Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания
Правила на форума
Добави отговор

Re: Защо не мога да отслабна? Къде греша?!

05 Дек 2016, 15:33

Моята стая също не е голяма, но място за тренировки винаги си намирам. Имам си велоергометър и това нещо помага да отслабнеш навсякъде, защото буквално след 10 минути си цялата потна.. :lol: Отделно вдигам гирички, правя коремни преси, клякания и упражнения за вътрешната част на бедрата. Купила съм си и обръч, за да си стегна корема - въртенето вече не е така лесно както като бях малка. :lol: :smile: От коремните преси ефектът е видим само след няколко дни - поне при мен. Мускулите ми като че ли имат памет - може да не съм тренирала с месеци ама почна ли, веднага започвам да си възвръщам добрата форма. Най-трудно е да почнеш, после ти става навик. :wink: Не съм специалист по храненето, но когато реша да тренирам и да вляза във форма, намалявам всички вредни неща, ям малко по-малко (не гладувам :!: ) и наблягам на плодове, зеленчуци, риба, яйца - такива неща без хлябове и всякакви тестени изделия и сладкиши (е, тях не мога да ги спра изцяло ама ям значително по-малко). :lol:
Лятото ходех на ориенталски танци и там за 1 час така се изпотяваш и натоварваш, че...ти препоръчвам да започнеш да ходиш и на някакви танци. Йогата и според мен няма да ти помогне особено в отслабването.

05 Дек 2016, 17:00

И аз с моята щитовидна жлеза имам проблеми и не мога да намеря решение, все съм на диета, карала съм по дни само на шоколад, само на месо, има ефект но не мога да задържа свалените килограми.

06 Дек 2016, 17:12

svetlozara написа:И аз с моята щитовидна жлеза имам проблеми и не мога да намеря решение, все съм на диета, карала съм по дни само на шоколад, само на месо, има ефект но не мога да задържа свалените килограми.

Мрън-мрън.
Има само един начин и това е правилният!
90% от хората които искат да си оправят фигурата (не казвам килограмите, защото при едно и също тегло човек може да изглежда различно), само като чуят елементарните неща който трябва да спазват и се отказват. Винаги излизат с диетата на някой си който направил нещо си.
Всичко опира да много просто уравнение: поети калории = изразходвани калории.
Ядеш повече - качваш, изразходваш повече - сваляш. Супер елементарно нали, ама защо никой не иска да го направи?
Защото всеки иска наготово, ако може някакво хапче или нещо за ядене да се всеме и да стане. Е нема да стане, вчичко ценно в тоя живот трябва да си го заслужиш. Трябва да работиш и да знаете, че когато спрете почвате да го губите. Всеки един спортист е във форма само докато тренира!

Няма от къде да предоставя материали на български, но се надявам че английския не ви е проблем.

Имало е много състезатели с проблемна щитовидна жлеза и всичките просто са тренирали повече от останлите.
Един скорошен пример, жена с проблемма щитовидна жлеза http://rvpirates.com/aWifeAndHerRVLife/?p=325, който иска да прочете!

Ето само малък цитат от статията:
.... While I was pregnant I gained 50 lbs and was unable to lose the weight after child birth. I even tried exercising rigorously but no weight was coming off. Possibly from my high carb diet of pretzel pizza and dark beer. .... After I was diagnosed I started learning about my disease and why I gained weight so rapidly and couldn’t seem to get it off even though before I was pregnant I was always been quite thin. I decided major changes needed to be made in my diet. I cut out all added sugar and alcohol for 30 days. I ate a diet high in protein, vegetables , healthy fats and moderate carbs. I lost 10lbs that first month. I finally felt like something was working. Six weeks after I changed my diet my goiter shrank dramatically. The doctor no longer felt the need to remove my thyroid. YAY! I got to keep my thyroid!....

