Мъжът ми е домоуправител от няколко месеца и направо му съкращават живота. Понякога имаме чувството, че ни правят скрита камера...

Pacienti написа:Я, кажете за тези професионални домоуправители, бях чувала за тях, но мислех, че още несъществуват тука.
Мъжът ми е домоуправител от няколко месеца и направо му съкращават живота. Понякога имаме чувството, че ни правят скрита камера...
Monika_Spasova написа:Gold написа:А тези професионални домоуправители като са фирми, как точно контактуват с хората в блока за разни проблеми? Да не трябва да набираш централа с автоматизирани гласове "ако ви тече от покрива, натиснете 1" , "ако ви е заседнал асансьора, натиснете 2"?
Те идват редовно и организират събирания на блока и подобни. Все пак е същото като с асансьора да речем. ;) звъниш при нужда.
Gold написа:
Е то ако е да звъниш при нужда, както за асансьора. То аз от къде да знам, че има нужда от ремонт на покрива примерно, та да звънна. Или че няма половината блок да звъни за едно и също. Ако е така, блокът няма ли пак да трябва да назначи човек, които да контактува с професионалния домоуправител![]()
Вероятно те идват да проверяват, но дали фирмата си има назначен един и същ човек, който да си отговаря за даден блок и да си следи постоянно нуждите и разногласия между съседите, все едно и той живее там? Или всеки път по график ти се появява някакъв различен човек и ти се представя, че е фирмата, която сте наели вашия блок и почва да ти иска разни подписи и такси. А ти всеки път отначало да разказваш за някакъв проблем, щото предния път е бил друг?
rabotnata pchela написа:Разбира се, че е един и същи човек, ти избираш него да бъде вашия професионален домоуправител. :) то е същото като да се чудиш дали на работа, ако шефът ти е извън града ще е наясно какво се случва във фирмата. :) Идват на проверка и може да се свържеш с тях, не е ли достатъчно? Все пак как домоуправителя от блока разбира, че тече покрива, не е като да се качва всеки ден на проверка в/у блока, а разбира от някой съсед, посетил тавана си, или протекло в дома му, така вместо да се обади на комшията домоуправител, ще звънне на професионалния. А съседите няма да си развалят отношенията с глупави спорове.
Gold написа:rabotnata pchela написа:Разбира се, че е един и същи човек, ти избираш него да бъде вашия професионален домоуправител. :) то е същото като да се чудиш дали на работа, ако шефът ти е извън града ще е наясно какво се случва във фирмата. :) Идват на проверка и може да се свържеш с тях, не е ли достатъчно? Все пак как домоуправителя от блока разбира, че тече покрива, не е като да се качва всеки ден на проверка в/у блока, а разбира от някой съсед, посетил тавана си, или протекло в дома му, така вместо да се обади на комшията домоуправител, ще звънне на професионалния. А съседите няма да си развалят отношенията с глупави спорове.
Добре, за повредите изглежда логично да е така.
На практика обаче ми е трудно да си представя как би могъл да накара изведнъж всички да са цивилизовани,да си плащат редовно таксите и всички неща, за които в повечето блокове не са единици съседите, при които липсват такива навици. Сигурно трябва с бодигард да ходи.
marsu написа:Gold написа:Добре, за повредите изглежда логично да е така.
На практика обаче ми е трудно да си представя как би могъл да накара изведнъж всички да са цивилизовани,да си плащат редовно таксите и всички неща, за които в повечето блокове не са единици съседите, при които липсват такива навици. Сигурно трябва с бодигард да ходи.
Мисля, че има подкрепата на факта, че познава законите, а по закон ние всички сме задължени да си плащаме месечните разходи по блока, решени за размера им на общо събрание. Тъй че като не искат - има си законов ред, така ги притиска хората да плащат. Докато повечето,които са домоуправители са хора, които хал хабер си нямат от законите.
Още от Framar.bg
Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта