Защо не мога да отслабна - търся съвети

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Защо не мога да отслабна? Къде греша?!

Мнениеот nefertiti » 02 Авг 2017, 17:01

И това го има.. плюсът на бавното сваляне на кг, е че после не ги връщаш обратно толкова лесно, а и няма да увисне кожата. Килограмите не са толкова страшни, махат се, ама увисналата кожа много трудно се прибира. В повечето случаи само хирургията може да помогне. Представете си да ходите набръчкани като шар пей цял живот. :cry:
nefertiti

Мнениеот Pipilota » 03 Авг 2017, 10:30

Колкото и да е бавно, има ли много килограми кожата увисва, особено в областта на корема и ръцете. Там почти няма стягане на кожата.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот nefertiti » 03 Авг 2017, 17:07

Права си.. положението става неспасяемо и единственото решение е скалпелът. Обаче и другото не е алтернатива - да си седи човек дебел, само за да не увисне кожата. Според мен трябва да се бори да се върне формата, пък ако се получат увисвания да се обърне към пластичната хирургия. А и въпросът не е само естетически, наднорменото тегло си е враг и на здравето, не е хубаво да седим пълни.
nefertiti

Мнениеот Mon_ton » 04 Авг 2017, 09:19

Кожата може да се прибере, малко по малко. Големите проблеми са над 160-170 килограма, до тогава кожата стои сравнително стегната, така че може да бъде "обран" проблема. Получи ли се вече увисване, разтягане и отпускане, да се мятат сланините, това е кожата, която е неспасяема. Ако килограмите са до около 130-135 (колкото и да са големи цифрите), тя е често стегната и прибрана, освен на корема. Което дори може да предотврати и скалпела, ако се сваля по малко. ;)
Аватар
Mon_ton

Мнениеот nefertiti » 04 Авг 2017, 15:08

Да ти кажа всичко е до тип кожа, ген, години.. Имам две приятелки, на които кожата им увисна при свалени не повече от 15-20 кг . На едната особено има увиснала кожа по ръце, корем и бедра. :-| Миличката много ми е жал за нея, толкова усилия подложи да отслабне, а сега пак не може да отиде на плаж с този проблем. Уж щяла да събира пари за операция, пък ще видим. Дано успее, че ми е много жал за нея, дори къс ръкав не слага. :sad:
nefertiti

Мнениеот Snejna » 22 Авг 2017, 09:49

Мисля, че значителен проблем е по-скоро при рязко отслабване без спорт. Спортът прави кожата еластична, бавното отслабване пък гарантира, че резултатите едно, че ще са трайни, второ - дава възможност на тялото да се приспособи. Искам да отслабваме за месеци и се органичаваме страшнои много, но после се оказва, че сме си вкарали автогол. Но проблем е, че повечето дебели жени се срамуват да посещават фитнес.. може би трябва да има някакви групи за подкепра и т.н., които да помогнат на промяната.
Аватар
Snejna

Мнениеот Anka » 05 Сеп 2017, 14:54

Pipilota написа:Не знаех, че хромът има такива възможности. Аз също искам да се отърва от някой друг килограм, но не мога, напоследък все съм гладна и все си казвам, че от утре съм на диета, но това утре хич не идва. :lol: може би и аз трябва да си взема хром.

Четох, че хромът е опасен при по-високи нива на кръвната захар, което се случва и при инсулинова резистентност да речем... а повечето хора, които не могат да отслабнат имат този проблем.
Аватар
Anka

Re: Какви диети сте спазвали и донесоха ли Ви желания резултат ?

Мнениеот proffinka » 29 Сеп 2017, 12:21

След тази и подобни статии за диета за отслабване успех да постигна страхотни резултати!
Като цяло това което се говори в нея е, че ако искаме да свалим килограми трябва да изразходваме повече енергия отколкото приемаме.
Най-лесно това става с тренировки и изграждане на по-голямо количество мускулна маса тъй-като мускукуте горят повече калории в покой когато са по здрави!
Аватар
proffinka

Re: Само воля ли ни липсва при диетите, защо се проваляме?

Мнениеот proffinka » 29 Сеп 2017, 12:28

Има много силен психологически фактор когато човек е на диета и е нормално хората с по-слаба психика да не успяват.
Както казват и по-горе някои успяват други не.
В крайна сметка опитите са безплатни и трява да са успешни само 1 път.
След това ако човек е достатъчно сериозен ще е изградил навици и няма да се върне към предишното си положение както се случва в много от случаите.
Аватар
proffinka

Re: Какви диети сте спазвали и донесоха ли Ви желания резултат ?

Мнениеот Kaya » 29 Сеп 2017, 12:28

proffinka написа:След тази и подобни статии за диета за отслабване успех да постигна страхотни резултати!
Като цяло това което се говори в нея е, че ако искаме да свалим килограми трябва да изразходваме повече енергия отколкото приемаме.
Най-лесно това става с тренировки и изграждане на по-голямо количество мускулна маса тъй-като мускукуте горят повече калории в покой когато са по здрави!

Едното твърдение е това, а има много хора на високомазнинна диета с малко въглехидрати не следят изобщо калории и свалят килограми като луди. То е ясно, че е най-добре диетата да е точно за конкретен човек. Обаче всички диети се простират на нисък прием на въглехидрати, които са от ориз, картофи, тестени храни. :!: А за спорта, че е важен така е, да, само че не всеки спортува и все пак килограми се губят и без много голям глад, вярно не особено красиво..
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

ПредишнаСледваща

Назад към Диети