Най-качествената марка прясно мляко?

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Re: Купувате ли си прясно мляко от улицата?

Мнениеот Ваня Стойчева » 28 Яну 2016, 15:34

Не ми се е налагало, родителите ми гледат крави на село и си вземаме от там. Но съм чувала доста истории, точно на крави с мастит, на които се използва млякото и се продава и т.н. Затова си е риск определено. Понеже млякото по външен вид не изглежда е проблемно... никой не иска да го хвърля, като може да спечели пари от това.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Monika_Spasova » 28 Яну 2016, 17:13

Ваня Стойчева написа:Не ми се е налагало, родителите ми гледат крави на село и си вземаме от там. Но съм чувала доста истории, точно на крави с мастит, на които се използва млякото и се продава и т.н. Затова си е риск определено. Понеже млякото по външен вид не изглежда е проблемно... никой не иска да го хвърля, като може да спечели пари от това.

Блякз! То като цяло не е ясно що пием на теленцата кърмата де! :roll:
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Elica » 28 Яну 2016, 17:34

Затиова просто не пийте гнусното мляко, което е храна за бебета - теленца! Защо не си правите сирене от кърмата на приятелка? Гнус ви е от човешката кърма, но сте ОК с кърмата на кравите?!
Аватар
Elica

Мнениеот Anka » 28 Яну 2016, 17:52

О(Пределено като вяско нещо е добре да се купува от проверени места, както не си купувате месо и яйца, като ги срещнете на улицата, така трябва да подхождате и с прясното мляко! Вярно, че е добре да се купува от бабите, жените са дошли там от селата, за да изкарат някой лев, но е добер да се запознаете с човека преди да купите.
Аватар
Anka

Мнениеот Pipilota » 28 Яну 2016, 21:46

Лелеее, доста странно. Не знам да сд използва мляко със съмнително качество... Май ще трябва да разпитам бабките на село да издадат тайните :mrgreen:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Rali_hr » 29 Яну 2016, 10:53

Pipilota написа:Лелеее, доста странно. Не знам да сд използва мляко със съмнително качество... Май ще трябва да разпитам бабките на село да издадат тайните :mrgreen:

Тъй си е , най-сигурно е да питаш, обаче много се съмнявам, че някоя баба ще ти каже, че си гледа млякото едно към гьотере. :mrgreen:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот balsam » 29 Яну 2016, 10:56

Elica написа:Затиова просто не пийте гнусното мляко, което е храна за бебета - теленца! Защо не си правите сирене от кърмата на приятелка? Гнус ви е от човешката кърма, но сте ОК с кърмата на кравите?!

Че колко кърма трябва да изцеди жената за сирене? То няма да остане за бебето! :smile:
balsam

Мнениеот luchia@marco » 29 Яну 2016, 11:44

Anka написа:О(Пределено като вяско нещо е добре да се купува от проверени места, както не си купувате месо и яйца, като ги срещнете на улицата, така трябва да подхождате и с прясното мляко! Вярно, че е добре да се купува от бабите, жените са дошли там от селата, за да изкарат някой лев, но е добер да се запознаете с човека преди да купите.

И какво ще разбереш от човека, всяка бабичка може да ти разкаже как си гледа само кравичката и на нея разчита, и на ръце я дои, ама какво ще разбереш и как ще си сигурна какво е млякото?
luchia@marco

Мнениеот iwoni » 03 Фев 2016, 09:57

Много мои познати си купуват мляко от автоматите. Там от къде го зареждат?
iwoni

Мнениеот Krum » 03 Фев 2016, 11:03

luchia@marco написа:
Anka написа:О(Пределено като вяско нещо е добре да се купува от проверени места, както не си купувате месо и яйца, като ги срещнете на улицата, така трябва да подхождате и с прясното мляко! Вярно, че е добре да се купува от бабите, жените са дошли там от селата, за да изкарат някой лев, но е добер да се запознаете с човека преди да купите.

И какво ще разбереш от човека, всяка бабичка може да ти разкаже как си гледа само кравичката и на нея разчита, и на ръце я дои, ама какво ще разбереш и как ще си сигурна какво е млякото?

Поемаш риска и това е. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Няма да ти каже бабата, че много лошо си гледа кравата и се чуди кой да прецака, това е сигурно.
Аватар
Krum

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене