Смятате ли, че насилието над жени вече е останало в миналото, или все още се случва?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Смятате ли, че насилието над жени вече е останало в миналото, или все още се случва?

Мнениеот S_Milenska » 16 Сеп 2015, 09:43

Със сигурност е по-малко отколкото преди, но в момента ме съмнява, че проявлението на насилие е много по-брутално, въпреки жертвите не са толкова многобройни. :roll:
Аватар
S_Milenska

Re: Смятате ли, че насилието над жени вече е останало в миналото, или все още се случва?

Мнениеот donni » 16 Сеп 2015, 12:23

S_Milenska написа:Със сигурност е по-малко отколкото преди, но в момента ме съмнява, че проявлението на насилие е много по-брутално, въпреки жертвите не са толкова многобройни. :roll:

Да, в България може и да не е точно така, т.е. не съм убедена доколко стоят така нещата, но в на Изток нещата стоят точно по този начин, най-лошото е, че не само е по-брутално насилието, но и не мисля, че е намаляло!
donni

Мнениеот silver933 » 27 Окт 2015, 13:10

Не знам на изток къде имаш предвид, инфийските държави ли? там мисля е съвсем нормално да се тормози жената и да бъде ограничавана и наистина мъжът да й е господар. ;(
Аватар
silver933

Мнениеот Snejna » 23 Ное 2015, 16:11

silver933 написа:Не знам на изток къде имаш предвид, инфийските държави ли? там мисля е съвсем нормално да се тормози жената и да бъде ограничавана и наистина мъжът да й е господар. ;(

То все още има семейства и тук, където смятат, че мъжете трябва да си възпитават жените как да се държат, така че подобни неща не са изключени изобщо!
Аватар
Snejna

Мнениеот pravilno » 26 Яну 2016, 13:48

S_Milenska написа:Със сигурност е по-малко отколкото преди, но в момента ме съмнява, че проявлението на насилие е много по-брутално, въпреки жертвите не са толкова многобройни. :roll:

Не мисля, че е по-малко. Четох статистика, че всяка четвърта българка е жертва на домашно насилие. Това си е доста! А може и да не е съвсем точна, защото повечето жертви не съобщават.
pravilno

Мнениеот Elica » 26 Яну 2016, 14:10

Добре де, толкова жени сме тука така ли няма една, която да е била жертва на насилие? Не мисля, че са толкова много, а статистиките да казват каквото си поискат. Не познавам нито една, която е жертва на тормоз.
Аватар
Elica

Мнениеот fairy » 27 Яну 2016, 13:59

Elica написа:Добре де, толкова жени сме тука така ли няма една, която да е била жертва на насилие? Не мисля, че са толкова много, а статистиките да казват каквото си поискат. Не познавам нито една, която е жертва на тормоз.

Не си представяйте, че тормозът само е мъжът ви да ви зашлеви два шамара. Има и други начини, на мен ми се е случвало, познавам и други жени.
fairy

Мнениеот Monika_Spasova » 27 Яну 2016, 14:07

fairy написа:
Elica написа:Добре де, толкова жени сме тука така ли няма една, която да е била жертва на насилие? Не мисля, че са толкова много, а статистиките да казват каквото си поискат. Не познавам нито една, която е жертва на тормоз.

Не си представяйте, че тормозът само е мъжът ви да ви зашлеви два шамара. Има и други начини, на мен ми се е случвало, познавам и други жени.

Разкажи на теб какво ти се е случвало? какъв е тормозът?
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот pavleta » 28 Яну 2016, 12:59

fairy написа:

Психическият тормоз е не по-малко страшен. Постоянно да те следят какво правиш, къде ходиш, с кого - можеш да луднеш. Ами ако някой постоянно ти мели на главата, и не е задължително да е мъжа ти или жена ти, за щяло и нещяло, не е ли тормоз?
pavleta

Мнениеот Локумът » 28 Яну 2016, 16:48

Тормоз е, сега си помисли как се държат 99% от жените с мъжете си - все ги разпитват и за всяко нещо държат сметка, ама тва не е тормоз, това са нормални семейни отншения, нали? :mrgreen:
Аватар
Локумът

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси