Защо не мога да отслабна - търся съвети

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Здравословен начин на живот

Мнениеот southern_sun » 05 Юни 2012, 10:20

mirena8312 написа:Здравей,
здравословният начин на живот според мен е да се събуждаш с усмивка и благодарност към това, което живота ти поднася независимо от това в каква ситуация се намираш на днешна дата. След това, да се замислиш за начина, по който се храниш и дали спортуваш достатъчно. :)

Не съм съгласна с теб! Представи си сега един дебел мъж или дебела жена, чиито живот се съсредоточва само между дивана,хладилника и телевизора. Въпросния персонаж се храни само с полуготови храни и е с наднормено тегло, страда от хипертония, сърцебиене, висок холестерол и т.н., но пък се събужда с усмивка и това, което прави всеки ден му харесва. Това означава ли, че води здравословен начин на живот?
southern_sun

Re: Какви диети сте спазвали и донесоха ли Ви желания резулт

Мнениеот the princess » 23 Юни 2012, 11:22

Тъй като сега е сезона на кайсиите искам да споделя една диета с този вкусен и ароматен плод. За деня трябва да приемете 4 килограма кайсии като предварително ги разделете на 8 порции. Тази диета се спазва само 5 дни и ни помага да отслабнем 2-3 килограма при това само в областта на корема и талията.
Кайсията съдържа много фибри и витамин А, а освен това в 150 гр кайсии се съдържат 60 % от препоръчителната доза витамин А.

Така диетата е много проста закуската ви започва в 9:30, а вечерята не бива да бъде по-късна от 8 вечерта. За този отрязък от деня вие трябва да изядете 4 килограма плод, като не забравяйте през първия ден кайсиите да са добре узрели за да стимулират перисталтиката ви. Не е нужно да се ограничавате само в яденето на кайсии, можете да хапвате и други неща, като таратор, мюсли, плодови пресни нектари, но без захар. Пиенето на голямо количество вода има значение при повечето диети за отслабване, защото до известна степен постиска глада.
За да се предпазите от йо-йо ефекта на шестия ден, хапнете поне 400 грама пилешко филе разпределено в 5 хранения.
Това е от мен! Успех!
the princess

Мнениеот Georgica » 01 Авг 2012, 13:04

И аз искам да споделя една диета, която всъщност не съм пробвала тъй като до сега не ми се е налагало, но една приятелка я пробва и беше меко казано възхитена.
Цялата философия е в това всяка вечер да пиете чай от канела, ако не можете да го пиете чист подправете с малко мед. За по-бърз ефект пийте чая и сутрин след ставане. Приятелката ми отслабна за една седмица със 2 килограма.Опитайте и вие.
Georgica

Диета - препоръки за стройна фигура

Мнениеот sent1 » 15 Сеп 2012, 20:13

Диетата е специфичен начин на промяна на хранителните навици съобразен с конкретния човек, неговата цел и здравословно състояние...прочетете подробна информация на посочения сайт:

https://sites.google.com/site/dietitecom/home
sent1

Мнениеот Снежана » 01 Ное 2012, 12:49

Ето и от мен няколко рецепти(ако така мога да ги нарека) с кафе. Първо искам да предупредя, че рецептите не могат да се правят повече от три дена.
Предполагам, че всеки обича сутрин да пие кафе? Една чаша кафе дневно значително ускорява метаболизма и обмяната на веществата, набавят 20% от нужните за организма витамини от група P.

Три дена - 8 килограма:

Това е много строга диета, включваща само чисто горчиво кафе и минерална вода. Но не трябва да забравяте, че тъй като кафето има освежаващ ефект последната изпита чаша трябва да бъде не по-късно от три часа преди лягане. Ако усетите леко замайване, главоболие или учестено сърцебиене веднага трябва да спрете диетата.
Към така вече споменатата диета може да прибавите и горчив натурален шоколад.

Успех с отслабването!
Снежана

Мнениеот LaraCroft » 06 Дек 2012, 14:24

Много жени си патят от строги диети и постоянните лишения, на които се подлагат. Идеята да отслабнеш не е в това да не ядеш, а да се храниш здравословно, както и да отделяш време за спорт. В противен случай получените резултати, след поредната диета, ще ви изненадат единствено със своя Йо-Йо ефект.
LaraCroft

Мнениеот IVRO » 27 Дек 2012, 17:18

Не препоръчвам диетата на Дюкан! Една приятелка беше на нея и изгуби тонус. Лично на мен преди ми изглеждаше по-добре.Аз лично никога не бих се подложила на тази прословута диета.
IVRO

Мнениеот electra_edd » 21 Фев 2013, 10:43

Мисля, че всеки трябва да спазва режим, който е подходящ за него. Не съм чула някой, да спазва диета, да постигне резултата и като я спре да не възвърне отново теглото си. От моят опит. Храня се сравнително здравословно, избягвам пържена, мазна храна, газирани напитки, сравнително и тестени изделия. Сладкото обаче не мога да спра. Но когато го направя- за 1мес без сладко и по малко тесто свалям кг, които задържам за дълго време- до следващата зима ;)
electra_edd

Мнениеот monster » 21 Фев 2013, 10:50

Много жени си патят от строги диети и постоянните лишения, на които се подлагат. Идеята да отслабнеш не е в това да не ядеш, а да се храниш здравословно, както и да отделяш време за спорт. В противен случай получените резултати, след поредната диета, ще ви изненадат единствено със своя Йо-Йо ефект.

Аз също съм си патила от подобни диети, след който после дори качваш повече отколкото си бил...Сега се опитвам да се прочиствам с лунна диета, която се спазва 4 дни месечно - 1 ден на седмица и съм доволна.Чувствам се в тонус!
monster

Мнениеот Venito » 21 Фев 2013, 13:04

Ген, хранене, околна среда- оказват влияние на теглото и фигурата. Каква хубавина- да имаш ген, при който да си хапваш задоволително и да изгаряш задоволително ! Да се храниш без консерванти, подобрители, овкусители, стабилизатори, ароматизатори........ Да живееш спокойно, без стресови ситуации! Да имаш време за много разходки, туризъм, спорт. Да не прекаляваш в количествата- ето това му казвам добри фактори за добра фигура! Иначе по темата- не съм спазвала диети, освен ограничения в количеството и все пак избягвам чипсове, газирани напитки, мазни банички и прочие...Много мои познати след спазване на строги диети, започват да похапват плахо, плахо и наедряват доста.
Аватар
Venito

ПредишнаСледваща

Назад към Диети