ;)

Аз започнах да си правя ябълков оцет, добре де, не аз - баба :)) Много е вкусен, не знам ще се отслабне ли :)

Re: Пречистване и отслабване с оцет – стара рецепта, но действа ли?

02 Апр 2015, 16:35

Ябълковия оцет е много полезен за здравето, според мен може да подейства и то със сигурност, но за целта трябва да се научим да си правим истински ябълков оцет!

Re: Лечение на различни проблеми с ябълков оцет

28 Май 2015, 09:50

Ябълковия оцет не се прави много трудно, а и да ви кажа може да се намери по различни био магазини, което е готиното.

Re: Лечение на различни проблеми с ябълков оцет

04 Юни 2015, 11:14

Kaya написа:Ябълковия оцет не се прави много трудно, а и да ви кажа може да се намери по различни био магазини, което е готиното.

да само по био магазините е решението май :)

Re: Правили ли сте до сега домашен ябълков оцет?

09 Юни 2015, 13:32

mimeto90 написа:Спомням си, че баба правеше, но бях доста малка, наистина не зная дали има нещо специфично, само помня, че аромата и вкуса се различаваха от това, който в момента се предлага по магазините

но винаги се прави в някакви огромни количества! :(

10 Юни 2015, 10:09

Mon_ton написа:
mimeto90 написа:Спомням си, че баба правеше, но бях доста малка, наистина не зная дали има нещо специфично, само помня, че аромата и вкуса се различаваха от това, който в момента се предлага по магазините

но винаги се прави в някакви огромни количества! :(

Можеш да си направиш и по-малко, никой не е казал, че трябва да се напълни 10 литровата туба ;)

15 Юни 2015, 14:32

До колкото знам има различни рецепти за ябълков оцет, като не всички стават на ябълков оцет, някои се вкисват, но не съвсем така че да се получи желаното или поне така съм чувала :roll:

16 Юни 2015, 14:07

А вярно ли е, че ябълките трябва да бъдат само от сладките сортове, зимните или може да са от по-киселите? :roll:

17 Юни 2015, 10:41

Mauritius написа:А вярно ли е, че ябълките трябва да бъдат само от сладките сортове, зимните или може да са от по-киселите? :roll:

Ами като се замисля в сладките сортове ябълки се съдържа повече захар и по-лесно ще протече ферментацията, може би заради това, но не виждам причина да не могат да се смесят :idea:

17 Юни 2015, 11:32

Сега като е топло може да ферментира и за няколко седмици :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5