irka написа:Набило ни се е в главите, че палмовото масло е супер вредно и едва ли не не трябва да припарваш до него. Аз, честно да си призная, се изненадах от това, че то има изобщо някакви полезни свойства! Отчитам колко съм неинформирана в това отношение, но сякаш действаме на принципа "Чул съм за едно нещо, че е така, значи няма смисъл да променям мнението си или да се запозная повече". И аз мисля, че проблемите идват със съвременната технология на обработка на маслото. Като прочетох повечко, разбрах, че температурата му на топене е до 50 градуса, което според мен е отличен показател.
Rali_hr написа:irka написа:Набило ни се е в главите, че палмовото масло е супер вредно и едва ли не не трябва да припарваш до него. Аз, честно да си призная, се изненадах от това, че то има изобщо някакви полезни свойства! Отчитам колко съм неинформирана в това отношение, но сякаш действаме на принципа "Чул съм за едно нещо, че е така, значи няма смисъл да променям мнението си или да се запозная повече". И аз мисля, че проблемите идват със съвременната технология на обработка на маслото. Като прочетох повечко, разбрах, че температурата му на топене е до 50 градуса, което според мен е отличен показател.
Показател за какво? :)
renetka написа:Аз знам, че от него се повишава лошия холестерол и лично аз мислено го подреждам до маргарина (макар, че маргарина е по-вреден).
zagrijena написа:renetka написа:Аз знам, че от него се повишава лошия холестерол и лично аз мислено го подреждам до маргарина (макар, че маргарина е по-вреден).
Маргаринът е по-вреден, но масово се използва в домакинствата.
Назад към Хранителни добавки и биопродукти
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта