Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания
Правила на форума
Добави отговор

Re: Защо не мога да отслабна? Къде греша?!

02 Дек 2016, 16:01

Не претендирам, че съм специалист по храненето или нещо такова, но имам доста опит в отслабването и смятам, че една от най-най-големите грешки е да не се свалят килограми е в това, че отслабващите ядат главно въглехидрати (да, да,д обре си помисли какво хапваш - солетки, филийка, картофче, оризче, салатка), а не ядат никакви протеини, а за отслабването трябват протеини, не трябват солетки. Пробвай всеки ден да ядеш някакво чисто месо - пилешко месо със салата, зеленчуци с месо, салата с яйца и т.н. и ще видиш, че ще почнеш да сваляш.

02 Дек 2016, 17:06

Аз съм на същия хал, но и годинките са ми много и изобщо не мога да смъкна и грам, уж все съм на диета, уж все ям здравословно, но не се получава.

02 Дек 2016, 18:12

Спорт, спорт, спорт...
минимум по 1ч/ ден, а в почивните дни поне по няколко часа туризъм.
Под спорт се разбира не въртене на тренажора пред ТВ, а със сериозни усилия в този един час.
Хранене без или почти без концентрирани храни, като захар, мазнини и подобни.
Постно месце, риба, салати, овес/мюсли, малко плодове и това е. :)

02 Дек 2016, 20:20

Знам, че сигурно ви мързи (и мен ме мързи :lol: особено зимата в тоя студ), но без да правите някакви упражнения поне по 1 час на ден, няма да стане. В началото докато свикнеш да тренираш нещо е трудно ама после ти става навик и не е толкова досадно, но трябва постоянство.

03 Дек 2016, 10:23

Предполагам, че грешката е в многото диети, редувани с периоди на "писна ми". Това е най-сигурният начин да се получи йо-йо ефект и да се наруши правилният метаболизъм.
Постигането и поддържането на оптимално тегло се дължи на два фактора - 70% от успеха е в храненето, 30% е в движението. Всеки диетолог или фитнес специалист ще го потвърди. Тук някой посъветва за много спорт - без правилно хранене това със сигурност ще доведе до повишаване на теглото, защото от тренировки се огладнява повече и ако гладът не бъде утолен по правилния начин, резултатът е катастрофален. Мои приятели категорично доказаха тази теза. Тежат с по 10 кила повече отпреди да започнат да тренират :(
Съветвам те просто да намериш време за спорт, за да активираш метаболизма си. Без извинения! Всеки може да намери едни 40 минути дневно! Най-добре е да са на гладно. Тогава организмът гори мазнини. Интензивно кардио сутрин на гладно е най-доброто в началото (и най-лесно постижимото). Може да е велоергометър, кростренажор, бягане, скачане, някаква аеробна тренировка, свалена от Интернет. Пълно е с идеи и предложения.
Второто е храната. Не повече от 1500-1600 калории на ден, които идват от "добри храни". Вече се спомена кои са те - много зеленчуци (без бял ориз и картофи) сухо месо, яйца, нискомаслени млечни продукти, несладки плодове. Сега, през постите, аз наблягам на комбинацията от бобови и зърнени, на изобилието от салати, след тренировка си правя смути с растителен протеин.

03 Дек 2016, 13:24

А другото, което пропуснах да кажа е, че постите не са за опити да отслабнем! Аз съм ги карала 5 поредни години и не се отслабва докато постиш! Идеята им е да пречистиш душата си, а не да ги спазваш с цел да свалиш кила...Иначе благодарение на тях и организмът се пречиства, защото спираш за 40 дни всякакви храни от животински произход, сладки неща, алкохол и какво ли не, но не бива да се пости с цел отслабване!

03 Дек 2016, 20:39

Благодаря ви! то се е видяло, явно, че без спорт няма да стане. Мислих да почна йога, моя позната ми препоръча, но така и бързо се оказах, нямам място къде у дома да тренирам, понеже детето спи в хола, а другата ни стая е спалня, където спи мъжа и като цяло се получава така, че няма ни къде, ни кога. :(

04 Дек 2016, 02:39

Ще го кажа възможно най-просто без да задълбочавам в обясненията.

