Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания
Правила на форума
Добави отговор

Re: Какви диети сте спазвали и донесоха ли Ви желания резулт

26 Фев 2013, 00:14

аз лично не съм,но имам много познати,които са изпробвали диетата на Дюкан-постигнали са желания резултат,но аз съм чувала,че тази диета е много вредна. Бие какво мислите,дали е така? :?:

26 Фев 2013, 11:57

Диетата на Дюкан със сигурност е много вредна...чувала съм отзиви за проблеми с бъбреците след спазването й.

05 Мар 2013, 14:32

Спазвала съм различни диети и от горчивия опит мога да споделя, че никога не трябва да стоим съвсем гладни. Организмът се стресира и при първото хапване се опитва да трупа запаси. Затова хапвайте поне 4-ри пъти на ден, но по малко.

27 Мар 2013, 13:17

Спазвала съм доста диети , но винаги следя за едни ТОП СЪВЕТИ, които бях чела преди години:
1. Тегля се редовно.
2. Ям когато съм гладна.
3. Пия много вода.
4. Винаги хапвам седнала, а не на крак.
5. Избягвам среднощните разходки до хладилника.
6. Вниманието към етикетите на храните е повишено.

28 Мар 2013, 13:43

Опитвали ли сте диетата "Зоната"? Има ли добър резултат?

18 Апр 2013, 13:49

Едно е сигурно - оскъдното хранене няма да ни направи по - слаби, най-много да постави злобен отпечатък на лицето ни и то траен. За да имаме успех с диетата, трябва да се храним пълноценно. Заместваме белият хляб с пълнозърнест, олиото със зехтин, вафлите с овесени ядки и така. Вместо да гладувате, избирайте внимателно!

21 Май 2013, 13:26

А чували ли сте за диета "Зоната"? Пробвали ли сте я? Има ли ефект?

ОТСЛАБВАНЕ ВЕЧЕ И С... ШОКОЛАД

02 Юли 2013, 15:24

ЕДНО ФЕНОМЕНАЛНО “ИЗОБРЕТЕНИЕ”

Мечтата на всяка жена вече е факт – шоколад, от който се отслабва. И за това дамите трябва да благодарят на математика Аниш Попат, който създава шоколад с толкова малко калории, че е напълно безопасен за фигурата. Нещо повече – чрез него могат да се загубят излишни килограми!

Предприемачът Аниш Попат е създал съставка, която нарича "воден ганаш" и с нея прави шоколадови блокчета, съдържащи по-малко от 20 калории. Нискокалоричната съставка е създадена без да съдържа в себе си продукти като масло, сметана, желатин и яйца. Така се създава "чист" шоколад, който няма да се залепи върху бедрата.
При комбинирането на различни овкусители и висококачествено какао се получават разнообразни вкусове - от по-екзотични до класически.

След като стартира собствения си сладкарси бизнес, 25-годишният лондончанин превзема света на сладките изкушения. Аниш е самоук, но разказва, че черпи вдъхновението си от много известни шоколатери и готвачи и е пътувал от Брюж до Мумбай в търсенето си на перфектния аромат.

"Шоколадът е полезен и добър за вас, ако е направен по правилния начин. Аз вярвам, че ползването на качествени продукти и нестандартният начин на приготвяне увеличават удоволствието от продукта.", казва Аниш.
Специалистът по хранене д-р Сара Шенкер смята, че хората с наднормено тегло могат да пробват диета с нискокалоричните шоколадови бонбони. Тя казва, че тъй като този шоколад не е тежък и съдържа повече вода, може да бъде перфектния заместител на наденичките и обикновения шоколад, с които се тъпчат болните от наднормено тегло.

"Те трябва да бъдат насърчавани да приемат този вид шоколад, но разбира се трябва да се внимава, защото шоколадът е един от малките луксове, на които те могат да се насладят.", добавя още доктор Шенкер.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

Re: ОТСЛАБВАНЕ ВЕЧЕ И С... ШОКОЛАД

04 Юли 2013, 11:31

Нискокалоричната съставка е създадена без да съдържа в себе си продукти като масло, сметана, желатин и яйца. Така се създава "чист" шоколад, който няма да се залепи върху бедрата.
Значи чист натурален шоколад. В този случай бих пробвала диета с черен шоколад ;)

Гладуването ни гарантира напълняване!

07 Авг 2013, 14:05

choose.jpg
choose.jpg (5.86 KiB) Прегледано 884 пъти
Сигурно смятате, че гладуването и строгите диети са най - добрият начин за сваляне на килограми? Да, ама не! Преди да се откажете от храната, непременно се консултирайте със специалист. Оказва се, че тези методи за отслабване са повече илюзия, защото известно време след гладуването настъпва неудържим апетит и свалените килограми бързо се възвръщат. Ето как обясняват този феномен специалистите. Щом организмът започне да приема по - малко калории, той се “препрограмира” и “превключва” на режим съхранение на енергийни запаси. Този факт се “запечатва” в участък от мозъка за целия ни живот. След като преминем на нормален режим на хранене, организмът продължава да трупа мазнини в запас. Това се случва при повече от 75 % от гладуващите. Странно е, че на фона на всичко гореизложено хората продължават да вярват и да се подлагат на строгите диети . Медиците са установили, че близо 60 % от тези, които са преминали през гладотерапия, са доволни от резултатите. Но за съжаление този “приятен” период не трае дълго. Затова ако искате да станете по – стройни, най-добре променете кулинарните си навици и предпочитания. Аз смятам, че това е далеч по - надеждно и ефективно от гладуването и диетите. А вие на какво мнение сте? Бихте ли се подложили на гладуване или предпочитате да замените шоколада с ябълка?
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 54