Брекети - цена, увреждат ли емайла, пречат ли на говора?

Re: Брекети - на каква възраст се поставят и колко струват?

Мнениеот Monika_Spasova » 04 Яну 2018, 20:46

Мисля, че могат да се сложат брекети винаги, без значение възрастта.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Йорданка.Калчева » 09 Окт 2018, 21:51

Добър вечер искам да попитам от година и нещо нося брекети, но от триенето на самоте брекети и дъгата с устната се образуваха нещо като топченца от вътре и най лошото е че от едната страна стой вече няколко месеца. Попитах ортодонта си каза че ще мине но ме е страх незнам с какво да се мажа какво да правя устната ми отвътре стой все едно е срязана и така е заразнала освен заради брекетите и заради този проблем не смея да си говоря и нормално. Моля дайде съвет какво да правя
Йорданка.Калчева

Мнениеот Lollipop » 10 Окт 2018, 09:55

Каква е причината да не си говориш нормално? Според мен това е просто деформация на смат аустна, получена от брекетите, защото малко или много се притискат устните в тях, когато свалиш брекета ще се оправят нещата. :)
Аватар
Lollipop

Re: Брекети - цена, увреждат ли емайла, пречат ли на говора?

Мнениеот Elizabe7 » 13 Окт 2018, 22:40

Ще споделя моя опит с брекетите. През 2017 г. си сложих брекети в Македония, но преди да стигна до там много рових в нета за подробности, питах познати и накрая стигнах до там. Препрати ме познат, да ходя там в град Берово, съвсем близо до границата. Самия човек доставяше зъболекарски материали там. Даде ми тел на стоматоложката, свързах се с нея и се разбрахме кога да отида. Като отидох, посрещане уникално, взе ми отпечатък на устата, а самите брекети цените им също бяха уникални. Моите са стандартни брекети по 300 евро на челюст, т.е. 1200 лв. общо. Слагането е на второто ходене, след като вземе отпечатък.Ходи се на два месеца и ти взима за натягане 40 лв. общо, като ти си избираш цвета на ластиците. Брекетите в Македония са безплатни до 18 г., а й цените сравнение с тези тук са страшно ниски. Има други видове брекети като прозрачните са 500 евро на челюст, но всички вършат една и съща работа. Като ми ги сложиха ми беше леко кофти първата седмица, сякаш зъбите ми изтръпваха и плуваха в устата. Зъбите се изправят за 4 месеца, след това се носят за да свикнат в новото си положение. Лошото е че се вадят мъдреците, но и за това мога да кажа при кой отидох, хем добре се прави хем евтино взима. Ходих при Калин Калев в София, много е добър за долен мъдрец ми взе 180 лв., а за горен 140 лв. на зъб, тъй като е с хирургическа намеса малко се подуваш първите 4 дни, после всичко ще мине до 3тия месец.
Зъболекарите са много добри и приветливи в Македония, уникални хора са. Аз съм доволна, всичко върви наред. Казват, че там ги носят до 1 г. и половина, даже този период е за фрапиращи случай. А тук в БГ гледат колко се може повече да ги носиш, за да взимат пари за натягане. Не се колебайте и отивайте там.
Elizabe7

Мнениеот Pipilota » 15 Окт 2018, 12:48

Наиситна голяма разлика,а струва си човек да отиде до там да си поправи зъбите, тук е направо непосилно, хората си ги вземат на кредит брекетите,смешна история!
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот velvet_81 » 30 Окт 2018, 10:46

Следя темата и аз, че забелязвам неправилно израстване на един от постоянните зъби на дъщеря ми. Разговаряхме веднъж че може, евентуално, да й се наложи да поноси брекети, но пък един ден ще се гордее с хубави зъби и усмивка. Доста скъпи се оказват обаче. Да видим стоматологът как ще се произнесе като я прегледа.
velvet_81

Мнениеот kauda » 30 Окт 2018, 11:01

velvet_81 написа:Следя темата и аз, че забелязвам неправилно израстване на един от постоянните зъби на дъщеря ми. Разговаряхме веднъж че може, евентуално, да й се наложи да поноси брекети, но пък един ден ще се гордее с хубави зъби и усмивка. Доста скъпи се оказват обаче. Да видим стоматологът как ще се произнесе като я прегледа.

Ако е за един зъб, най-вероятно само телчета ще помогнат, чак брекети, ако не е много крив няма смисъл. Иначе много клиники предлагат да си вземеш брекети на изплащане, а една жена във форума писа, че в Македония били на половина.
Аватар
kauda

Мнениеот Sisito83 » 24 Юни 2019, 15:52

Elizabe7 написа:Ще споделя моя опит с брекетите. През 2017 г. си сложих брекети в Македония, но преди да стигна до там много рових в нета за подробности, питах познати и накрая стигнах до там. Препрати ме познат, да ходя там в град Берово, съвсем близо до границата. Самия човек доставяше зъболекарски материали там. Даде ми тел на стоматоложката, свързах се с нея и се разбрахме кога да отида. Като отидох, посрещане уникално, взе ми отпечатък на устата, а самите брекети цените им също бяха уникални. Моите са стандартни брекети по 300 евро на челюст, т.е. 1200 лв. общо. Слагането е на второто ходене, след като вземе отпечатък.Ходи се на два месеца и ти взима за натягане 40 лв. общо, като ти си избираш цвета на ластиците. Брекетите в Македония са безплатни до 18 г., а й цените сравнение с тези тук са страшно ниски. Има други видове брекети като прозрачните са 500 евро на челюст, но всички вършат една и съща работа. Като ми ги сложиха ми беше леко кофти първата седмица, сякаш зъбите ми изтръпваха и плуваха в устата. Зъбите се изправят за 4 месеца, след това се носят за да свикнат в новото си положение. Лошото е че се вадят мъдреците, но и за това мога да кажа при кой отидох, хем добре се прави хем евтино взима. Ходих при Калин Калев в София, много е добър за долен мъдрец ми взе 180 лв., а за горен 140 лв. на зъб, тъй като е с хирургическа намеса малко се подуваш първите 4 дни, после всичко ще мине до 3тия месец.
Зъболекарите са много добри и приветливи в Македония, уникални хора са. Аз съм доволна, всичко върви наред. Казват, че там ги носят до 1 г. и половина, даже този период е за фрапиращи случай. А тук в БГ гледат колко се може повече да ги носиш, за да взимат пари за натягане. Не се колебайте и отивайте там.

Elizabe7, би ли споделила малко повече информация относно брекетите слагани в Македония? Име на ортодонта,телефон, адрес и т.н.
Благодаря предварително!
П.с. това е моят email: sisi.zloto_83@abv.bg. Ако прецениш, че ще правим реклама, ми пиши на пощата.
Sisito83

Мнениеот beti.grahovska » 02 Дек 2019, 02:36

Здравейте
бихте ли ми дали адрес и номер за връзка за зъболекаря в Берово. Това е моят email може да ми пишете на него: grahovska96@abv.bg
Бльгодаря предварително!
beti.grahovska

Мнениеот FramarModTanko » 02 Дек 2019, 17:07

beti.grahovska написа:Здравейте
бихте ли ми дали адрес и номер за връзка за зъболекаря в Берово. Това е моят email може да ми пишете на него: grahovska96@abv.bg
Бльгодаря предварително!

Бихте ли уточнили къде се намира Берово? Област, община?
Аватар
FramarModTanko
Модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани със стоматологични заболявания