Рискова бременност...

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Re: Рискова бременност...

Мнениеот rony_80 » 29 Юни 2012, 09:52

liubomira написа:Момичета, много благодаря за подкрепата и бързите отговори :) Със сигурност ще си направя задължителните изследвания - hrisi, sara, безкрайно много благодаря за подробностите :roll: Чувствам се прекрасно и съм безкрайно щастлива в момента, но и през ум не ми е минавало да си правя оглушки и да пропускам изследвания :idea: На мен също ми препоръчаха лабораторията в Майчин дом и намерих куриер в града, който използва хладилни камери при доставката на кръв. Пробата ще се изпрати като спешна поръчка и готово. Целта на тези изследвания е точно такава - да се предотврати раждането на деца с аномалии. Не знам само как стои въпроса, ако съм бременна с близнаци :D На видеозона се видяха 2 сакчета и... в момента пиша и се хиля като тиква :lol: Едното засега е много мъничко и не ми казаха със сигурност, но има вероятност да ни се родят 2 бебчета :D Разбира се вярвам, че всичко ще е наред и ще имаме здрави, и усмихнати бебчета!

Ех, че хубава новина, а имате ли баби да помагат :lol: Не забравяй да пишеш как сте ти и бебковците, а това, че водят бременността ти рискова въобще да не те плаши. И двете бременности ми ги водиха рискови, защото преди тях имах един спонтанен аборт. Е, всичко си беше наред и вече се радваме на две принцеси вкъщи, въпреки че някои доктори доста ни поизплашиха. При втората бременност единия не видя сърдечна дейност и препоръча кюретаж :shock: Някакси не му повярвах и исках второ мнение от специалист... Човека направо зяпна като му разказах какво се е случило, а сърчицето се видя много ясно на видеозона :x
С няколко думи - пази се, бъди спокойна и се настрой позитивно! И събирай сили, че живот и здраве... ;)
rony_80

Мнениеот the princess » 20 Авг 2012, 11:08

Ваня_13 написа:Аз съм на 34 години и съм планирала второ дете, но много се притеснявам от това окачествяване като рискова бременност. Плаши ме факта,че след тази възраст се увеличава вероятността детето да има някакви генетични проблеми или да се роди със синдром на Даун. От една страна чета постоянно, че по-възрастните родители имат по-интелигентни деца. Много се страхувам, тъй като първото си дете родих на 18, а тогава не ги мислех много нещата, но ако някой знае за тези генетични изследвания нека да сподели.

Няма нищо лошо в това да планираш второ дете след 34-35 годишна възраст, това, че си на 34 не носи по-голям риск от това да родиш на 18. Както прочетох в по-долните постове всяка бременност крие своя риск. Честно казано най-хубавата възраст ( ако така мога да се изразя) е 27-28 години, но това, че си решила да имаш дете на 34 не бива да те спира или притеснява по някакъв начин. В тази възраст наистина има по-висок риск от спонтанен аборт и по-голяма вероятност в яйцеклетката да има хромозомни аномалии. С напредването на възрастта съединителната тъкан нараства, а мускулната намалява, това възпрепятства матката да се разтегля достатъчно. Важно е да се знае обаче, че тези рискове не са така големи, когато става въпрос за над 35-годишните бременни, които вече са майки и очакват второ или трето дете, това е само призив за повече внимание.
the princess

Мнениеот Камелия » 05 Сеп 2012, 14:38

Смятам, че по скоро рисковите фактори, на които подлагаме нашата бременност са определящи за рисковата бременност и редица усложнения през бременността.
Употребата на алкохол по време на бременността може да предизвика алкохолна зависимост на плода, както и да доведе до поднормено тегло на бебето при раждането, редица медицински аномалии в развитието и проблеми в поведението му.

Влиянието на кофеинови напитки върху бременността предизвиква противоречиви мнения. От една страна спирането на кафето може да причини главоболие, от друга прекомерното количество може да се отрази на сърдечния ритъм на плода и режима му на сън в утробата, както и да предизвика спонтанен аборт или поднормено тегло на бебето. Специалистите препоръчват постепенно намаляване на кофеиновите напитки до 250 мл дневно.

Пушенето по време на бременността намалява притока на кислород към бебето и увеличава риска от спонтанен аборт, поднормено тегло при раждане, преждевременно раждане и смърт.

Неконтолируемата употреба на лекарства и билки по време на бременността може да предизвикат спонтанен аборт, кървене и тежки увреждания на плода. Приемът на наркотици пък може да спре притока на жизненоважните кислород и хранителни вещества, да причини вродени малформации и дори зависимост на бебето към наркотични средства.

Всички изкуствени химикали могат да предизвикат усложнения на бременността, това включва пестициди, с които се пръскат плодове и зеленчуците, почистващи домакински препарати, бои и лакове.
Затова измивайте много добре продуктите преди консумация и избягвайте помещения, в които се провеждат хигиенни или ремонтни дейности.

Тъй като по време на бременност тялото претърпява множество промени, единствено специалист може да определи кои от тях са нормално явление и кои – предпоставка за нередност в процеса, нередовните предродилни грижи могат да бъдат причина за ненавременното овладяване на здравословен проблем. Регулярните медицински консултации предопределят раждането на здраво бебе.

Аз лично се опитвам да избягвам факторите, които биха довели до риск за здравето ми или здравето на бебето.
Камелия

Мнениеот Ваня_13 » 12 Окт 2012, 10:54

the princess написа:
Ваня_13 написа:Аз съм на 34 години и съм планирала второ дете, но много се притеснявам от това окачествяване като рискова бременност. Плаши ме факта,че след тази възраст се увеличава вероятността детето да има някакви генетични проблеми или да се роди със синдром на Даун. От една страна чета постоянно, че по-възрастните родители имат по-интелигентни деца. Много се страхувам, тъй като първото си дете родих на 18, а тогава не ги мислех много нещата, но ако някой знае за тези генетични изследвания нека да сподели.

Няма нищо лошо в това да планираш второ дете след 34-35 годишна възраст, това, че си на 34 не носи по-голям риск от това да родиш на 18. Както прочетох в по-долните постове всяка бременност крие своя риск. Честно казано най-хубавата възраст ( ако така мога да се изразя) е 27-28 години, но това, че си решила да имаш дете на 34 не бива да те спира или притеснява по някакъв начин. В тази възраст наистина има по-висок риск от спонтанен аборт и по-голяма вероятност в яйцеклетката да има хромозомни аномалии. С напредването на възрастта съединителната тъкан нараства, а мускулната намалява, това възпрепятства матката да се разтегля достатъчно. Важно е да се знае обаче, че тези рискове не са така големи, когато става въпрос за над 35-годишните бременни, които вече са майки и очакват второ или трето дете, това е само призив за повече внимание.

Абе уж възрастта не е рисков фактор за бременността, но от няколко месеца правим опити и все неуспешни. Понякога си мисля, че причината е в мен.
Ваня_13

Мнениеот fairy » 19 Яну 2016, 11:49

На 34 г. и съм бременна с първото си дете след ин витро. В 6 месец съм, но много се притеснявам, защото качих досега 9-10 килограма, а има още доста време до термина. Знам, че след хормоналните процедури има такъв риск, но не искам да стана огромна, а май натам вървя. Какво да правя?
fairy

Мнениеот pravilno » 20 Яну 2016, 10:48

fairy написа:На 34 г. и съм бременна с първото си дете след ин витро. В 6 месец съм, но много се притеснявам, защото качих досега 9-10 килограма, а има още доста време до термина. Знам, че след хормоналните процедури има такъв риск, но не искам да стана огромна, а май натам вървя. Какво да правя?

Моя приятелка беше подобен случай. Десет години не можеше да има деца и накрая успя ин витро. Качи страшно много килограми, започна да вдига кръвно, за капак трябваше да пази и леглото. Слава Богу всичко беше добре, не искам да те плаша, но доста време не можа да свали килограмите.
pravilno

Мнениеот qwerryyy » 20 Яну 2016, 11:32

fairy написа:На 34 г. и съм бременна с първото си дете след ин витро. В 6 месец съм, но много се притеснявам, защото качих досега 9-10 килограма, а има още доста време до термина. Знам, че след хормоналните процедури има такъв риск, но не искам да стана огромна, а май натам вървя. Какво да правя?

Няма какво, храниш се здравословно и чакаш да се роди бебето, за да можеш да действаш по-радикално. Това е положението, след хормонални проблеми.
Аватар
qwerryyy

Мнениеот klara » 21 Яну 2016, 09:57

qwerryyy написа:

Няма какво, храниш се здравословно и чакаш да се роди бебето, за да можеш да действаш по-радикално. Това е положението, след хормонални проблеми.

Лошото е, че като те напомпат с хормони дълго време организмът не може да се съвземе, ако изобщо се съвземе. Борбата на тези жени е цял живот, ако всичко е било наред, няма да се подложат на такива неща.
klara

Предишна

Назад към Бременност, раждане и майчинство