velvet_81 написа:Следя темата и аз, че забелязвам неправилно израстване на един от постоянните зъби на дъщеря ми. Разговаряхме веднъж че може, евентуално, да й се наложи да поноси брекети, но пък един ден ще се гордее с хубави зъби и усмивка. Доста скъпи се оказват обаче. Да видим стоматологът как ще се произнесе като я прегледа.
Elizabe7 написа:Ще споделя моя опит с брекетите. През 2017 г. си сложих брекети в Македония, но преди да стигна до там много рових в нета за подробности, питах познати и накрая стигнах до там. Препрати ме познат, да ходя там в град Берово, съвсем близо до границата. Самия човек доставяше зъболекарски материали там. Даде ми тел на стоматоложката, свързах се с нея и се разбрахме кога да отида. Като отидох, посрещане уникално, взе ми отпечатък на устата, а самите брекети цените им също бяха уникални. Моите са стандартни брекети по 300 евро на челюст, т.е. 1200 лв. общо. Слагането е на второто ходене, след като вземе отпечатък.Ходи се на два месеца и ти взима за натягане 40 лв. общо, като ти си избираш цвета на ластиците. Брекетите в Македония са безплатни до 18 г., а й цените сравнение с тези тук са страшно ниски. Има други видове брекети като прозрачните са 500 евро на челюст, но всички вършат една и съща работа. Като ми ги сложиха ми беше леко кофти първата седмица, сякаш зъбите ми изтръпваха и плуваха в устата. Зъбите се изправят за 4 месеца, след това се носят за да свикнат в новото си положение. Лошото е че се вадят мъдреците, но и за това мога да кажа при кой отидох, хем добре се прави хем евтино взима. Ходих при Калин Калев в София, много е добър за долен мъдрец ми взе 180 лв., а за горен 140 лв. на зъб, тъй като е с хирургическа намеса малко се подуваш първите 4 дни, после всичко ще мине до 3тия месец.
Зъболекарите са много добри и приветливи в Македония, уникални хора са. Аз съм доволна, всичко върви наред. Казват, че там ги носят до 1 г. и половина, даже този период е за фрапиращи случай. А тук в БГ гледат колко се може повече да ги носиш, за да взимат пари за натягане. Не се колебайте и отивайте там.
beti.grahovska написа:Здравейте
бихте ли ми дали адрес и номер за връзка за зъболекаря в Берово. Това е моят email може да ми пишете на него: grahovska96@abv.bg
Бльгодаря предварително!
Още от Framar.bg
Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани със стоматологични заболявания
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта