От кои храни усещате неразположение?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

От кои храни усещате неразположение?

Мнениеот Lisica » 22 Яну 2016, 11:18

Напоследък се усещам, че когато ям някои неща и после ме боли стомах или имам киселини. Може да е лека и неприятна болка, но достатъчна, че да дразни. Най-големият ми проблем са киселините, които дори ме будят нощем, най-често се случва след като ям нещо простичко, колкото това:

21852_l.jpg
21852_l.jpg (45.53 KiB) Прегледано 1273 пъти

Вие имате ли храни, от които изпитвате такова неразположение и как успявате да се справите с това? избягвате ли ги или сте намерили рецепта, благодарение на която не ви дразнят въпросните храни. :) Надявам се да ми помогнете, че си останах без картофки! :sad:
Аватар
Lisica

Re: От кои храни усещате неразположение?

Мнениеот Mon_ton » 22 Яну 2016, 13:51

На мен ми се получават киселини когато ям нещо по-кисело - мариновани чушки, чесън. Компенсирам с повече хляб покрай тези ястия, затова ги ям и много рядко. Но за картофите съм учудена, че имаш киселини от тях. :roll:
Аватар
Mon_ton

Мнениеот nushi.kisyova » 22 Яну 2016, 14:13

Нормално е от картофи, ориз, хляб, спагети да получаваш киселини. Явно ти е раздразнен стомаха и заради това усещаш неразположение. Дай си почивка от такива тежки и дразнещи стомаха храни и ще мине.
nushi.kisyova

Мнениеот Lili_pili » 22 Яну 2016, 15:13

nushi.kisyova написа:Нормално е от картофи, ориз, хляб, спагети да получаваш киселини. Явно ти е раздразнен стомаха и заради това усещаш неразположение. Дай си почивка от такива тежки и дразнещи стомаха храни и ще мине.

А какво е добре да се хапва, зеленчуци? Какво по-хранително може да се включи при тях? :oops: :?:
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот Ваня Стойчева » 22 Яну 2016, 17:10

На мен ми става така от ориз, когато ям със зеленчуци, може би комбинацията не ми е много правилна, но после имам адските киселини! Затова си намерих решение и смених обикновения ориз с този на Крина баланс и съм по-добре.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот kauda » 22 Яну 2016, 17:33

Не ми се случвало от храни, но от подправки да - чесън и черен пипер ме унищожават. будя се нощем, дори ми се е случвало да повръщам от киселини, докато разбера от какво е. Помисли си дали не е и от някоя подправка или е винаги от картофите?
Аватар
kauda

Мнениеот Коцева » 22 Яну 2016, 17:54

Ваня Стойчева написа:На мен ми става така от ориз, когато ям със зеленчуци, може би комбинацията не ми е много правилна, но после имам адските киселини! Затова си намерих решение и смених обикновения ориз с този на Крина баланс и съм по-добре.

И на мен този ми идва по-добър, но пак зависи от количеството, като хапна малко няма проблем, но ако реша да обядвам само с това, след това си имам проблеми.
Коцева

Мнениеот Lollipop » 24 Яну 2016, 09:58

този ориз на крина е супер, наистина не е толкова затормозяващ като белия ориз, а и не е толкова бавноготвещ се и особен, като кафевия. ;) Аз да ти кажа имам големи киселини и болки в стомаха, ако ям някоя закуска от баничарница. Предполагам, че е заради старо олио и подобни гадости, избягвам да купувам, да не кажа, че у нас такова не влиза вече.
Аватар
Lollipop

Мнениеот S_Milenska » 24 Яну 2016, 10:15

Lollipop написа:този ориз на крина е супер, наистина не е толкова затормозяващ като белия ориз, а и не е толкова бавноготвещ се и особен, като кафевия. ;) Аз да ти кажа имам големи киселини и болки в стомаха, ако ям някоя закуска от баничарница. Предполагам, че е заради старо олио и подобни гадости, избягвам да купувам, да не кажа, че у нас такова не влиза вече.
С това застоятало олио как да не те боли корем после, а лятото да ядеш нещо от такова място е престъпление, гнусно, мазно и отвратително! А и колко се пълнее от там нее истина, имаше 2 седмици в които дъщеря ми всеки ден ядеше закуска и да нет и казвам какво дупе отпра.. :mrgreen:
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Rali_hr » 24 Яну 2016, 10:49

Интересно е, че напоследък и на мен мн мн не ми понасят каротфите, а и след като опитах веднъж печени само със сол, останах изненадана, че киселеят, Дали не е от някой сорт и от там да страдаме всички? Сега не ям картофи изобщо!
Аватар
Rali_hr

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети