Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Полезните свойства на зехтина

28 Сеп 2015, 16:00

rose_92 написа:Аз съм с мазна коса и мазна кожа на лицето - мога ли да използвам зехтин или не е подходящ за мен?

Ами не мисля, че е много добър вариант, но със сигурност ще подхрани, но не зная дали няма да доомазни косата, така е по-добре не опитвай за дълго!

Re: Зехтин против бръчки - към кои маски можем да го добавим?

09 Окт 2015, 15:36

sofi_black написа:
Snejna написа:Не се притеснявайте толкова за посудата, а си гледайте собственото здраве, ако имате големи опасения сложете си една стара хавлиена кърпа и спете върху нея :)

Да, това е вариант, но да си е памучна и мекичка, ама за тези, които се мажат целите със зехтин, да ти кажа - няма спасение!

От глава до пети ли? :) Нима има такива? Аз се мажа само по лицето, понякога и краката след баня, но рядко. А и все пак.. избягвам да е преди лягане, той попива в кожата така или иначе. :)

12 Окт 2015, 13:24

sofi_black написа:
Snejna написа:Не се притеснявайте толкова за посудата, а си гледайте собственото здраве, ако имате големи опасения сложете си една стара хавлиена кърпа и спете върху нея :)

Да, това е вариант, но да си е памучна и мекичка, ама за тези, които се мажат целите със зехтин, да ти кажа - няма спасение!

Е все пак и аз не смятам, че всеки се маже и си ляга, зехтинът, както всяко масло попива в кожата, не е фатално.

20 Окт 2015, 16:40

Аз пробвам да си мажа краката, че петите ми са адски сухи :)

20 Окт 2015, 16:51

svetlozara написа:Аз пробвам да си мажа краката, че петите ми са адски сухи :)

Има ли ефект, аз си мисля, че там ти трябва и пемза и тогава зехтин? :roll:

Re: Вярвате ли, че има някои храни, които ако консумираме всеки ден ще можем да избегнем лекарския кабинет?

20 Яну 2016, 11:23

Jully написа:Не смятам, че има такова нещо, което ще ни гарантира здраве и дълголетие. Виждаме и много случаи на вегани и суровояди които се разболяват и умират дори.

за съжаление, всеки си следва съдрата, която му е предначертана, но не мога да се съглася, че самите ние не сме отговорни за здравето си!

Re: Вярвате ли, че има някои храни, които ако консумираме всеки ден ще можем да избегнем лекарския кабинет?

20 Яну 2016, 12:17

Плодовете и зеленчуците определено биха свършили работата, когато имаме желание да сме далеч от лекарския кабинет и да не се занимаваме с доктори. :) Това са полезните храни, които са много достъпни.

20 Яну 2016, 13:26

Rali_hr написа:Плодовете и зеленчуците определено биха свършили работата, когато имаме желание да сме далеч от лекарския кабинет и да не се занимаваме с доктори. :) Това са полезните храни, които са много достъпни.

Разбира се, дори са и по-евтини спрямо всякакви сирена и меса, но пак е твърде общо казано, тъй като понякога се случва да игнорираме някои плодове и зеленчуци и да тъпчем на едно място, само с едни и същи, поради простата причина, че не се сещаме за тях, например за брюкселското зеле, при колко от вас то често присъства на трапезата? :roll:

20 Яну 2016, 14:20

dessiblond написа:
Rali_hr написа:Плодовете и зеленчуците определено биха свършили работата, когато имаме желание да сме далеч от лекарския кабинет и да не се занимаваме с доктори. :) Това са полезните храни, които са много достъпни.

Разбира се, дори са и по-евтини спрямо всякакви сирена и меса, но пак е твърде общо казано, тъй като понякога се случва да игнорираме някои плодове и зеленчуци и да тъпчем на едно място, само с едни и същи, поради простата причина, че не се сещаме за тях, например за брюкселското зеле, при колко от вас то често присъства на трапезата? :roll:

Честно да ти кажа по-често, отколкото ми се иска. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

20 Яну 2016, 15:31

Определено не се намират разнообразните храни лесно, на мен ми се ще да опитам целина, обаче нещо не мога да се осъзная в какво мога да я навра :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 19