Ангина херпес

Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар

Ангина херпес

Мнениеот trojan horse » 20 Юни 2012, 22:48

Детето ми е болно от ангина херпес как става заразяването? Някой има ли с такъв проблем ?
trojan horse

Re: Ангина херпес

Мнениеот bisertaskov » 20 Юни 2012, 22:51

trojan horse написа:Детето ми е болно от ангина херпес как става заразяването? Някой има ли с такъв проблем ?

За първи път сега се сблъсквам с Херпангина и ми звучи страшно, като всичко ново и неизвестно.Малкия е болен и вдигна висока температура 39 градуса.Гърлото му е зачервено и има малки пъпчици като мехурчета.Оказа се че тази ангина не се причинява от херпес вируси а от коксаки,ентеровируси и еховируси.Заразяването става основно чрез замърсени ръце храна замърсени предмети.По рядко се заразява чрез секрети от устата.Ангината протича от 2 дни до седмица в началото е гриподобно.Детето е с висока температура не се храни и е раздразнително.Лечението включва препарати за сваляне на температурата брофен,панадол,нурофен хексалгин и т.н.Брофен е за предпочитане защото може да се дава през 6 часа докато нурофена е през 8 часа.Лекуващата докторка ни предписа изопринозин сироп,тонзилотрен и ифлуцид.За сега не се налага антибиотик защото няма бактериална инфекция.Информацията ми е оскъдна но дано да съм помогнал.
Дръж главата си ниско наведена (скромност), очите да гледат високо (амбиция), устата затворена (спокойствие); изгради себе си върху синовно уважение и помагай на другите.
bisertaskov

Мнениеот southern_sun » 21 Юни 2012, 10:00

Дъщеричката ми като беше малка преболедува сериозно от ангина, тогава имаше подобни образувания по сливиците, но аз си мислех, че това е алергична реакция на антибиотика. Възможно е да е изкарала ангина херпес, но лекуващата ни лекарка да не е поставила точната диагноза. Детето една седмица не хапна нищо, само компот и хляб ( но меката част) беше много отслабнала. Като си спомня какъв кошмар беше.
southern_sun

Мнениеот bebe » 10 Юли 2012, 23:23

trojan horse написа:Детето ми е болно от ангина херпес как става заразяването? Някой има ли с такъв проблем ?

Ако ходи на ясла или градина заразяването става лесно.Мисля че при ангина херпес има и понижен имунитет.
bebe

Назад към Здравето на децата