Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
27 Юни 2016, 16:00
Ако се използва климатика през цялата година интензивно, мисля, че е добре да се прави редовно профилактика. Не знам дали всяка година, но да не е веднъж на три или повече години.
27 Юни 2016, 17:00
zagrijena написа:Ако се използва климатика през цялата година интензивно, мисля, че е добре да се прави редовно профилактика. Не знам дали всяка година, но да не е веднъж на три или повече години.
Значи веднъж на две години. Как използваш климатика интензивно през цялата година? У нас се пуска от юни-юли до септември и от края на ноември до март. :)
28 Юни 2016, 09:55
На някои им стои като паметник климатика, но това е друг въпрос. Ако от доста време се ползва, трябва и фреона да му се проверява. Ние имаме един 10-годишен и зимата като го пуснехме, не топли и не топли! Оказа се, че фреонът му е на изчерпване.
28 Юни 2016, 10:21
dessiblond написа:На някои им стои като паметник климатика, но това е друг въпрос. Ако от доста време се ползва, трябва и фреона да му се проверява. Ние имаме един 10-годишен и зимата като го пуснехме, не топли и не топли! Оказа се, че фреонът му е на изчерпване.
Ако от 10 години не сте го пълнили, нормално да се изчерпа. :) Ние го подновяваме на 3-4 години, пълненето струва 60 лева. :)