
S_Milenska написа:На мен със зелеви листа ми харесват най-много. Даже понякога правя с прясно зеле, и те не са лоши. Отделям си листа от зелката и ги варя за около 10 минути в гореща вода (слагам листата след като водата е завряла). След 10 минути, когато са готови листата ги изваждам от водата и оставям да се охладят, за да мога да ги пипам спокойно. ПРез това време си правя пълнежа:
Задушавам 1 глава лук, 2 моркова и 2 чушки всичко нарязано на дребно, когато омекнат зеленчуците добавям каймата и я бъркам, докато се раздребни. Слагам подправките - чубрица, сол, черен пипер, червен пипер и 4-5 с.л. доматено пюре или два домата нарязани на ситно и след 2-3 минути слагам 1ч. ориз , заливам с 1 чаша вода и разбърквам за 5 минути, докато водата се поеме почти цялата от ориза. Махам от котлона и идва време за пълненето. Изчиствам дебелата част на зелено и слагам по 1 с.л. от пълнежа. Нареждам в гювеч или в тенджера, на която на дъното съм обърнала една чиния. Заливам с още 2 чаши вода и слагам да се пече, ако е гювеч, или да се вари, ако са на котлона.
Назад към Рецепти и полезни съвети
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта