Полово предавани болести - онлайн консултация с венеролог

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Полово предавани болести - онлайн консултация с венеролог

Мнениеот deivi85 » 21 Фев 2016, 23:50

Здравейте , имам следните оплаквания подута и зачервена уретра , пукане(хрущене в ставите не болезнени) болки в ръцете и краката на около по една педя(даже по малко) от китките и глезените. Правил съм изследвания ПКК,Кръвна захар и Хламидия всичко ми е в норми! Какви други изследвания евентуално да си пусна и какво би могло да ми има?Дали болежките ми са за венеролог или друг специалист?Благодаря ви! Поздрави!!!
deivi85

Мнениеот maqa80 » 23 Фев 2016, 17:41

Здравейте! Как се лекуват генитални брадавици когато човек е болен от лупус? А също какво е лечението при кондиломи в гърлото? Благодаря предварително
maqa80

Мнениеот shpionche » 26 Фев 2016, 09:53

Здравейте. Тъй като от доста време съм със субфебрилна температура си пуснах изследвания за хламидии. А, резултатите са следните :

Хламидия трахоматис IgG - 32 ( positive ) референтни ( <16 отрициателно, 16-22 граничен резултат, >22 положителен

Хламидия трахоматис IgM - 0.43 референтни (<0.9 otricatelen, 0.9-1.1 granièn i >1.1 polovitelen.

Нефролог ми назначи лечение -Флажил 10 дни сутрин и вечер по една табл. , две седмици почивка Азитромицин - 10 дни по 1 табл. от 500 после две седмици почивка. След почивката Саваник 10 дни по 1 табл.

После след всичко това, мисля че трябваше да повторя пак по един курс, но не си спомням.
Адекватно ли е това лечение за вас ??? Според мен става дума за хронична инфекция, а не за прясна такава.

Отделно, аз през последните няколко месеца съм приемал ципрофлоксацин, азитромицин, клиндамицин. А, в курса на лечението ми е включен азитромицин само, че не за 3 дни, а за десет. Не съм ли резистентен към него ? И възможно ли е дългогодишната ми температура от 37,00-37,7 да в следствие на хламидии?
shpionche

Мнениеот Dr Violina Todeva » 02 Мар 2016, 18:12

mimiv написа:
Dr Violina Todeva написа:Здравейте!

Разбирам Ви! Явно правите всичко, което е необходимо! Кандидата от кой вид е, правили ли са чувствителност за нея?
Надявам се, че настоящата Ви микробиология е нормална!

С уважение,
д-р Тодева

Здравейте,

за мое голямо щастие микробиологията ми е много по-добре. Ето резултатите - Посявка от влагалищен секрет: Не се изолират патогенни бактерии, няма растеж на дрожди. Микроскопски препарат: от влагалище - епители, грам положителни коки, липсват лактобацили, от цервикален секрет - масово левкоцити, много грам положителни коки, грам отрицателни коки, епители. Трябва ли да ме притеснява този резултат?

Дадоха ми само лактобацили за възстановяване на флората, то след всички лекарства, които изпих май е нормално нищо да не е останало от нея... :sad:

Кандидата беше всякакви видове - албиканс, крузей, глабрата, фамата и все различни излизаха или в комбинация от два вида... ужас.

Предварително благодаря!

Здравейте!

Мисля че нещата са тръгнали в правилната посока! Моето мнение е, че е много добре че са предписали препарат с лактобацили! Съветът ми е да използвате профилактично този препарат още 2-3 менструални цикъла след като приключи кървенето за 5 дни!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 02 Мар 2016, 18:14

tedistefanova85 написа:Здравейте Докторе,
съпругът ми му правиха безкръвна операция на бъбрека през пениса преди 10 дена. От два дни има много силни болки при уриниране, целият му член е червен леко лъскав сякаш има някакво покритие, доста е подут и има пъпки като афти. Моля Посъветвайте ни какво може да е. Ако е нещо сериозно още в понеделник да ходим на лекар. Забравих да добавя, че в момента има уретрален стенд от пениса до бъбрека, както и че след изписването от болницата биеше антибиотик Зинат с пробиотик.
От къде може да се е получило това неразположение и възможно ли е то да е нещо свързано с тази болест "баланити".

Благодаря Ви предварително

Здравейте!

