amadey написа:Здравейте,новите резултати-TSH3,6;tat-175;mat>600-данни за автоимунен тиреоидит,в момента в еутиреоидно състояние.Ехография-Л.лоб15,7/24,8/>35;Д.лоб20,8/26,0/>35;истмус4,7>Нехомогенна,хипоехогенна ехостр.Неравни контури на Жлезата.Беа огнищни промени.Дифузна структура,промени както при АТЗ.Назначен селен,магнезии форте,рибено масло,седатиф-при нужда,небилет 2,5мг.МОля за вашето мнение.До каква степен мога да се натоварвам с физически упражнения и спорт.Преди започване на лечението-редукция на тегло-в момента 80/180см.Препоръка за допълнителни хр.добавки.Мнение за използване на бирена мая в конкретния случай.Благодаря!
milenkis написа:Здравейте! Имам Хашимото, диагностицирано преди 8 години. До сега хормоните ми са били в норма. МАТ завишени от самото начало. ТАТ се увеличиха след първата ми бременност (преди 3,5 години), по времето на която приемах Еутирокс 25 мкг за всеки случай - TSH, FT4 си бяха в норма и без лечението. След раждането, както и по време на втората бременност (преди 1год) лечение не съм провеждала. Към момента (декември съм изследвала) TSH - 2.1 , FT4 - 0.9. Въпросите ми са:
1. мога ли да приемам Триактал, на който една от съставките е зелен орех?
2. при тези стойности на хормоните ми може ли да имам отслабване и косопад, дължащи се на заболяването? Октомври TSH беше 1,5 и тежах 44 кг. Сега тежа 42 при TSH 2.1.
3. Спрях да кърмя преди месец, все още нямам цикъл. Минала е 1година и 1 месец от раждането. Какви хормони да изследвам?
gerry92 написа:Здравейте д-р Йорданова .Искам да ви попитам за стойностите на моите изследвания- 3,64 (при реф.ст-ти 0,27-4,20),прекалено е близко до границата трябва ли да пия медикаменти за свалянае на тази норма,понеже при мен явно ми влияе доста това,че е с такава стойност.Моите оплаквания са:косопад,надебеляване (1,63 см -67кг;до сега никога не съм била толкова),запек,множество дерпресии,липса на жизненост,голям апетит най-вече за сладко,дехидратирана кожа,бавен метаболизъм,липса на концентрация.Ако няма вариант с медикамент,тогава можете ли да ми кажете какви храни регулират хормоните,чувала съм само за ленено семе.Благодаря!
Dr Stella Yordanova написа:amadey написа:Здравейте,новите резултати-TSH3,6;tat-175;mat>600-данни за автоимунен тиреоидит,в момента в еутиреоидно състояние.Ехография-Л.лоб15,7/24,8/>35;Д.лоб20,8/26,0/>35;истмус4,7>Нехомогенна,хипоехогенна ехостр.Неравни контури на Жлезата.Беа огнищни промени.Дифузна структура,промени както при АТЗ.Назначен селен,магнезии форте,рибено масло,седатиф-при нужда,небилет 2,5мг.МОля за вашето мнение.До каква степен мога да се натоварвам с физически упражнения и спорт.Преди започване на лечението-редукция на тегло-в момента 80/180см.Препоръка за допълнителни хр.добавки.Мнение за използване на бирена мая в конкретния случай.Благодаря!
Уважаеми amadey,
Ако тиреоидита на Хашимото е единственото Ви заболяване можете да си спортувате спокойно. При тези нива на хормоните не се обсъжда ограничаване на физическата активност.
Хранителните добавки не са по лекарско предписание. Мисля, че са Ви предписани достатъчно. Препоръчинелно е да си набавяте необходимите на организма Ви вещества чрез здравословно хранене. В момента сте с нормално тегло и не се налага да наддавате на килограми.
Назад към Ендокринология и болести на обмяната
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта