Защо не мога да отслабна - търся съвети

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Защо някои хора не успяват да отслабнат?

Мнениеот nefertiti » 10 Окт 2017, 19:58

Лично според мен много хора не успяват да отслабнат, защото им липсва едно нещо - търпение. Хранят се здравословно известно време, но не при всички резултатите идват веднага. А когато нещата не се получават бързо, те се отчайват и се връщат към нормалния си начин на живот. Оттам качват кила, след време пак започват диета, после пак се отказват и се получава един затворен кръг. Метаболизмът се забавя и положението се усложнява. Именно за това е много важно човек да е търпелив и да знае, че дори нещата да стават бавно е важно, че се движиш напред, а не с каква скорост.

Според мен разковничето за красиво тяло е човек да вложи максимум усилия едновременно: спорт, диета, процедури, защо не и липосукция. Модерните технологии са ни дали толкова много възможности, от които ние не се възползваме.
nefertiti

Мнениеот Mon_ton » 11 Окт 2017, 09:37

Права си за липсата на търпение, всички искат много бързи резултати - за няколко дни да се вталят, а за месец да се отърват от излишните килограми, само че не става толкова бързо. Лекарите казват, че колкото време човек е качвал килограми, му трябва половината, за да отслабне - 1 година качване - 6м. сваляне.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Malina » 11 Окт 2017, 12:17

Трябва да си зададем няколко въпроса, преди да се засилим към отслабване. Нека сами да прехвърлимв съзнанието си, а ако трябва и черно на бяло, да видим къде и какви са грешките ни. Хранителни дневник е от огромно значение за всеки, който не успява да отслабне. Вътре записвайте всичко, което ядете. След което може да направите някои промени, на първо място ограничавате всички почерпки, след което преминавате на следваща стъпка. Не може до вчера някой да е ял като за последно, днес да се лигави цял ден на два банана. Всичко трябва да стане плавно и преходно, за да няма нито стрес за огранизма, нито психологически стрес.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Re: Само воля ли ни липсва при диетите, защо се проваляме?

Мнениеот fawla » 30 Ное 2017, 12:26

Воля и инат, да си иска човек да си отслабне трябва да се постарае, с цената на всичко, и най-вече да се откаже от лакомията си.
Аватар
fawla

Re: Само воля ли ни липсва при диетите, защо се проваляме?

Мнениеот Jully » 30 Ное 2017, 13:04

И виля и инат липсва, човек трябва да е сигурен в това, което иска и да го защитава на 100%, иначе просто не може да се получи.
Аватар
Jully

Re: Има ли как да ядем повече и в същото време да сваляме повече?

Мнениеот La_bomba » 05 Дек 2017, 12:01

Четох, че трябва тялото да се научи да гори мазнини за енергия, което става при ограничаването на въглехидратите, които образуват много голямо количество захар в тялото и то си ги ползва тях за енергия.
La_bomba

Re: Какви диети сте спазвали и донесоха ли Ви желания резултат ?

Мнениеот rabotnata pchela » 15 Дек 2017, 11:58

най-добри резултати ми носят диетите без хляб. :) Има ли хляб, резултатие са по-лоши и става все по-зле. :mrgreen:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот S_Milenska » 12 Яну 2018, 11:27

Липса на воля, според мен това е основната причина за неотслабването. :roll:
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Jolene » 12 Яну 2018, 12:16

Имам приятелка, която все е на диета, но редува диетата с преяждане, резултатът е, че в действителност качи килограми, вместо да свали.
Jolene

Мнениеот nefertiti » 12 Яну 2018, 17:06

Явно при нея проблемът е така нареченото емоционално хранене. Според мен трябва да поработи върху психиката си на първо място и след това вече да положи усилия с балансирано хранене, фитнес и процедури.
nefertiti

ПредишнаСледваща

Назад към Диети