Най-качествената марка прясно мляко?

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Re: Купувате ли си прясно мляко от улицата?

Мнениеот Нелогична » 03 Фев 2016, 20:25

Аз си купувам от бабите на улицата като видя такива. Иначе на пазара има магазин на мандра, където млякото е собствено производство, купувам и от там. От "купешкото" вече не взимам, не стига че е боклук, /сипват вътре сухо мляко, трупно брашно и малко нишесте и го продават за мляко/, ами последния път в който въобще си купих "купешко" мляко /вярно че беше в кисело мляко де/ намерих вътре някакви животински косми и малко мухъл. Ооо, не, благодаря, предпочитам наистина от бабите да купувам и прясно и кисело мляко.
Между другото аз от бабите си купувам и яйца и май още не съм се гътнала :)
Нелогична

Мнениеот Lollipop » 04 Фев 2016, 10:49

То и това може да стане. Лошото е, че в много случаи и бабите не знаят, че храните им могат да са опасни, но тя ква ли е разликата като вземат от баба си от село.. :)
Аватар
Lollipop

Мнениеот zagrijena » 12 Фев 2016, 16:45

Lollipop написа:То и това може да стане. Лошото е, че в много случаи и бабите не знаят, че храните им могат да са опасни, но тя ква ли е разликата като вземат от баба си от село.. :)

По-голяма е вероятността от магазина да са по-опасни, отколкото на бабите. Те като произвеждат и продават, нали консумират от което са произвели.
zagrijena

Мнениеот Yunona » 13 Фев 2016, 15:05

zagrijena написа:По-голяма е вероятността от магазина да са по-опасни, отколкото на бабите. Те като произвеждат и продават, нали консумират от което са произвели.

Ето това е голяма и много опасна заблуда!
Колко от техните животни са изследвани за мастит? А за други заболявания?
Това, че и те пият от това мляко, не е критерий въобще, тъй като те нямат и бегла идея за нормите за безопасност и възможните последствия. Невежеството е сила!
По случайност имам дългогодишни наблюдения в млекопреработвателния бранш. Преди няколко години едни австрийци тъсеха доставчици от селата и оглеждаха малките стопанства, вземаха проби. Бяха потресени - мизерни условия, 95% от кравите с мастит, богат коктейл от какви ли не бактерии беше открит в пробите. На този фон сухото мляко е за предпочитане в пъти.

Пък хитринки и бабките правят, за съжаление. И то не особено дребни хитрини. Например разреждане на млекцето с вода и добавка на свинска мас за по-маслен вид. Виждала съм го и това.
Купувайте мляко само от хора, които познавате ЛИЧНО и на които имате ОБЕКТИВНИ ОСНОВАНИЯ да вярвате.
Yunona

Мнениеот Monika_Spasova » 13 Фев 2016, 15:08

Правилно.аз купивам рядко,но от съседитени,от никой друг, опасности има! А бич не трябва даси атваряме очите, бабите наистина не са светици, колкото и да исе иска.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот fairy » 15 Фев 2016, 10:25

Yunona написа:
zagrijena написа:По-голяма е вероятността от магазина да са по-опасни, отколкото на бабите. Те като произвеждат и продават, нали консумират от което са произвели.

Ето това е голяма и много опасна заблуда!
Колко от техните животни са изследвани за мастит? А за други заболявания?
Това, че и те пият от това мляко, не е критерий въобще, тъй като те нямат и бегла идея за нормите за безопасност и възможните последствия. Невежеството е сила!
По случайност имам дългогодишни наблюдения в млекопреработвателния бранш. Преди няколко години едни австрийци тъсеха доставчици от селата и оглеждаха малките стопанства, вземаха проби. Бяха потресени - мизерни условия, 95% от кравите с мастит, богат коктейл от какви ли не бактерии беше открит в пробите. На този фон сухото мляко е за предпочитане в пъти.

Пък хитринки и бабките правят, за съжаление. И то не особено дребни хитрини. Например разреждане на млекцето с вода и добавка на свинска мас за по-маслен вид. Виждала съм го и това.
Купувайте мляко само от хора, които познавате ЛИЧНО и на които имате ОБЕКТИВНИ ОСНОВАНИЯ да вярвате.

Като липсва изцяло контрола на държавните институции така ще е :sad: .
fairy

Мнениеот Lollipop » 01 Апр 2016, 11:43

Бабите наистина се научиха да бъдат доста хитри, техните храни далеч не са толкова екологични, колкото мислите, и те използват химикали, и те дават добавки на животните си и т.н. и т.н. Знаят вече и те как да си увеличат печалбите.
Ние си вземаме мляко от един комшия на село, който отглежда крави и винаги сме били в добри отношения, не съм виждала да има проблеми с кравите, но ако има нещо с млякото, той със сигурност ще каже. ;)
Аватар
Lollipop

Мнениеот penelopa » 06 Апр 2016, 10:26

Lollipop написа:Бабите наистина се научиха да бъдат доста хитри, техните храни далеч не са толкова екологични, колкото мислите, и те използват химикали, и те дават добавки на животните си и т.н. и т.н. Знаят вече и те как да си увеличат печалбите.
Ние си вземаме мляко от един комшия на село, който отглежда крави и винаги сме били в добри отношения, не съм виждала да има проблеми с кравите, но ако има нещо с млякото, той със сигурност ще каже. ;)

Дано ви казва, когато дава лекарства на кравата, че отиват в млякото.
penelopa

Мнениеот Krum » 07 Апр 2016, 16:17

Lollipop написа:Бабите наистина се научиха да бъдат доста хитри, техните храни далеч не са толкова екологични, колкото мислите, и те използват химикали, и те дават добавки на животните си и т.н. и т.н. Знаят вече и те как да си увеличат печалбите.

Най-добре е така, а подмятанията как едва ли не ще ви излъже за единия лев ми се виждат несериозни, когато човекът ви е близък.
Аватар
Krum

Мнениеот Snejna » 10 Апр 2016, 15:26

То вече да не знаеш на кого да имаш вяра. Да на комшиите ти - може. Хората на село са по-различни от тези в града, в града има много злоба, по селата комшиите си помагат. Но да рискуваш и да си купуваш от който падне няма как да стане просто.
Аватар
Snejna

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене