Дъвката - повече помага, или повече вреди?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Дъвката - повече помага, или повече вреди?

Мнениеот exotic » 18 Юни 2015, 13:13

А според вас дали наистина дъвките почистват зъбите или просто така се води, някак чак не ми се вярва :roll:
exotic

Мнениеот Elica » 18 Юни 2015, 14:45

exotic написа:А според вас дали наистина дъвките почистват зъбите или просто така се води, някак чак не ми се вярва :roll:

Хаххаа, аз мога да кажа, че ме почиства, ако дъвча дъвка веднага след ядене всичко, което ми е останало по зъбите се залепя за нея. :lol:
Аватар
Elica

Мнениеот Harmony » 03 Юли 2015, 14:16

Elica написа:
exotic написа:А според вас дали наистина дъвките почистват зъбите или просто така се води, някак чак не ми се вярва :roll:

Хаххаа, аз мога да кажа, че ме почиства, ако дъвча дъвка веднага след ядене всичко, което ми е останало по зъбите се залепя за нея. :lol:

Явно моята анатомия в устната кухина е доста по-различна, на мене нищо не ми чисти дъвката, единствено дъвча за спорта и за освежаване на дъха!
Аватар
Harmony

Мнениеот Mauritius » 10 Дек 2015, 15:10

Една идея по-свеж дъх, да, но реално няма как да почисти зъбите, колкото и да ни се иска, конец + четка и паста са единствените начини!
Mauritius

Мнениеот S_Milenska » 19 Яну 2016, 16:48

Mauritius написа:Една идея по-свеж дъх, да, но реално няма как да почисти зъбите, колкото и да ни се иска, конец + четка и паста са единствените начини!

мисля, че все нещо се почиства и полепва по дъвката,но от друга страна след това продължаваш същото това нещо - мръсното, да си го търкаляш из устата и то си остава там. :roll:
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Kaya » 19 Яну 2016, 17:00

не знам до колко помага, но имаше един случай на жена, която доста си беше навредила с дъвка и мускулите ѝ бяха отказали, така че и с това трябва да се внимава. Както винаги сме говорили и знаем от малки - няма вредно нещо, има вредни количества!
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот silver933 » 19 Яну 2016, 17:30

Не знам дали е много удачна за хора на диета, а звинаги отгладнявам, когато дъвча дъвка. :mrgreen: Затова може би трябва да се дъвче по-рядко и само ако си сит. :lol: :lol: :lol:
Аватар
silver933

Мнениеот Harmony » 20 Яну 2016, 11:45

silver933 написа:Не знам дали е много удачна за хора на диета, а звинаги отгладнявам, когато дъвча дъвка. :mrgreen: Затова може би трябва да се дъвче по-рядко и само ако си сит. :lol: :lol: :lol:

Така е, но помага пък ако си хапнал повече от необходимото ти, само в такива случаи мога да дъвча по-продължително време, въпреки че казват, че не е хубаво повече от 20 мин. да се дъвче една и съща дъвка
Аватар
Harmony

Мнениеот pavleta » 18 Фев 2016, 16:28

Нямам ден, в който да не дъвча дъвка. Може би съм пристрастена :grin: . От години съм така и не знам дали е от дъвките, но нямам кариеси. Преди не бях така :!:
pavleta

Предишна

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси