Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Боледуваме ли психически?

21 Апр 2016, 15:14

penelopa написа:Когато съм изпадала в голямо душевно затруднение, винаги съм се обръщала към психолог и не виждам нищо срамно и откачено да потърсиш такъв специалист. Не винаги можеш сам да се справиш с проблемите ти, понякога трябва страничен поглед да ти посочи къде бъркаш и какво не виждаш.

Съгласна съм, че психолозите действат много добре, а и нямат лично отношение, което е много важно, защото от приятелите можеш да очакваш подкрепа, но не и наистина да свършат това, което би било от полза за теб. :)

22 Апр 2016, 11:18

Струва ми се, че сме по-лабилни, отколкото предишните поколения. Не знам на какво се дължи това. Но определено стресът е нашият мор.

22 Апр 2016, 12:56

balsam написа:Струва ми се, че сме по-лабилни, отколкото предишните поколения. Не знам на какво се дължи това. Но определено стресът е нашият мор.

Точно на това, сега сме много стресирани възрастните, а и децата ни от малки имат толкова много задължение и имаме толкова много изисквания към тях, че и те миличките се побъркват. :(

22 Апр 2016, 13:35

Snejna написа:
balsam написа:Струва ми се, че сме по-лабилни, отколкото предишните поколения. Не знам на какво се дължи това. Но определено стресът е нашият мор.

Точно на това, сега сме много стресирани възрастните, а и децата ни от малки имат толкова много задължение и имаме толкова много изисквания към тях, че и те миличките се побъркват. :(

Да, и аз съм забелязала, че децата и те често са подложени на стрес. Конкуренция и натовареност в училище, конкуренция с другите как да изглеждаш и какво имаш, родителите често ги притискаме с най-различни неща и отделно ги натоварваме с проблемите си помужду си. Всеки лудва рано или късно :mrgreen: .

20 Май 2016, 11:06

balsam това с явните признаци на стрес и разсеяността децата май е по-засилено при онези, които цялото свободно време си го прекарват с компютърните игри. Хубаво е се обръща внимание да разнообразяват.

20 Май 2016, 11:14

Leonora написа:balsam това с явните признаци на стрес и разсеяността децата май е по-засилено при онези, които цялото свободно време си го прекарват с компютърните игри. Хубаво е се обръща внимание да разнообразяват.

Разбира се, че трябва да има и нещо, което да повага за премахването на стреса или поне да го намалява. И аз много се дразня като гледам как са заникнали в тия компютри. Не знам дали те водят до стрес, но до замайване на мозъка със сигурност :mrgreen: .

20 Май 2016, 12:46

balsam написа:
Leonora написа:balsam това с явните признаци на стрес и разсеяността децата май е по-засилено при онези, които цялото свободно време си го прекарват с компютърните игри. Хубаво е се обръща внимание да разнообразяват.

Разбира се, че трябва да има и нещо, което да повага за премахването на стреса или поне да го намалява. И аз много се дразня като гледам как са заникнали в тия компютри. Не знам дали те водят до стрес, но до замайване на мозъка със сигурност :mrgreen: .

Не знам защо толкова ги хокате тези компютри, честно. :) Като оправдание защо децата ви са толкова завеяни.. :lol:

20 Май 2016, 16:39

Не мисля, че компютрите спомагат за това да не сме наред с психиката. Често изпадаме в самозаблуди, които объркват и тормозят живота ни, въпросът е да разбереш къде грешиш и какво трябва да промениш, а това е много трудно. Заради подобни състояния мисля, че психически залитаме от време на време.

01 Юни 2016, 11:33

Не казвам, че компютрите ни повреждат, напротив аз съм за технологиите. Но е истина, че когато всичко започне да се върти предимно около виртуалното общуване, хората, в това число много по-лесно децата, почват да се изолират от реалното. Баланс трябва.

01 Юни 2016, 12:39

И да не е постоянно на компютъра човек пак може да не отчита реалността и да си живее в някакъв собствен свят, който си е внушил и създал. Доста хора виждам, които изобщо нямат връзка с главния мозък. За съжаление стават повече.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4