Разкарай простите въглехидрати (захар) и увеличи протеина (чисто месо, риба, яйчни белтъци). Тялото гори калории в усилието си да обработи протеина!
Комбинирай протеин с комплексни въглехидрати (съдържащи много целулоза - това главно са зеленчуци). Избягвай консервирани храни, туршии, колбаси, сол!
Подправяй салатите с малко зехтин, вземай омега3. Правилните мазнини са полезни стига да не се прекалява - захарта е отрова!
Забрави за глупости като разделно хранене, един ден на "това" един ден на "онова", плодови диети и каквито и да е крайности! Човека е всеядно същество, храносмилането е по-пълноценно когато се комбинират протеини с въглехидрати.
Започни да закусваш, пий много вода (не сокове, безалкохолни и алкохол). Вечеряй рано, около 4-5 часа не по късно от 7!
Спорта е задължителен и за предпочитане е тренировка с тежести. Кардиото работи до някаква степен, но трябва да е сутрин на гладно или след тренировката с тежести.
Тялото гори мазнини (разбива ги до глюкоза за енергия) когато кръвната захар е ниска (запасите в мускулите и черния дроб изчерпани), за това трябва да се поддържа постоянно ниска кръвна захар. Ако захарта е висока тялото отделя инсулин, който казва на мускулите да я поемат като резерв. Когато мускулите не могат да поемат повече захар излишъка се отлага като мазнина!
Тялото винаги ще гори приоритетно захарта и алкохола и докато са налични няма да посегне към мазните депа.
Минималната активност за нормален човек е 10,000 крачки на ден (около 5км което е НИЩО)
Колкото повече мускули работят повече калории се изгарят. Колкото повече мускули имаш, повече калории гориш и повече трябва да ядеш :cheerleadersmileygirl:
Ако неможеш да си позволиш фитнес, започни да ходиш много, да качваш стълби, да скачаш на въже, лицеви опори, набиране на лост, клякане (тренировката трябва да е поне час)
Никакъв покой, буквално не трябва да сядаш. Когато си постоянно на крак, метаболизма е засилен.
Може да правиш клекове само с тежестта на тялото: http://www.fitnessmagazine.com/workout/butt/exercises/30-day-squat-challenge/.
Разгледай как тренират жени: http://www.youtube.com/playlist?list=PLRS2DE4P39EemqfC96mvDFLC4OQj1C1br

Kremiliya написа:Моля ви се помогнете ми!....Кажете къде греша! :sad:

С "две думи" грешката ти е неадекватен хранителен режим и недостатъчна физическа активност.

Както казва Милош Шарчев - шампион по културизъм от бившата вече Югославия: Правилното хранене е най-важното, по-важно е дори и от самите тренировки!

Въпреки че Милош говори за културизъм (всички си мислите мъже и мускули), това е едно от най-добрите обяснения за правилата и принципите в храненето които важат за всички хора, без значение мъже или жени, трениращи или не трениращи!
Препоръчвам да изгледате видеото и да го гледате отново и отново за да си припомняте важните неща.
http://www.youtube.com/watch?v=-sxgC_wDNfI

04 Дек 2016, 12:27

Kremiliya написа:Благодаря ви! то се е видяло, явно, че без спорт няма да стане. Мислих да почна йога, моя позната ми препоръча, но така и бързо се оказах, нямам място къде у дома да тренирам, понеже детето спи в хола, а другата ни стая е спалня, където спи мъжа и като цяло се получава така, че няма ни къде, ни кога. :(

Йога за отслабване - няма начин! За гъвкавост, релакс, комфорт на тялото и духа - да. Но за отслабване ти трябва съвсем различно натоварване.
Прочети внимателно съветите на mihabolil, много са точни, прости и ефективни.
Винаги има начин и място. За тичане и подскоци на място колко площ ти трябва? За напади и клекове, за лицеви опори и коремни упражнения? Всичко на всичко един на два метра. Тренирала съм в разстоянието между спалнята и гардероба, качвала съм холната маса на дивана, за да се упражнявам на нейното място. Само поискай наистина и ще намериш начина.

05 Дек 2016, 15:06

Най-гоплямата грешка наистина при жените е, че ние не тренираме, ние гладуваме. Знам си аз следното правило - протеините горят мазнини. Много хора, като преминат на пост или на вегетариански режим почват да пълнеят, защото залагат на въглехидратите. Просто трябва сама да си наложиш ограничения и да хапваш качествена храна, в по-голямото си количество трябва да е протеин. Наиситна добре ти е писал mihabolil, много добре обобщава това, което ти трябва на теб. А за упражнения, има много готини аеробики и подобни, които са много динамични и лесни за домашна атмосфера. В началото,а ко са ти повече килограмите, не мисля, че ще ти е лесно да правиш лицеви опори и по-скоро ще капнеш на третата, но аеробиката за вкъщи ще ти помогне много!
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 54