07 Дек 2016, 10:11

МНого интересна история, прочетох я до колкото позволява моя английски. :mrgreen:
Имам един въпрос, понеже виждам, че си доста информиран. :) Искам да си взема някакъв уред за вкъщи, понеже сама се грижа за дъщеричката ми и нямам на кой да я оставям, за да ходя на фитнес. Намерих фитнес в града с детски кът в съседство, но трябва да е над 3 години, за да я оставя сама, а до тогава не мога да чакам. Засега само се разхождаме заедно, но не мога да кажа, че е много ефикасно. Дори след раждането продължих да качвам и вече съм с 8кг повече, отколкото в края на бременността. :sad: Може ли да помогнеш, какво е най-удачно да избера? :roll:
Мисля за велоергометър, с идеята да не ми натоварва ставите, че имам проблеми с тях, но се чудя дали е достатъчно ефикасно за тренировки или е само отбиване на номера? :roll:

07 Дек 2016, 12:42

Имам сестра, която винаги е била по-пълничка. Какво ли не е опитвала, за да отслабне - всички женски варианти на отслабването, всякакви диети. Най-накрая успя, след като започна да спортува, започнах да я водя с мен в залата, за да си има компания,ходихме късно вечер,когато няма други хора, за да може да бъде спокойна. Месеци й отне да се отпусне и да започне да ходи в по-нормално време и да бъде сама в залата. Но подкрепата си е важна.
У дома да се вземе уред също е супер, според мен. Ако жената си тежи повече, разбирайте над 80кг, си е предизвикателство и си трябва трениране, както и да го погледнеш, а и срамът си го има, те на улиците се обръщат след такива и ги поглеждат с усмивка, а в залата не ми се мисли.

07 Дек 2016, 15:50

Оправдания много могат да се намерят! Забелязали ли сте, че жените когато искат да отслабнат почват безумни диети, а мъжете просто спират тестото, почват да се хранят с протеини и тръгват на спорт. Ама не става при дамите явно!

07 Дек 2016, 17:14

mix_twix написа:Оправдания много могат да се намерят! Забелязали ли сте, че жените когато искат да отслабнат почват безумни диети, а мъжете просто спират тестото, почват да се хранят с протеини и тръгват на спорт. Ама не става при дамите явно!

Нали така е по-лесно, а и съгласи се, жените с апо-злобни. Ти ако видиш по-дебел мъж на фитнес няма да го гледаш и подхилкваш нали, а с жените не е така, ние сме злобилки. Затова няма да видиш пълна жена на фитнес, заради подигравките.

08 Дек 2016, 10:43

Yunona написа:
Kremiliya написа:Благодаря ви! то се е видяло, явно, че без спорт няма да стане. Мислих да почна йога, моя позната ми препоръча, но така и бързо се оказах, нямам място къде у дома да тренирам, понеже детето спи в хола, а другата ни стая е спалня, където спи мъжа и като цяло се получава така, че няма ни къде, ни кога. :(

Йога за отслабване - няма начин! За гъвкавост, релакс, комфорт на тялото и духа - да. Но за отслабване ти трябва съвсем различно натоварване.
Прочети внимателно съветите на mihabolil, много са точни, прости и ефективни.
Винаги има начин и място. За тичане и подскоци на място колко площ ти трябва? За напади и клекове, за лицеви опори и коремни упражнения? Всичко на всичко един на два метра. Тренирала съм в разстоянието между спалнята и гардероба, качвала съм холната маса на дивана, за да се упражнявам на нейното място. Само поискай наистина и ще намериш начина.

За йогата мислих, защото все е нещо на фона на това, че аз не правя абсолютно нищо. :roll: А що се отнася до мястото, просто при нас е така, че в едната стая е хол+кухня където спи детето на динава, в другата е мъжът ми в спалнята, а те да ти призная, не ме подкрепят особено и не се виждам как ще се кечна пред тях, което емного грозно! Засега ще пробвам с някакви по-леки упражнения набързо, докато имам възможност, и ще включа повече протеини в менюто си, че те определено много ми липсват.

08 Дек 2016, 10:47

Никой не се подиграва в залите, просто по-пълните се чувстват още по-зле покрай тия изваяни тела и това ги подтиска.

08 Дек 2016, 11:12

donni написа:Никой не се подиграва в залите, просто по-пълните се чувстват още по-зле покрай тия изваяни тела и това ги подтиска.

Не съм съгласна, виждам как ме гледат, когато отида в Мола да речем. Всеки се обръща, коментира и подхилква. Не се виждам как ще ида и в залата, където е пълно с тийнейджъри, които го правят по улиците, а там ли няма..
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 54