Как да свалим маската на „интелектуалния снобар”?

Как да свалим маската на „интелектуалния снобар”?

Мнениеот Evgenia » 09 Апр 2013, 13:04

1.jpg
1.jpg (4.22 KiB) Прегледано 1505 пъти
Казват, че жените сме по - склонни към актьорство и притворство? Не‚ не сме ние! Мъжете са. Хайде да се опитаме да разгадаем що за роли играят мъжете тип „интелектуален снобар”. Аз ще разкрия нещо от горчивия си личен опит…
Фалшивите интелектуалци невинаги са ерудирани и умни‚ затова пък нахаканата им походка и самоуверено поведение ни карат да ги възприемаме като такива. Този тип мъже си играят ролята добре….Причисляват се към интелектуалния елит и не желаят да разговарят с онези‚ които не цитират Достоевски и Толстой или не разискват причините за световната икономическа криза. Не бива да ви учудва‚ ако впоследствие се окаже‚ че цитатите‚ които ви пробутват‚ са чути и внимателно запомнени от поредната екранизация на романа на съответния класик‚ а кризата‚ която толкова разисква‚ може да опише само с фразата: “Онези мръсници пак ни ограбиха!” :? Към мъжа тип „интелектуален снобар” трябва да се подхожда с повишено внимание! Снобизмът им е не само комичен‚ но и опасен‚ тъй като най – честата жертва‚ на която той ще демонстрира своето въображаемо интелектуално превъзходство‚ ще бъде неговата половинка. Със сигурност ще са й осигурени непрекъснати натяквания и фрази от рода “Не си чела „Война и мир”?!” Случвало ли ви се е да се натъкнете на такива самоуверени празноглавци? А как се лекува „интелектуалният снобар”? :roll:
is.jpg
is.jpg (3.54 KiB) Прегледано 1500 пъти
Добрата новина е, че съществуват и мъже‚ които не се преструват на такива каквито не са. Нашата задача е да си намерим такъв екземпляр! Включили ли сте рецепторите за разпознаване на истински мъже? А как да свалим маските на актьорите?
Evgenia

Re: Как да свалим маската на „интелектуалния снобар”?

Мнениеот ninars » 09 Апр 2013, 13:34

Има хора, които сме длъжни да не харесваме...
ninars

Мнениеот Siss » 11 Апр 2013, 11:27

Каква маска? Тези типове си личат от километри...Проблема е в жените, които не ги различават, а може би грешната представа им е по - удобна?
Siss

Мнениеот Evgenia » 22 Май 2013, 11:44

Измамникът си личи по бягащия поглед ;)
Evgenia

Мнениеот pavleta » 05 Фев 2016, 14:57

Рано или късно си проличава, че е въздух под налягане. Като започне да плямпа нищо не значещи приказки, ясен е! Почнеш ли да го засичаш, ще спре да се прави на толкова голям интелектуалец :grin:
pavleta

Мнениеот Lollipop » 05 Фев 2016, 15:05

Не съм попадала на такива чудеса на природата, които чак да игнорират останалите. Имам много умни и начетени приятели, ама такива, които да се държат надменно не съм срещала, за щастие! То от такова нещо отърване има ли?
Аватар
Lollipop

Мнениеот mamina » 11 Фев 2016, 16:14

Lollipop написа:Не съм попадала на такива чудеса на природата, които чак да игнорират останалите. Имам много умни и начетени приятели, ама такива, които да се държат надменно не съм срещала, за щастие! То от такова нещо отърване има ли?

Късметлийка си, избиване на комплекси е да показваш непрекъснато колко си начетен.
mamina

Мнениеот Neven498 » 14 Мар 2016, 13:25

Когато обръщаш внимание не на думите, а на съдържанието, можеш да различиш колко е истински и фалшив въпросния интелект.
Аватар
Neven498

Мнениеот Neven498 » 14 Мар 2016, 13:26

Neven498 написа:Когато обръщаш внимание не на думите, а на съдържанието, можеш да различиш колко е истински и фалшив въпросния интелектуалец.
Аватар
Neven498

Мнениеот iwoni » 14 Мар 2016, 15:09

Neven498 написа:
Neven498 написа:Когато обръщаш внимание не на думите, а на съдържанието, можеш да различиш колко е истински и фалшив въпросния интелектуалец.

Доста хора обаче се подлъгват по красивите и учени приказки и мнението им за подобни хора е "Леле, този е много умен!" и му свалят шапка, а той човека си бръщолеви глупостите, завоалирани с купешките думички.
iwoni

Назад към Приказки по женски