Защо не мога да отслабна - търся съвети

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Какви диети сте спазвали и донесоха ли Ви желания резулт

Мнениеот Margo » 18 Окт 2011, 11:59

Ако сте решили да спазвате някаква диета, определено днес не е денят, в който трябва да я започнете.Изненадва ли ви това? Ще ви обясня защо :D !
Според проучване, вторник е най-неблагоприятният ден за започване на нов хранителен режим. Неделя или понеделник са далеч по-подходящи.
Според изследването, започващите диета във вторник е по-вероятно да си върнат килограмите до седмица и дори да се окажат по-тежки, отколкото са били преди.
Сайтът TescoDiet.com провел проучване сред определен брой жени, които са спазвали диети през последната година. Говорител на Теско обобщава резултатите така:
"Психологически, спазващите диети са по-мотивирани да продължат режима си на хранене, ако са започнали в началото на седмицата."
88% от стартиралите диета в неделя или понеделник успяват да се задържат на едни килограми и да не си върнат старите.
Проучването е установило още, че средно жените се подлагат по три пъти на година на диета. Повечето обаче зарязват диетата си още в петък, след като седмицата им е била тежка и през уикенда искат да си починат и от работа, и от хранителен режим.
Според Теско Дайет всичко опира до психологическата нагласа на дамите, тяхната воля и желание да отслабнат. Стресът на работа, забързаното ежедневие и липсата на спорт са другите пречки пред здравословния режим на хранене и неуспешното спазване на диета.
Margo

Мнениеот valiart » 18 Окт 2011, 16:53

Не вярвам на диети. Всичко трябва да е в разумните норми. Когато се прекалява с храната, се качват и килограмите. Нормално!
Аватар
valiart

Мнениеот qproin » 19 Окт 2011, 13:45

Аз хапвам всичко когато и колкото искам, закуската е задължителна въпреки,че не всеки ден имам време. Вечерям около 18 ч, и никога не лягам след като съм хапнала. Но не ям пържено и почти не ям месо (просто не обичам).Подслаждам си топлите напитки с мед.Общо взето само дотук се ограничавам, хляб ям на всяко хранене и сладко колкото пъти намеря.Имам детенце на 1 година и всеки ден прекарвам в разходки по 4-5 часа, може тук да се крие тайната.
qproin

Re: как да напълнея?

Мнениеот qproin » 19 Окт 2011, 13:54

blue_bouble написа:Бих се радвала ако ми помогнете да напълнения поне с няколко килограма.

Навсякъде има изобилие от диети и хапчета за отслабване, а за напълняване почти нищо.

хех, ми то това е защото всички искат да отслабват, въпреки че май съм чувала, че да напълнееш е по-сложно.
qproin

Мнениеот southern_sun » 19 Окт 2011, 16:20

qproin написа:
blue_bouble написа:Бих се радвала ако ми помогнете да напълнения поне с няколко килограма.

Навсякъде има изобилие от диети и хапчета за отслабване, а за напълняване почти нищо.

хех, ми то това е защото всички искат да отслабват, въпреки че май съм чувала, че да напълнееш е по-сложно.

Да повярвай ми наистина е трудно да напълнееш.
southern_sun

Мнениеот valiart » 24 Окт 2011, 12:49

Хапвай повече. Една идея - може да направиш като в онзи филм "Super Size Me" да се храниш един месец само в Макдоналдс и да провериш дали наистина се напълнява от храната там. Идея, от която можеш и парички да изкараш, стига да намериш кой да те спонсорира и продуцира в документален филм, например ;)
Аватар
valiart

Мнениеот qproin » 24 Окт 2011, 14:55

Да не би да имаш някакъв хормонален проблем? Може и затова да си слаба :?
qproin

Re: Няколко добри причини да НЕ отслабнеш ;)

Мнениеот valiart » 25 Окт 2011, 23:46

Една приятелка разказва, че редовно й се виело свят, когато била доста слаба. Те живеят на седмия етаж и веднъж излязла на терасата да изтупа едно вълнено одеало и за малко да литне...Страхотия направо! А редовните гледки, които засичам по заведенията на момичета пред едни големи купи със салати и шишета с минерална вода, направо ми обръща червата. Представям си за мъжете тази картинка какво е. Голям кеф ми е да седна пред едни пържени картофки с чаша бира. Но да не се прекалява! Всичко с мярка, разбира се.
Аватар
valiart

Мнениеот qproin » 26 Окт 2011, 15:30

Говори се, че мъжете обичат жени с апетит. И сигурно е много дразнещо да седнеш с някоя жена, която си поръчва една купа трева за вечеря.
qproin

Мнениеот valiart » 26 Окт 2011, 21:02

Има такава работа. Мъжете не само, че се впечатляват, ами направо се кефят на жени, които си хапват без да мрънкат и да правят физоономии на това или онова в чинията. Преди години бях поне с пет килограма по-малко от тези, които имам сега. Но мъжа ми не спира да ми казва, че така съм по-апетитна. С по-големи гърди и дупе. Преди буквално бях една торба кокали. Ами не е секси с анорексична визия, така че хапвайте си, пийвайте си, но с мярка, разбира се :)
Аватар
valiart

ПредишнаСледваща

Назад към Диети