Много късно виждам поста Ви! Надявам се, че проблемът е напълно решен! Така или иначе при подобен тип проблеми в рамките на един месец след операцията каквото и да се случи трябва да се обръщате към лекуващите лекари!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 02 Мар 2016, 18:17

deivi85 написа:Здравейте , имам следните оплаквания подута и зачервена уретра , пукане(хрущене в ставите не болезнени) болки в ръцете и краката на около по една педя(даже по малко) от китките и глезените. Правил съм изследвания ПКК,Кръвна захар и Хламидия всичко ми е в норми! Какви други изследвания евентуално да си пусна и какво би могло да ми има?Дали болежките ми са за венеролог или друг специалист?Благодаря ви! Поздрави!!!

Здравейте!

Малко ми е трудно да Ви отговоря на въпроса какво още да изследвате, без клиничен преглед с подробна анамнеза и без да съм видяла резултатите от изследванията! Посетете лично кожен лекар!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 02 Мар 2016, 18:20

maqa80 написа:Здравейте! Как се лекуват генитални брадавици когато човек е болен от лупус? А също какво е лечението при кондиломи в гърлото? Благодаря предварително

Здравейте!

Лекарствата, които се използват за лечение на вирусни брадавици се отпускат с рецепта, а манипулациите се правят в специализиран кабинет! Посетете лично кожен лекар и споделете за всички проблеми, които имате! По-добре не отлагайте, защото вирусните брадавици се разпространяват!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 02 Мар 2016, 18:23

shpionche написа:Здравейте. Тъй като от доста време съм със субфебрилна температура си пуснах изследвания за хламидии. А, резултатите са следните :

Хламидия трахоматис IgG - 32 ( positive ) референтни ( <16 отрициателно, 16-22 граничен резултат, >22 положителен

Хламидия трахоматис IgM - 0.43 референтни (<0.9 otricatelen, 0.9-1.1 granièn i >1.1 polovitelen.

Нефролог ми назначи лечение -Флажил 10 дни сутрин и вечер по една табл. , две седмици почивка Азитромицин - 10 дни по 1 табл. от 500 после две седмици почивка. След почивката Саваник 10 дни по 1 табл.

После след всичко това, мисля че трябваше да повторя пак по един курс, но не си спомням.
Адекватно ли е това лечение за вас ??? Според мен става дума за хронична инфекция, а не за прясна такава.

Отделно, аз през последните няколко месеца съм приемал ципрофлоксацин, азитромицин, клиндамицин. А, в курса на лечението ми е включен азитромицин само, че не за 3 дни, а за десет. Не съм ли резистентен към него ? И възможно ли е дългогодишната ми температура от 37,00-37,7 да в следствие на хламидии?

Здравейте!

За съжаление ми е трудно да ви отговоря на въпросите, защото няма еднозначен отговор!
Все пак:
1. субфебрилната температура е малко вероятно да е от хламидия;
2. да, IgG са белег за хронична инфекция.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот shpionche » 02 Мар 2016, 21:27

Dr Violina Todeva написа:
shpionche написа:Здравейте. Тъй като от доста време съм със субфебрилна температура си пуснах изследвания за хламидии. А, резултатите са следните :

Здравейте!

За съжаление ми е трудно да ви отговоря на въпросите, защото няма еднозначен отговор!
Все пак:

С уважение,
д-р Тодева

Ами, аз описах ,че резултата е 32 и писах за назначеното лечение, но пак ще попитам дали трите антибиотика са адекватни за тази инфекция ???
И отделно, след като е белег за хронична такава, то аз предавам ли я на партньори ?
shpionche

Мнениеот Dr Violina Todeva » 07 Мар 2016, 12:50

shpionche написа:
Dr Violina Todeva написа:

Здравейте!

Все пак:

С уважение,
д-р Тодева

Ами, аз описах ,че резултата е 32 и писах за назначеното лечение, но пак ще попитам дали трите антибиотика са адекватни за тази инфекция ???
И отделно, след като е белег за хронична такава, то аз предавам ли я на партньори ?

Здравейте, shpionche!

Не мога да направя коментар, лабораторните стойности сами по себе си не са диагноза и както Ви казах не мога да Ви отговоря на въпросите, защото няма еднозначен отговор, а и аз не съм запозната в подробности с Вашия проблем!
Обсъдете въпросите си с лекуващия Ви лекар!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести