Как да къпем детето, когато има варицела?

Как да къпем детето, когато има варицела?

Мнениеот M.Tasheva » 31 Окт 2013, 14:41

В сезон с грипове и настинки, ние си имаме и варицела! Малката е на 6 годинки и не мога да й обясня, че тези пъпки не са като от комар и не се чешат.

Основният ми проблем, всъщност е с къпането! Педиатърът ми каза да не я къпя докато има пъпки, но това може да продължи повече от седмица.
Зная, че като малка съм карала варицела, но не помня как е вървяло с къпането!

Четох различна информация, някои мами казват, че къпят децата си с някакви трици. За пръв път чувам нещо подобно, ще може ли някой да ми каже за какво става въпрос?
А купуват ли се някакви по-специални шампоанчета или сапуни, облекчаващи сърбежа, например? А дали може да се маже с нещо, което да намали пъпчиците, за да не остават белеци?

:arrow: Въпроси и отговори за варицелата
M.Tasheva

Re: Как да къпем детето, когато има варицела?

Мнениеот lussy » 31 Окт 2013, 14:56

Спокойно можеш да къпеш малката госпожица! Варицелата не може да се разнася от това, не зная как педиатрите разнасят, все още такива бабини деветини.
Най-доброто при къпане, според мен е да се правят вани с хладка вода и смрадлика. Другият изпитан метод е ментоловият спирт, можеш да пробваш и с Фенистил гел за сърбежа :)
Успех с това изпитание!
lussy

Мнениеот niya_mazova » 01 Ное 2013, 11:58

Да, Фенистил гел е добро решение. Аз съм чувала за вани с хладка вода и сода бикарбонат като се замисля, тя има антисептичен ефект, така че няма да могат мехурчетата да се възпалят.
niya_mazova

Мнениеот Lollipop » 10 Яну 2015, 12:33

Когато малкия кара варицела не съм го къпала, макар че после разбрах, че не било противопоказно, но реших да не рискувам, може би притеснението идва не от водата, а от факта, че като го търкате с гъбата, някоя чувствителна пъпка може да се спука и да остане белег, друга причина не виждам да попречи водата. Евентуално само обливане, леко попиване без търкане не биха попречили. :roll:
Аватар
Lollipop

Мнениеот Snejna » 23 Фев 2015, 16:40

Когато дъщеря ми кара варицела избягвах да я къпя, май наистина причината е, за да не се разнесат пъпките и разчешат, може би само за освежаване не е зле да се взема душ. А съм чувала, че някои хора правят вана с овесени ядки заради сърбежа, но каква е истината там - не знам.
Аватар
Snejna

Мнениеот Rali_hr » 04 Юни 2015, 14:15

Когато децата ми бяха болни ги къпех само с вода, без сапун и без никакви такива, само ги обливах, за да ги облекча.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Ваня Стойчева » 04 Юни 2015, 14:24

Децата когато имат шарка не се къпят!!! Не знам каква е тази последната мода всеки ден къпане, къпане, няма здрави няма болни..
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Jully » 04 Юни 2015, 16:01

Ваня Стойчева написа:Децата когато имат шарка не се къпят!!! Не знам каква е тази последната мода всеки ден къпане, къпане, няма здрави няма болни..

Това е остаряло мислене, детето се поти и го сърби още повече, какъв е проблемът да се изкъпе съвсем нормално?
Аватар
Jully

Мнениеот Грохот » 04 Юни 2015, 23:04

Jully написа:
Ваня Стойчева написа:Децата когато имат шарка не се къпят!!! Не знам каква е тази последната мода всеки ден къпане, къпане, няма здрави няма болни..

Това е остаряло мислене, детето се поти и го сърби още повече, какъв е проблемът да се изкъпе съвсем нормално?

Нали затова се маже отвреме на време със еди какъв си спирт, за да намали сърбежа и да дезинфекцира :idea:
Грохот

Мнениеот Lollipop » 05 Юни 2015, 08:41

Не знам, сега ги къпят децата, даже им правят вана с вода от овесени ядки хаха ;)
Аватар
Lollipop

Следваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с кожни и венерически болести