Мъже срещу жени в България - има ли конфликт

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Междуполови дебати в супермаркета

Мнениеот iwoni » 09 Фев 2016, 12:13

Никакви дебати не водим! Взимам, от каквото имаме нужда и каквото обичаме, за профилактика питам искаш ли да вземем от това и готово! :grin:
iwoni

Мнениеот Elica » 09 Фев 2016, 12:34

spring написа::lol: До болка познати дебати. Често се водят и между поколенията...Дъщерята тийнеиджърка чете етикетите с калории, а майката или бабата купува кисело мляко 4,5 % :lol:

То даже е добре да се купува по-маслено мляко, защото изкуствено обезмасленото хич не е полезно за здравето. :) Но друг е въпросът, че жените не винаги живеят толкова здравословно. :) Да не кажа, че това е рядкост и по-често прибягват и те до обикновени неща, с които да нахранят гладната си къща. :)
Аз чета етикетите от скоро, четем ги с гаджето ми, затова пазаруваме рядко, намерихме си онлайн магазин, в който храната е домашна и купуваме от там повечето неща, вярно, че цената е по-висока, но си струва.
Аватар
Elica

Re: Мит ли е женското приятелство?

Мнениеот analizatorka » 11 Фев 2016, 14:46

И в хубави, и в лоши моменти винаги съм можела да разчитам на моята приятелка. Познати колкото искаш.
analizatorka

Re: Има ли за какво да завиждаме на мъжете?

Мнениеот Alex_mor » 11 Фев 2016, 15:56

pavleta написа:
svetlozara написа:
black написа:Не знам дали има за какво да ни завиждате, но явно ние имаме за какво, щом се нароиха толкова травестити и тем подобни :shock:

хехехе,т о това не е заради външните показатели, а заради вътрешното светоусещане.

Вътрешно, но искат и външно да приличат - да си имат гърдите, дългата коса, грима :wink:

Ми тва няма нищо общо с половете, същото м ожем да кажем и за жените, които маниакално се опитват да се превърнат в мачовци, ама не им се получава. Не знам защо все толкова повърхностно гледате на нещата, по-добре хич не пишете в темата.
Alex_mor

Мнениеот Snejna » 16 Фев 2016, 12:10

Elica написа:
spring написа::lol: До болка познати дебати. Често се водят и между поколенията...Дъщерята тийнеиджърка чете етикетите с калории, а майката или бабата купува кисело мляко 4,5 % :lol:

То даже е добре да се купува по-маслено мляко, защото изкуствено обезмасленото хич не е полезно за здравето. :) Но друг е въпросът, че жените не винаги живеят толкова здравословно. :) Да не кажа, че това е рядкост и по-често прибягват и те до обикновени неща, с които да нахранят гладната си къща. :)
Аз чета етикетите от скоро, четем ги с гаджето ми, затова пазаруваме рядко, намерихме си онлайн магазин, в който храната е домашна и купуваме от там повечето неща, вярно, че цената е по-висока, но си струва.

Да, ние също пазаруваме от едно такова място, сигурно става въпрос за същото, наистина е вкуно, макар и скъпо!
Аватар
Snejna

Мнениеот rose_92 » 23 Фев 2016, 04:10

silver933 написа:
fairy написа:Поне една такава приятелка, на която разчиташ, мисля, че има всяка жена :???:

Oo, или пък не? Съмнявам се, че всяка жена може да се похвали с истинска женска приятелка, по-скоро някоя актриса, може ;)

Аз заставам изцяло на страната на мъжете! Според мен истински приятелки не съществуват и съм се уверила в това. Имах 2 най-близки приятелки, даже с едната някога в тийн годините бяхме най-добри приятелки, докато не започна тайно да излиза с момчето, което харесвах и то още на 13 години....Представям си ако я запознавах с всички момчета, които харесвам - то тогава никога нямаше да имам гадже сигурно. :lol: И все пак й простих и останахме близки. Но когато са 3 приятелки, винаги 2 се обръщат срещу третата.
Те вече заживяха с приятелите си и забравиха за мен. :) Това ми говори какви приятелки са ми били - когато не са имали какво да правят и с кой да излязат, са ме търсили мен. Сега за какво съм им. Много рядко пишем, като ги карам да се видим, все намират всякакви оправдания и т.н. А когато решат да пишат, то ще са едни разпити, а те за тях нищо не споделят, което значи, че после сигурно обсъждат моите истории...Така че "истински женски приятелки" НЯМА!!! Ако някоя от вас има такава, то нека се чувства като спечелила от тотото, но все пак си имайте едно на ум, защото в един неочакван момент нищо чудно да ви забият нож в гърба или просто да ви зарежат, когато вече не сте им потребни :banghead: :tappingfoot: :snooty:
rose_92

Мнениеот rose_92 » 23 Фев 2016, 04:36

Lisandra написа:Истинските приятели няма значение колко често се срещат, но когато се видят имат усещането, че все едно е било вчера, при тях понятията за време и граници не съществуват... :)

Аз пък мисля, че за да се поддържа едно приятелство, то трябва колкото се може по-често да се вижда човек с приятелите си. Иначе с времето то просто изчезва или не е толкова силно, както е било някога.

