Стари, неактуални, заключени теми.
03 Авг 2014, 08:22
Здравейте!Детето ми е на 7месеца от няколко дни давам попара.С какво мога да редувам попарата,че много не я харесва? Вече въведох заешко,от кога мога да въведа пилешко,свинско и телешко?Благодаря ви предварително!
06 Авг 2014, 10:11
gergana900212 написа:здравейте , имам запитване относно моят син който е на 3 месеца от 2 месеца сме на АМ -НАН , и доста често повръща обикновенно ,( не е на фотан ) сменихме много млека и резултат никакъв , ( ганчев, аптамин, фризолак) направихме и снимка на стомахчето от която се вийда че няма проблеми . Какво да предприема в този случай , докато беше нА кърма не е повръщал . Благодаря .
Здравейте,
давали ли сте на вашето дете антирефлуксно мляко? След всяко хранене ли повръща? Държите ли го по продължително време изправен след нахранване? Надигнали ли сте матрака на леглото му?
06 Авг 2014, 11:05
kristina_8709 написа:Здравейте!Детето ми е на 7месеца от няколко дни давам попара.С какво мога да редувам попарата,че много не я харесва? Вече въведох заешко,от кога мога да въведа пилешко,свинско и телешко?Благодаря ви предварително!
Здравейте,
изчакайте още няколко дни, понякога първите дни детето не харесва попарата. Пасирате ли я добре? С какво я приготвяте, слагате ли масло и сирене? Изчакайте една седмица от въвеждането на попарата и след това може да започнете да въвеждате едно по едно новите пюрета с различно месо. Може да редувате закуската и с бисквити и като пораснете още малко и с бебешки макаронени изделия.
06 Авг 2014, 12:42
Здравейте бисквитите как да ги давам?Аз четох за някаква попара с бисквити но с прясно мляко,а нали то се въвежда след годинка.От кога да започна с макаронени изделия?
06 Авг 2014, 13:02
kristina_8709 написа:Здравейте бисквитите как да ги давам?Аз четох за някаква попара с бисквити но с прясно мляко,а нали то се въвежда след годинка.От кога да започна с макаронени изделия?
Бисквитите може да ги приготвяте с мляко на детето ви, което приема- адаптирано или кърма. Макаронените изделия от 9 месец може да ги въведете.
29 Авг 2014, 08:26
Здравейте!Детето ми е на 8 мееца вечв мога ли да давам риба и дроп? Започнах да давам настъргани плодове,но детето повръща.Да започна ли пак да пасирам?
01 Сеп 2014, 14:47
kristina_8709 написа:Здравейте!Детето ми е на 8 мееца вечв мога ли да давам риба и дроп? Започнах да давам настъргани плодове,но детето повръща.Да започна ли пак да пасирам?
Здравейте,
най-добре да ги пасирате, до една годишна възраст е по-добре да ги давате пасирани плодовете или ситно настъргани след 10 месец. Може да започнете рибата.
07 Сеп 2014, 14:58
здравейте, д-р Кисьова, детенцето ми е на 1г. и 10м., искам да й давам за пиене прясно мляко или прясно мляко с бисквитки. Тя е на кухня вече 1 година, яде кремчета приготвени с прясно мляко, няма проблем. По скоро искам да й го давам чисто. Сутрин пие нестле джуниър 1+ и вечер преди да си легне пак й давам около 90-120гр, в зависимост колко е изяла от вечерната си супичка. Но не веднага след ядене, тя вечеря в 20.30ч и после млякото в 22.30ч. Мога ли напълно да заместя нестлето с прясно мляко, или да редувам един ден прясно, един ден нестле. И за какво да наблюдавам ако й идва силно на стомахчето или нещо друго.
11 Сеп 2014, 13:11
Nadinka написа:здравейте, д-р Кисьова, детенцето ми е на 1г. и 10м., искам да й давам за пиене прясно мляко или прясно мляко с бисквитки. Тя е на кухня вече 1 година, яде кремчета приготвени с прясно мляко, няма проблем. По скоро искам да й го давам чисто. Сутрин пие нестле джуниър 1+ и вечер преди да си легне пак й давам около 90-120гр, в зависимост колко е изяла от вечерната си супичка. Но не веднага след ядене, тя вечеря в 20.30ч и после млякото в 22.30ч. Мога ли напълно да заместя нестлето с прясно мляко, или да редувам един ден прясно, един ден нестле. И за какво да наблюдавам ако й идва силно на стомахчето или нещо друго.
Здравейте,
бих ви препоръчала да и давате нестле джуниър 1+, а след навършване на две години може да минете на нестле джуниър 2+. След като го харесва млякото и го пие, не смятам, че е необходимо да и давате прясно мляко, по-добре е да и давате от млеката на нестле, тъй като те са съобразени с нуждите на малките деца.
Поздрави, д-р Кисьова
07 Окт 2014, 11:31
Здравеите детето ми е на 9 месеца и половина дадонино мога ли да давам? Следобед какво може да давам?не харесва кисела,нишестетата и кашите. Благодаря предварително!