Боледуваме ли психически?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Боледуваме ли психически?

Мнениеот pavleta » 09 Фев 2016, 13:48

Като гледам новини и наблюдавам хората около себе си, далечни познати и изобщо българите ми се струва, че нещо май не сме в добра психическа форма. Повече обръщаме внимание на физическото си състояние, според мен психическото здраве също не е за подценяване. За да разберете за какво иде реч, ще ви разкажа един случай. Често виждам из квартала една жена, която е 45-годишна, неомъжена, със стабилна професия - зъболекар. Знам я по физиономия от доста години, не сме се запознавали, но като лице от махалата сме само на "Здравей". Не е проявявала никакви психиатрични проблеми, умна, жизнена, стабилна психически жена. Преди година изведнъж се промени. Започна да се държи неадекватно, занемари външния си вид, спря да ходи на работа и се лута по улиците, обикаляйки магазините. Често само влиза, без да си купува нещо. Така и не знам какво се случи с нея. Разпитвала съм дискретно, но разбрах само, че след някаква случка е отключила нещо и оттогава поведението й е такова. Замислих се как идва момент, в който ти се преобръща живота само защото не си обърнал внимание по-рано, не си предприел нужните мерки или действия, след като колата се обърне. Мислите ли, че във времето, в което живеем сме по-предразположени към психични проблеми? Забележим ли такива симптоми, какво трябва да направим? Доколко е крехка човешката психика? Как да се "предпазим" от подобни кризи?
pavleta

Re: Боледуваме ли психически?

Мнениеот Ваня Стойчева » 09 Фев 2016, 14:30

Как ще разбереш за такива или каквито и да е било симптоми? В България все още смятаме за ненужно да се ходи на психолог и от там идват и голяма част от проблемите ни, защото той би могъл да прецени и да ни насочи към психиатър, ако има нужда. Но тук сме на принципа "какво се правиш, ще ти мине", е да, ама не. :-|
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот arthurdent » 09 Фев 2016, 14:33

Във всеки от нас дреме социопат в развитие. Да го знаете.
arthurdent

Мнениеот roksana » 09 Фев 2016, 14:41

arthurdent написа:Във всеки от нас дреме социопат в развитие. Да го знаете.

Като гледам в каква среда живеем, всички сме потенциални откачалки :sad:
roksana

Мнениеот arthurdent » 09 Фев 2016, 14:55

roksana написа:

Понякога ми иде да избия всички около мен. Но само понякога. Хубаво е, че и работя сам.
arthurdent

Мнениеот Ваня Стойчева » 09 Фев 2016, 15:22

arthurdent написа:
roksana написа:

Понякога ми иде да избия всички около мен. Но само понякога. Хубаво е, че и работя сам.

хахах Е това не е успокоение.
Тук забелязали ли сте, че е едва ли не похвално да си "ЛУД"???
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Lisica » 09 Фев 2016, 15:38

Ваня Стойчева написа:хахах Е това не е успокоение.

И то не какъв да е луд ами "луд си Батка!" :lol: :lol: :lol: От малки си предсатвям колко готино е да си непокорен и луд и после като изперкаме се чудим от къде е дошло.
Аватар
Lisica

Мнениеот analizatorka » 11 Фев 2016, 14:07

Lisica написа:
Ваня Стойчева написа:хахах Е това не е успокоение.

И то не какъв да е луд ами "луд си Батка!" :lol: :lol: :lol: От малки си предсатвям колко готино е да си непокорен и луд и после като изперкаме се чудим от къде е дошло.

Абе едно е да си непокорен, друго е да ти хлопа дъската :grin: . Доколкото разбрах, не става дума за такива случаи. Стресът може да те извади извън релсите и няма и да се усетиш кога.
analizatorka

Мнениеот Andrey » 11 Фев 2016, 14:20

Нали се сещате, че ако не боледуваме психически, то значи, че всички сме тотално полудели? :lol:
Аватар
Andrey

Мнениеот Leonora » 11 Фев 2016, 14:24

Някои боледуват, други се наслаждават :lol:
Аватар
Leonora

Следваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси