В последните години и майка ми започна да консервира разни зеленчуци. За пръв път й беше миналата година и тя е горда с постижението си и наистина й се получи, като изключим, че използва аспирин, за да ги консервира.
Искаше ми се да й дам съвет за някакъв по-различен начин, поне по-здравословен за консервиране. Поразрових в интернет и от там разбрах за метода със свещта, но не ми се струва много благонадеждно това!
Въпреки това съм навита да опитам, но за целта е редно зеленчуците да бъдат много добре подсушени и ще ми е любопитно да опитам дали ще ми се случи номера с морковки, например
Какво е мнението ви, опитвали ли сте да консервирате с помощта на свещ и дали само определени зеленчуци биха могли да се консервират или... До колко според вас могат да издържат зеленчуците консервирани с помощта на свещ?