Играете ли си с храната - страшно забавни образи с храна!

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Играете ли си с храната - страшно забавни образи с храна!

Мнениеот Snejna » 02 Фев 2016, 10:21

klara написа:Какво по-хубаво от това да ти го сготвят и да ти го поднесат красиво! Нито се буташ, а и се наяждаш супер. Хората затова ходят на ресторанти :grin:

Твърде скъпо е, а и в повечето нормални за джоба ресторанти мизерията е пълна. :) Предпочитам да си готвя вкъщи и да мие грозно. :mrgreen: Макар че аз винаги се старая да наредя до някъде чинията, за да изглежда примамливо за окото и най-вече, когато изглежда добре подредена е и по-пълна на вид и те кара да ядеш по-малко. :) Има си психология и за това.
Аватар
Snejna

Мнениеот analizatorka » 05 Фев 2016, 10:30

Нищо не редя! Пльосвам в чинията и който е гладен, яде! :grin:
analizatorka

Мнениеот Rali_hr » 05 Фев 2016, 11:34

Едно ед а има наслага за очите, друго е да отдеяш повече време за сервирането, от самото готвене. :) А и все пак на първо място трябва да е вкусно, защото колкото и красиво да е поднесено, ако не е вкусно няма значение. Склонна съм да ям и грозна храна, стига да е вкусна, но все пак човек се храни най-напред с очите и ако е вложено малко старание си личи, било то и само в стръг магданоз отгоре.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Snejna » 05 Фев 2016, 12:02

Rali_hr написа:Едно ед а има наслага за очите, друго е да отдеяш повече време за сервирането, от самото готвене. :) А и все пак на първо място трябва да е вкусно, защото колкото и красиво да е поднесено, ако не е вкусно няма значение. Склонна съм да ям и грозна храна, стига да е вкусна, но все пак човек се храни най-напред с очите и ако е вложено малко старание си личи, било то и само в стръг магданоз отгоре.

Така, е когато видиш една хубаво сервирана чиния ти се възбужда апетита, сега въпрос е наистина да не се прекалява със старанието всеки ден, защото тогава прави храненето претенциозно, което не изключва да ти е сервирано добре. :)
Аватар
Snejna

Мнениеот pravilno » 17 Фев 2016, 12:30

Готвачите дали готвят вкъщи и приготвят ли чиниите както в ресторанта? Винаги ми е било мечта да се омъжа за готвач :grin:
pravilno

Предишна

Назад към Рецепти и полезни съвети