Ваня Стойчева написа:Не ми се е налагало, родителите ми гледат крави на село и си вземаме от там. Но съм чувала доста истории, точно на крави с мастит, на които се използва млякото и се продава и т.н. Затова си е риск определено. Понеже млякото по външен вид не изглежда е проблемно... никой не иска да го хвърля, като може да спечели пари от това.
Pipilota написа:Лелеее, доста странно. Не знам да сд използва мляко със съмнително качество... Май ще трябва да разпитам бабките на село да издадат тайните
Elica написа:Затиова просто не пийте гнусното мляко, което е храна за бебета - теленца! Защо не си правите сирене от кърмата на приятелка? Гнус ви е от човешката кърма, но сте ОК с кърмата на кравите?!
Anka написа:О(Пределено като вяско нещо е добре да се купува от проверени места, както не си купувате месо и яйца, като ги срещнете на улицата, така трябва да подхождате и с прясното мляко! Вярно, че е добре да се купува от бабите, жените са дошли там от селата, за да изкарат някой лев, но е добер да се запознаете с човека преди да купите.
luchia@marco написа:Anka написа:О(Пределено като вяско нещо е добре да се купува от проверени места, както не си купувате месо и яйца, като ги срещнете на улицата, така трябва да подхождате и с прясното мляко! Вярно, че е добре да се купува от бабите, жените са дошли там от селата, за да изкарат някой лев, но е добер да се запознаете с човека преди да купите.
И какво ще разбереш от човека, всяка бабичка може да ти разкаже как си гледа само кравичката и на нея разчита, и на ръце я дои, ама какво ще разбереш и как ще си сигурна какво е млякото?
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта