Гъбички - онлайн консултация с кожен лекар

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Гъбички - онлайн консултация с кожен лекар

Мнениеот Dr Violina Todeva » 25 Яну 2016, 13:14

rossen_83 написа:Здравейте Д-р Тодева.

От една седмица имам гъбички на главичката на пениса. Лекувам ги с крем Канестен. В началото имах страшни сърбежи, но от както започнах да се мажа с крема сърбежа отмина и вече не е колко зачервена главичката. Колко време трябва да продължи лечението с този крем и трябва ли да приемам някакви хапчета. Също така искам да попитам и може ли да си направя спермограма докато имам гъбички и ще окаже ли някакво влияние на изследването.

Благодаря предварително.

Здравейте, rossen_83!

Най-добре е да се направи микробиология на смив от засегнатото място! Така ще се определи каква е причината за оплакванията, защото ако е само гъбичка, която е чувствителна на канестен, би следвало за около седмица да преминат оплакванията! По отношение на спермограмата няма проблем, така или иначе преди да дадете материал за изследване гениталиите трябва да са измити много добре!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот emilia_eva » 10 Фев 2016, 16:24

здравейте, страдам от хронични вагинални гъби ...приемала съм обичайните с основа флуконазол и вагинални кой каквото ми е изписвал ... но не имало ефект .....близо месец реших да пия нистатин и ефекта не закъсня..въпроса ми е тъй като съм пила вече малко повече от две седми на 6 часа по 2т сега искам да го спирам и не трябва ли при такива инфекции да се продължи лечението в минимални дози за по дълго време....
emilia_eva

Мнениеот Dr Violina Todeva » 11 Фев 2016, 17:53

emilia_eva написа:здравейте, страдам от хронични вагинални гъби ...приемала съм обичайните с основа флуконазол и вагинални кой каквото ми е изписвал ... но не имало ефект .....близо месец реших да пия нистатин и ефекта не закъсня..въпроса ми е тъй като съм пила вече малко повече от две седми на 6 часа по 2т сега искам да го спирам и не трябва ли при такива инфекции да се продължи лечението в минимални дози за по дълго време....

Здравейте!

Нистатина приет през устата няма ефект върху вагиналните гъбички! Ефектът случайно е съвпаднал с приема му!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Jivkov21 » 13 Фев 2016, 14:24

Здравейте. Започвам направо - имам някакви малки червени пъпчици по главата на пениса вече година. Те са много видими при възбуда, иначе не толкова, че даже ваши колеги ми казват, че си въобразявам. След като мине възбудата, все едно кожата по главата се сбръчква. В началото, като че имах сърбежи - мажех се с кремове - и 3 пъти пих микомакс, мислех че е кандида. Имам чувството че не дразни толкова но става хронично. Сега се мажа само с кокосово масло. Направих си посявка и се оказа че резултата за кандида SP е отрицателен. Същото писмо и снимки Ви изпращам на имейла. Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете с диагнозата и лечението. Разчитам на Вас, защото вече се отчайвам.
Jivkov21

Мнениеот Mimizatatata » 14 Фев 2016, 17:18

Здравейте,

Бих желала да ви отнема малко от времето. През декември получих гъбички по пръстите и дланта на ръцете, докато се установи, че са гъбички, заразих приятеля ми. Но него го засегнаха в интимните части. Получи червени петна по главичката на члена и сърбеж. Предписаха му Микомакс 150 и клотримазол. За 1 седмица му мина и престана с мазането. Но след 7 дни пак излезнаха, следователно той взе отново Микомакс и клотримазол за мазане. Маза се 10 дни и изчезнаха червените петна. Но под главичката, под ръба, излезнаха бели петна. Въпросът ми е дали пак са гъбички и какво да пие? Нистатин ще помогне ли?
Mimizatatata

Мнениеот Dr Violina Todeva » 14 Фев 2016, 18:49

Jivkov21 написа:Здравейте. Започвам направо - имам някакви малки червени пъпчици по главата на пениса вече година. Те са много видими при възбуда, иначе не толкова, че даже ваши колеги ми казват, че си въобразявам. След като мине възбудата, все едно кожата по главата се сбръчква. В началото, като че имах сърбежи - мажех се с кремове - и 3 пъти пих микомакс, мислех че е кандида. Имам чувството че не дразни толкова но става хронично. Сега се мажа само с кокосово масло. Направих си посявка и се оказа че резултата за кандида SP е отрицателен. Същото писмо и снимки Ви изпращам на имейла. Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете с диагнозата и лечението. Разчитам на Вас, защото вече се отчайвам.

Здравейте!

За съжаление качеството на снимките не ми дава възможност да направя коментар!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 14 Фев 2016, 18:52

Mimizatatata написа:Здравейте,

Бих желала да ви отнема малко от времето. През декември получих гъбички по пръстите и дланта на ръцете, докато се установи, че са гъбички, заразих приятеля ми. Но него го засегнаха в интимните части. Получи червени петна по главичката на члена и сърбеж. Предписаха му Микомакс 150 и клотримазол. За 1 седмица му мина и престана с мазането. Но след 7 дни пак излезнаха, следователно той взе отново Микомакс и клотримазол за мазане. Маза се 10 дни и изчезнаха червените петна. Но под главичката, под ръба, излезнаха бели петна. Въпросът ми е дали пак са гъбички и какво да пие? Нистатин ще помогне ли?

Здравейте!

Съветвам Ви без лична консултация със специалист да не приема лекарства. Още повече, че нистатин през устата помага само за гъбички на храносмилателната система!
По-добре направете контролен преглед и двамата, за да не се оказва че си прехвърляте непрекъснато инфекцията!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Mimizatatata » 14 Фев 2016, 19:14

Dr Violina Todeva написа:
Mimizatatata написа:Здравейте,

Здравейте!

Съветвам Ви без лична консултация със специалист да не приема лекарства. Още повече, че нистатин през устата помага само за гъбички на храносмилателната система!
По-добре направете контролен преглед и двамата, за да не се оказва че си прехвърляте непрекъснато инфекцията!

С уважение,
д-р Тодева

Много благодаря за бързия отговор, въпреки постоянните майчините грижи. Нека бъде живо и здраво Вашето дете!
Всичко най-добро!
Mimizatatata

Мнениеот Teo_Teodora » 15 Фев 2016, 10:30

Добро утро!

Здравейте, докторе! Пиша Ви, за да ве попитам как се разбира, че си се излекувал от гъбички, (по половия орган)? А също и след като си спрял лечението какво се прави, зя да се предпазиш от повторно появяване?
Teo_Teodora

Мнениеот Dr Violina Todeva » 15 Фев 2016, 11:57

Teo_Teodora написа:Добро утро!

Здравейте, докторе! Пиша Ви, за да ве попитам как се разбира, че си се излекувал от гъбички, (по половия орган)? А също и след като си спрял лечението какво се прави, зя да се предпазиш от повторно появяване?

Здравйте!

Обичновено излекуването се свързва с изчезване на оплакванията и обривите! За да се предпазите от повторна поява зависи кои са рисковите фактори при Вас!
Най-честите рискови фактори са:
Прием на антибиотици - дори и от партньора.
По-плътно прилепнал препуциум - това състояние се нарича фимоза.
Повишени нива на кръвна захар и наличие на заболяване захарен диабет.
Чести гъбични инфекции при партньора.
Промени в имунитета.
Често измиване и създаване на влажна среда на гениталиите.
Приложение на локални измиващи продукти, лубриканти, антисептици, кондоми.
Механично дразнене от дрехи.
Работа или дълъг престой в среда с повишена температура и влажност.
Вида на инфекцията с Кандида.
Ако при вас има някой от тези рискови фактори е добре да се съобразите с това!

Още за Гъбички: кандидоза на гениталиите

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

ПредишнаСледваща