Защо не мога да отслабна - търся съвети

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: как да напълнея?

Мнениеот monito » 18 Апр 2012, 11:19

Аз съм яла мед, смесен със зехтин, настъргана кора от лимон, тахан и орехи. Хапва се по 1 с.л. 3 пъти на ден и определено действа ;) А, ако обичаш боза ще ти е още по-лесно :lol:
monito

Re: Какви диети сте спазвали и донесоха ли Ви желания резулт

Мнениеот Genoveva » 21 Апр 2012, 11:28

Ето и от мен една вкусна и изпитана диета - Бананова диета
Тази диета съществува в няколко варианта, така че вие си изберете кой точно ще използвате при свалянето на излишни килограми. Ако си мислите, че банановата диета включва яденето на банани по цял ден жестоко се лъжете. Съществуват няколко правила, които трябва да спазвате при тази диета и те са:
Правило 1: Яжте 1-2 банана преди всяко хранене ... минимум 3 пъти дневно.
Можете да опитате да хапвате два банана преди закуска, 2 банан преди обед и един за вечеря, така ще ви се съберат 5 за деня.
Правило 2: Яжте каквото искате докато се храните.

Спазвайте предписанията на първото правило, но може да добавите и по още някой банан между храненията.
Можете да замените 1 банан с ябълка преди закуска и обяд, това ще помогне за облекчаване на възможното еднообразие.
Не мога да ви гарантирам, че ще свалите 5,10 или 15 килограма, но сами ще усетите как губите от наднорменото си тегло и ще забележите видими резултати.
Genoveva

Мнениеот Даниела Стоянова » 27 Апр 2012, 10:08

Хайде и аз да споделя една наистина вкусна диета, която почитателите на рибата ще я спазват с удоволствие.Диетата е много проста, без лишения и гладуване, а за една седмица ще свалите около 1,5-2 килограма от теглото си, а при правилно спазване на диетата ще свалите до 6 килограма за месец. Достатъчно е диетата да се спазва 2-3 пъти седмично като през останалото време можете да си похапвате каквото пожелаете, без да прекалявате.

Примерно дневно диетично меню:
Закуска: 1 варено яйце (или 50 г обезсолено краве сирене), 1 тънка филийка ръжен хляб, 1 чаша билков чай без захар.
Обяд: 300 г нетлъста риба (варена, печена или задушена без мазнина), 1 средно голяма ябълка, 1 чаша билков чай без захар.
Вечеря: 200 г нетлъста риба (приготвена без мазнина), 1 ябълка или друг плод (без банани), 1 чаша билков чай без захар.
Даниела Стоянова

Мнениеот Forman » 04 Май 2012, 17:04

Аз ви предлагам една строга, но много ефикасна диета с Елда.Но преди да ви споделя какво трябва и какво не трябва да ядете искам да ви предупредя, че диетата с елда е крайно радикална и преди да започнете да я прилагате се консултирайте с лекар тъй като създава изключителен дефицит от витамини и минерали. Тази диета ще ви помогне да свалите от 8-10 килограма от теглото си. Спазвайте диетата поне една седмица като през това време трябва да ядете само едла.
За целта елдата се залива с кипяща вода в съотношение 1:2,5 (или според инструкциите на опаковката), покрива се плътно с капак и се оставя да престои цяла нощ, за да набъбне. Не се вари. Яде се на следващия ден. По желание може да се смеси с малко кисело мляко (с 1% масленост). Количествата са произволни, но тъй като „ястието“ не е особено апетитно, едва ли може да се прекали с него.
Аватар
Forman

Мнениеот teddy » 14 Май 2012, 13:53

В това отношение съм голяма късметлийка, защото трудно качвам килограми, а ако това се случи, много лесно свалям излишните :D Ако ми се наложи някога да се подложа на хранителен режим, бих избрала разделното хранене. Сестра ми спазва 90-дневната диета и е много доволна, а и видимо доста е отслабнала. Дори един приятел я спазва - хората направо са пощурели по нея и явно дава резултат :roll:
teddy

Мнениеот Камелия » 19 Май 2012, 13:45

Ако започвате някакви диета трябва да обърнете особено внимание на приема на протеини тъй като, колкото по-богата е диетата ви на протеини, толкова по-лесно ще свалите излишните килограми. Погрешно е схващането, че в една диета трябва да избягвате месото, рибата и млечните продукти. Започнете ли някаква диета заложете на нискокалорични, нискомаслени храни, като месо, сирене или риба тон (консерва от 170 грама покрива 3/4 от необходимата дневна доза протеин).
Сигурно си задавате въпроса защо протеина и каква е ролята му в организма ви?! Протеина е важна съставка в клетките, те са източник на енергия и представляват 15-25 % от храната ни.Освен това като добавка протеина помага за изчистване на излишните мазнини.
proteini.jpg
proteini.jpg (44.49 KiB) Прегледано 886 пъти

Xpaни бoгaти нa пpoтeини ca мeco, птичe мeco, pибa, мляĸo, яйцa, лeщa, ядĸи, ceмeнa, coя (нaпpимep тoфy), ĸинya (южнoaмepиĸaнcĸo зъpнeнo pacтeниe, гoтви ce ĸaтo opизa) и зъpнeни пpoдyĸти. Зeлeнчyцитe cъщo cъдъpжaт и пpoтeини, и aнтиoĸcидaнти (нaпpимep гpax, цapeвицa и бpoĸoли).
Камелия

Мнениеот nadya » 19 Май 2012, 14:45

Диети, ограничения, спорт... А защо не и няколко хитринки, благодарение на които ще се избавим от излишните килограми:
1. Приемайте по половин чаена лъжичка канела на ден и ще се разделяте с един килограм от теглото си всеки месец. Не е задължително да я хапвате директно - ръсете я върху млякото, кафето и всичко, на което би подхождала като вкус.
2. Пийте сок от моркови - по 1 чаена чаша на ден.
3. Намалете приема на сол за сметка на лютото. Така ще се освободите от излишните течности и ще засилите метаболизма.
4. Пийте червено вино.
5. Правете секс.
6. Хапвайте повече козе сирене и спанак.
7. Купувайте обезмаслено мляко.
8. Ако работите в офис, не обядвайте на бюрото си, защото хранещите се пред компютър или телевизор поглъщат приблизително 250 калории повече.
9. Яжте домати, защото имат свойството да подтискат глада.
10. Хапвайте нар, защото семената му пречат на образуването на мастни депа.

nar.jpeg
nar.jpeg (8.36 KiB) Прегледано 909 пъти
nadya

Мнениеот mamavladi » 27 Май 2012, 11:42

nadya написа:Диети, ограничения, спорт... А защо не и няколко хитринки, благодарение на които ще се избавим от излишните килограми:
1. Приемайте по половин чаена лъжичка канела на ден и ще се разделяте с един килограм от теглото си всеки месец. Не е задължително да я хапвате директно - ръсете я върху млякото, кафето и всичко, на което би подхождала като вкус.
2. Пийте сок от моркови - по 1 чаена чаша на ден.
3. Намалете приема на сол за сметка на лютото. Така ще се освободите от излишните течности и ще засилите метаболизма.
4. Пийте червено вино.
5. Правете секс.
6. Хапвайте повече козе сирене и спанак.
7. Купувайте обезмаслено мляко.
8. Ако работите в офис, не обядвайте на бюрото си, защото хранещите се пред компютър или телевизор поглъщат приблизително 250 калории повече.
9. Яжте домати, защото имат свойството да подтискат глада.
10. Хапвайте нар, защото семената му пречат на образуването на мастни депа.

Със сигурност ще се възползвам от тези хитринки :)
Аз спазвах 90-дневната диета и свалих почти 8 килограма. Нито гладуваш, нито пък се лишаваш от нещо, а просто съобразяваш как да съчетаваш храната. Останах повече от доволна от крайния резултат ;)
mamavladi

Здравословен начин на живот

Мнениеот n0name » 04 Юни 2012, 14:22

Здравейте,
според вас в днешно време възможно ли е да се води такъв начин на живот и какво представлява той за вас?
Ще ми е интересно да прочета мненията ви! :)
n0name

Re: Здравословен начин на живот

Мнениеот mirena8312 » 04 Юни 2012, 14:56

Здравей,
здравословният начин на живот според мен е да се събуждаш с усмивка и благодарност към това, което живота ти поднася независимо от това в каква ситуация се намираш на днешна дата. След това, да се замислиш за начина, по който се храниш и дали спортуваш достатъчно. :)
mirena8312

ПредишнаСледваща

Назад към Диети