Каква е идеалната разлика между двете деца?

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Re: Каква е идеалната разлика между двете деца?

Мнениеот geriva » 24 Фев 2013, 19:40

А какво е мнението на 15-годишното ви дете? Разбира се, не е необходимо да му искате разрешение, но ако и то има психическата нагласа и желание, мисля, че ще бъдете истински щастливи с новия член на семейството.
Моя позната има две деца с доста голяма разлика в годините и голямото много и помага.
geriva

Мнениеот silver933 » 01 Дек 2014, 11:45

И според мен разликата е хубаво да бъде малка, но уви - аз нямам още второ дете, а много ми се иска, докато първото вече е на близо 6г... :roll:
Аватар
silver933

Мнениеот analizatorka » 01 Фев 2016, 17:05

При по-голямата разлика може би няма да има чак такава ревност от страна на голямото :smile: . Чувала съм, че при по-малките е ужас.
analizatorka

Мнениеот silver933 » 30 Май 2016, 16:47

analizatorka написа:При по-голямата разлика може би няма да има чак такава ревност от страна на голямото :smile: . Чувала съм, че при по-малките е ужас.

Ще ти кажа скоро, при нас живот и здраве, разликата ще е 3 години и 2-3 месеца. :)
Аватар
silver933

Мнениеот Fancy » 31 Май 2016, 09:59

silver933 написа:
analizatorka написа:При по-голямата разлика може би няма да има чак такава ревност от страна на голямото :smile: . Чувала съм, че при по-малките е ужас.

Ще ти кажа скоро, при нас живот и здраве, разликата ще е 3 години и 2-3 месеца. :)

Тука май имаме новина :smile: , честито!
Разликата с моя брат е 3 години и помня, че много се дразнехме и биехме. Сега сме си близки. Моето чедо е на 3 годинки, но нещо още се ослушвам. Според мен по-малка разлика, до 4-5 години, е по-добре. Но сега родителите като че ли изчакват последния момент за второ дете, ако изобщо се решат. Всяко си има предимствата и недостатъците. Като им е малка разликата, наведнъж и за кратко време се ошетваш :grin: . А когато им е голяма, двете бременности са толкова различни и носят друго усещане заради разстоянието във времето.
Fancy

Мнениеот Rali_hr » 31 Май 2016, 11:50

МОите деца са с малка разлика, във всяко нещо си има очарование, това е, че като е по-малка разликата израстват заедно и са по-близки, но това не означава, че с в ремето това не може да се промени, или обратно - с годините въпреки по-голяма разлика да се сближат. Всичко зависи от това, до колко е контактен даден човек, все пак ставаме приятели с хора, с различни възрасти, защо да не можем и с братята и сестрите си?
Опредлено разликата от 7-10 години е страхотна. :) Детето е пораснало, би помагало, а и точно сте му се нарадвали на бебешките размери и години, време е когато ви налегне носталгията да си родите още едно. :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Harmony » 31 Май 2016, 13:07

Аз предпочитах разлика от три години между децата, но като гледам съм се запътила към много по-голяма :grin: .
Аватар
Harmony

Мнениеот Анелия А » 13 Мар 2019, 15:00

Аз все още чакам първото си дете, но ако имам второ - може би около 3-4 години разлика. Не искам породени, ще ми се спре тока. А след твърде голяма пауза сигурно няма да се навия пък :smile:
Анелия А

Мнениеот Таня Иво » 29 Май 2019, 10:03

Всеки го възприема различно. Аз искам децата ми, живот и здраве да са с малка разлика. Смятам, че така по-бързо ще изплувам от периода само на бебегледане и ще се отдам на работа и професионално развитие.
Други пък искат да починат преди да си имат второ дете. Кой както го разбира. :smile:
Таня Иво

Предишна

Назад към Бременност, раждане и майчинство