"Приятелството е пътека, по която трябва да се върви ежедневно. Иначе тя се покрива с бурени..."

А.П.Чехов
rose_92

Мнениеот fairy » 23 Фев 2016, 09:58

rose_92 написа:
Lisandra написа:Истинските приятели няма значение колко често се срещат, но когато се видят имат усещането, че все едно е било вчера, при тях понятията за време и граници не съществуват... :)

Аз пък мисля, че за да се поддържа едно приятелство, то трябва колкото се може по-често да се вижда човек с приятелите си. Иначе с времето то просто изчезва или не е толкова силно, както е било някога.

"Приятелството е пътека, по която трябва да се върви ежедневно. Иначе тя се покрива с бурени..."

А.П.Чехов

И приятелството е като интимната връзка - постоянно да се работи за нея, да изчистваш недоразуменията .
fairy

Мнениеот rabotnata pchela » 23 Фев 2016, 11:07

rose_92 написа:
Аз заставам изцяло на страната на мъжете! Според мен истински приятелки не съществуват и съм се уверила в това. Имах 2 най-близки приятелки, даже с едната някога в тийн годините бяхме най-добри приятелки, докато не започна тайно да излиза с момчето, което харесвах и то още на 13 години....Представям си ако я запознавах с всички момчета, които харесвам - то тогава никога нямаше да имам гадже сигурно. :lol: И все пак й простих и останахме близки. Но когато са 3 приятелки, винаги 2 се обръщат срещу третата.
Те вече заживяха с приятелите си и забравиха за мен. :) Това ми говори какви приятелки са ми били - когато не са имали какво да правят и с кой да излязат, са ме търсили мен. Сега за какво съм им. Много рядко пишем, като ги карам да се видим, все намират всякакви оправдания и т.н. А когато решат да пишат, то ще са едни разпити, а те за тях нищо не споделят, което значи, че после сигурно обсъждат моите истории...Така че "истински женски приятелки" НЯМА!!! Ако някоя от вас има такава, то нека се чувства като спечелила от тотото, но все пак си имайте едно на ум, защото в един неочакван момент нищо чудно да ви забият нож в гърба или просто да ви зарежат, когато вече не сте им потребни :banghead: :tappingfoot: :snooty:

Когато бях по-млада (не че сега съм много презряла), доста често и аз мислих като теб. Да като цяло по-скоро се шегувам за липсата на женско приятелство, но както казахте - то трябва да се поддържа всеки ден, или поне всяка седмица. :mrgreen: Когато бях в тийн годините си, мисля че тогава е времето, когато наистина правим приятелствата си за цял живот, имах една позната по-скоро, с която между нас нямаше никаква химия, никакво приятелство. Сега е една от най-близките ми приятелки и мога да разчитам на нея за всичко, разбира се, не мога да ѝ поискам бъбрек, но мога да ѝ поискам да гледа детето, да ми даде заем, да ме изслуша, да дойде с мен да пия бира, да ме държи за ръка, докато рева по улиците. :grin: А други близки до мен уж приятелки, сега виждам изключително рядко, защото са заети. Но пък с тях разговорите ни са кратки, точни и ясни, не си губим, времето в излишни приказки, а си казваме всичко, което ни е на душата в прав текст, въпреки че се виждаме веднъж годишно. Но приятелката на която бих се обадила при нужда е тази, която виждам всеки ден, да. :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот rose_92 » 23 Фев 2016, 15:08

Еми то така като гледам и аз ще се виждам с моите приятелки 1-2 пъти годишно, защото се изкарват "много заети". Представям си, когато забременеят и имат деца, то тогава изобщо няма и да се виждаме, а този момент не ми се вижда много далече в бъдещето. Сега обаче не приемам оправданията им, че нямали време - всеки човек има ангажименти, не са само те, но когато искаш да се видиш с някого, винаги ще намериш време и начин това да стане. Когато не ти пука особено за даден човек, се оправдаваш. :) Да не говоря и колко близко живеем, но пак не става. :lol: Явно на мен не ми е писано да имам истински приятелки, с които да споделям, да излизаме, да се търсим и т.н. Винаги съм била заобиколена от използвачки, които са ме търсили само, когато няма с кой друг да излязат или когато са били сами без гаджета - после забравят за мен. Аз не съм такъв човек и затова не ги разбирам. :???:
rose_92

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси