Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Полезните свойства на зехтина

26 Мар 2013, 15:49

Всеки знае колко полезен е зехтина. И аз ползвам единствено зехтин в кухнята. Зехтинът е богат на полифеноли, за които се смята, че помагат за предотвратяването на рак, и на мононенаситени мазнини, които подобряват работата на сърцето. Освен това, според редица изследвания присъствието на зехтин в храненето повишава нивата на адипонектин – хормон, който е отговорен за разграждането на мазнините в тялото. Полезни мазнини можем да намерим в кокосовите орехи. Те са богати на наситени мазнини, но повече от половината от тях идват от лавровата киселина – липид, който се бори срещу бактериите и подобрява нивата на холестерола. Дори има изследвания, според които добавянето на кокосово масло в диетата намалява коремните мазнини.

15 Апр 2013, 15:16

Трудно е да опознаем всички полезни свойства на зехтина, но той категорично помага в борбата със затлъстяването. Участвайки в процесите в червата, ЗЕХТИНЪТ казва на мозъка, че сме сити.

15 Май 2013, 13:25

Много са! Ето защо у дома готвим само със зехтин.

30 Май 2013, 16:32

От личен опит потвърждавам, че изглажда бръчките :P

Употреба на зехтин - здравни ползи, съвети и препоръки от читатели

22 Авг 2014, 10:57

Прочетох, че за извеждате на токсините от тялото е добре сутрин преди да се измият зъбите да се жабуриш десетина минутки с шарлан или зехтин.
Дори някаква жена беше споделила, че освен това след тази процедура остъргва езика си с лъжица, като допълнително изчиства натрупалите се токсини и чак след това мие зъбите си с четка и паста! :roll:
olio.jpg
olio.jpg (28.06 KiB) Прегледано 6008 пъти

Едва ли ще е приятна процедурата, но ако си струва, можеш да се прежалиш да се жабуриш с мазничко! :roll: :D

Казано честно дори и да се жабуря с шарлан или зехтин сутрин, не съм убедена, че ще усещам съществена разлика, но затова пиша тука, да разбера дали някой е пробвал и как му се е отразило и най-вече в какво се изразяват усещанията му?!

Re: Жабурили ли сте се с шарлан или зехтин сутрин – как ви се отрази?

22 Авг 2014, 11:02

Сестра ми правеше тази процедура и казваше, че се чувства по-добре, не знам точно в какво се изявяваше това, може би най-вече в това, че не се изморява така бързо, но трябва доста време да се практикува това, всяка сутрин!

Re: Жабурили ли сте се с шарлан или зехтин сутрин – как ви се отрази?

25 Авг 2014, 15:46

предполагам има ефект, но сутрин почти винаги ми се гади, та ако взема в устата си нещо толкова мазно като шарлана, просто ми е в кърпа вързано повръщането :( но бих пробвала за сметка на това метода с лъжицата :!:

Зехтин против бръчки - към кои маски можем да го добавим?

01 Сеп 2014, 20:51

Напоследък виждам, че във все повече кремове против бръки се добавя зехтин, а наскоро ми попадна един съвет, че най-доброто и натурално средство против бръчки е именно зехтина, затова съветваха да се добавя към маските за лице.

От години не си правя домашни маски за лице, просто защото не са ми попадали и не съм имала необходимото време и желание за това.
image.jpg
image.jpg (16.59 KiB) Прегледано 1972 пъти

Ще съм много щастлива ако ми кажете свои домашни маски за лице, към които е възможно да се добави зехтин, дали според вас има значение какво е съдържанието в маските, въпреки че се съмнявам зехтина да може да реагира с нещо, така че то да се окаже противопоказно и все пак?

Re: Зехтин против бръчки - към кои маски можем да го добавим?

01 Сеп 2014, 20:55

От години си правя все една и съща маска против бръчки и мога да каза, че чувствам кожата си доста стегната и еластична. Ефинственото, което трябва е супена лъжица кисело мляко и белтък, не мисля, че по някакъв начин може да попречи и зехтина тук, така че бъди смела и мажи :D :D

Re: Зехтин против бръчки - към кои маски можем да го добавим?

02 Сеп 2014, 23:34

От каква възраст е добре да започнат да се правят такива маски, било то и домашни? Всъщност нямам идея какво се съдържа в тези от магазина, за да бъдат вредни в даден момент за по-младата кожа, какво ще кажете?
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19