Бременност и спорт

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Re: Бременност и спорт

Мнениеот bojo_kolev » 19 Яну 2016, 16:02

klara написа:
lini_leni написа:
klara написа:Нормално ли е да ти се спи постоянно? С първото дете бях много жизнена и си правех леки упражнения, но сега съм много сънлива, все гледам да полегна, а съм в 4 месец.

Лека йога предполагам може да бъде от помощ, ще те разведри и ще те направи по-енергична, иначе е нормално да ти се спи, не се притеснявай :wink:

Благодаря, ще опитам, макар че досега не съм я практикувала.

Доколкото зная йогата за бременни е доста по-различна, лека, но ти трябва и необходимото състояние на духа, не е само до упражнения, въпреки че насърчават именно него.
bojo_kolev

Мнениеот silver933 » 19 Яну 2016, 17:32

Ако ти се спортува пробвай някой леки упражнения, но ще е странно, ако досега не си се занимавала с никакъв спорт, било то и с йога и изведнъж в 4 месец да се хвърлиш да правиш подобни упражнения. :roll:
Аватар
silver933

Мнениеот klara » 20 Яну 2016, 10:02

silver933 написа:Ако ти се спортува пробвай някой леки упражнения, но ще е странно, ако досега не си се занимавала с никакъв спорт, било то и с йога и изведнъж в 4 месец да се хвърлиш да правиш подобни упражнения. :roll:

Преди съм тренирала лека атлетика, ходила съм на фитнес, но никога йога. Разбира се натоварванията са различни, само да не си направя нещо :sad: С моя приятелка заедно умуваме как да спрем да сме такива поспалани :smile:
klara

Мнениеот qwerryyy » 20 Яну 2016, 11:09

След като си спортувала преди, това означава, че спокойно можеш в момента да се захванеш с йога за бременни, според състоянието ти.
Аватар
qwerryyy

Мнениеот Kremiliya » 20 Яну 2016, 22:53

Интересно е защо си спряла спорта, заради бременността или преди това? Ако е било от преди това, то няма нужда сега започваш на ново, по-скоро може да се отдадеш на дълги разходки и почивки, както се чувстваш добре, за да неутрализираш сънливостта.
Аватар
Kremiliya

Мнениеот klara » 21 Яну 2016, 09:37

Kremiliya написа:Интересно е защо си спряла спорта, заради бременността или преди това? Ако е било от преди това, то няма нужда сега започваш на ново, по-скоро може да се отдадеш на дълги разходки и почивки, както се чувстваш добре, за да неутрализираш сънливостта.

Тренирах атлетика като ученичка, а фитнеса според настроението. :smile: С първото дете не чувствах нужда от раздвижване, но сега да. Моята приятелка гледа по чуждите програми специални предавания за упражнения и беше попаднала на подходящи за бременни. Трябва да пробваме.
klara

Мнениеот Jully » 21 Яну 2016, 11:06

Пилатес упражненията са много подходящи за бременни, разбира се съобразени с вашето деликатно състояние. :)
Аватар
Jully

Мнениеот lini_leni » 21 Яну 2016, 11:42

Това са глупости, не трябва да си спортувал нещо, за да се захванеш сега с йога, може и нищо никога да не си правил и пак да правиш упражненията, нищо, че носиш в себе си човече.Всичко е достатъчно леко и без напрежение, за да не можеш да го правиш!
lini_leni

Мнениеот analizatorka » 22 Яну 2016, 10:01

Така е, никога не е късно да се захванеш със спорт. В това състояние трябва само повече внимание и консултация със специалисти - лекар, физиотерапевт, фитнес инструктор.
analizatorka

Мнениеот Lisica » 22 Яну 2016, 11:34

analizatorka написа:Така е, никога не е късно да се захванеш със спорт. В това състояние трябва само повече внимание и консултация със специалисти - лекар, физиотерапевт, фитнес инструктор.

Малко са лекарите, които биха подкрепили спортуването по време на бременността.Имам една приятелка, която спортуваше адски много, по време на бременността минаваше километри с колелото, изключителна жена, но си беше тренирана от преди и беше абсолютен спортист.
Аватар
Lisica

ПредишнаСледваща

Назад към Бременност, раждане и майчинство