Пролетен детокс - пречистване на организма

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Пролетен детокс - пречистване на организма

Мнениеот cheap&chic » 26 Мар 2012, 19:49

Привет,
Искам да споделя, че след две седмици суровоядство (само плодове, зеленчуци и ядки) се чувствам много добре :) свалих малко кила и доста напрежение. изглежда не случайно се пости, наистина духа има нужда да се отдалечи малко от животинските импулси и да се доближи до Бог и и природата :) сега по същество: какво мислите за пречистването на организма? след дългата зима под знака на свинско, винско и руска салата с водка, като че ли не е лоша идея... миналата година ползвах тези http://apteka.framar.bg/30019352/%D1%82 ... 0%BC%D0%B0 красоти, а тази се чудя дали да не наблегна на древни йогийски практики, добре изяснени тук http://www.zemianazaem.com/archives/3. накратко, идеята е да се предизвика извънредно отделяне на жлъчен сок, който да атакува натрупаните токсини, след което да се разширят каналите на черния дроб, през които лошото да се отдели и замине по пътя... дали е здравословно това или по-скоро би навредило? намесени са само естествени продукти, но въпреки това не си играем с кой да е :) някой от вас да го е правил или да има други добри практики по темата с почистването?
Jupiter aligns with Mars
Аватар
cheap&chic

Re: Пролетно почистване

Мнениеот miki » 27 Мар 2012, 08:59

Пречистването на организма е добра идея, но по-скоро бих се спряла на първия вариант с капсулките. Втория ми изглежда много сложен, пък и изисква доста време - аз работя и нямам време да цедя по 1 л сок от кисели зелени ябълки, да правя упражнения и т.н. Капсулките са изцяло натурални и не изискват много усилия :mrgreen: Перфектни са за работещи хора, които все пак искат да изчистят организма си от натрупаните токсини и вредни вещества през зимните месеци ;)
miki

Мнениеот cheap&chic » 27 Мар 2012, 20:06

аз също работя и вече си занесох машината от къщи (имам такава от детството си, чи и работи) в офиса. мога да правя за целия офис и дори да поема още три - четири позиции :D
Jupiter aligns with Mars
Аватар
cheap&chic

Мнениеот Изабел » 27 Мар 2012, 21:54

Аз също внимавам с храната по време на Великденският пост но тъй като не мога без месо наблягам на рибата и зарзаватите.
Carpe diem!
Аватар
Изабел

Пролетта е най - добрият сезон за промяна

Мнениеот ninars » 16 Апр 2013, 12:32

spring-season.jpeg
spring-season.jpeg (28.11 KiB) Прегледано 2405 пъти
Искате промяна? Психолозите смятат пролетта за един от най – подходящите сезони да започнем начисто. Цветните дрехи, дългите разходки и пресните плодове ни зареждат с усмивки, енергия и добро настроение. Добре е да се възползваме от него, за да постигнем желаната промяна, защото щедрата природа ни изпраща импулс за това. През пролетта организмът ни претърпява трансформации – променя се хормоналния статус, настроението, а с тях и стремежите ни. Това е оптимистичен сезон, през който мечтите ни се струват по - възможни от преди. Психолозите напомнят, че през март можем да се срещнем с проблема на дезадаптацията. Тя обаче не продължава дълго – най - много две седмици, за което време се адаптираме към новия сезон. Април е най - доброто време за планиране на пътувания отпуски, ремонти и др. Този месец е подходящ за първата крачка към здравословен начин на живот, след дългата зима – промяна в менюто, чести разходки на открито, ударна доза грижа – хидратиращи и подхранващи маски за кожата, внасяне на яркост в гардероба и нова концепция в стила на обличане. Съгласни ли сте, че за да усетим пролетта е нужно да внесем промени? Освежаване на интериора, промяна във външния вид...кои би отказал? Какво ще кажете да заменим осветлението у дома с по-ярко? Идеи за положителна промяна колкото ви душа иска. Ще споделите ли някои от тях?
ninars

Re: Пролетта е най - добрият сезон за промяна

Мнениеот BRI » 16 Апр 2013, 13:19

Така е . Сега е моментът да засилим организма си със силна храна, витамини и позитивно настроение. Сезонът на салатите е все пак. А и разходките никак не са за подценяване...Тъй като работя в офис, задължително намирам време за разходка след работа. Доказано е, че светлината прави човек по-продуктивен и повишава вниманието му.
BRI

Мнениеот spring » 17 Апр 2013, 13:33

Taka e! Това е сезонът, в който лековитите сили на природата са най - силни, тъй като може да се снабдим с всякакви полезни билки като женшен, ехинацея, мента, жълт кантарион и много други. Освен това, вече може да си похапваме вкусни салати и пресни плодове...
spring

Мнениеот Dior » 18 Апр 2013, 16:40

Да, така е! И замириса на люляк :P
Dior

Мнениеот mamina » 16 Фев 2016, 11:20

Нова пролет - нов късмет! Тогава се чувствам като събудена от сън :grin: ! Толкова неща съм се наканила да направя, които съм отлагала! Е, мога да си оставя някои за другата пролет :grin:
mamina

Мнениеот Snejna » 16 Фев 2016, 12:12

mamina написа:Нова пролет - нов късмет! Тогава се чувствам като събудена от сън :grin: ! Толкова неща съм се наканила да направя, които съм отлагала! Е, мога да си оставя някои за другата пролет :grin:

като да речем да ядеш повече салати, да спортуваш? :) Познай никое няма да изпълниш. :mrgreen:
Аватар
Snejna

Следваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси