Пролетен детокс - пречистване на организма

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Пролетта е най - добрият сезон за промяна

Мнениеот pravilno » 17 Фев 2016, 11:59

Всяка пролет имам традиция да си сменям прическата :grin: . Сега съм в процес на избиране :grin:
pravilno

Мнениеот Gold » 17 Фев 2016, 18:43

Защо пролетта, заради символиката с обновяването ли? Ако ще правим символични промени - може. Но ако ще правим истински, то не трябва да са да сезонна тенденция, а както се казва, да е евъргрийн :smileyflower:
Gold

Мнениеот fairy » 18 Фев 2016, 10:32

Gold написа:Защо пролетта, заради символиката с обновяването ли? Ако ще правим символични промени - може. Но ако ще правим истински, то не трябва да са да сезонна тенденция, а както се казва, да е евъргрийн :smileyflower:

Ясно е, че сериозните и големи промени не питат кога да дойдат, за тях няма сезони. :razz: Аз през пролетта живвам и ми се иска да направя нещо, което не е присъщо за мен и което да ме извади от застоя през зимата. Аз поне така се чувствам :grin:
fairy

Мнениеот Gold » 18 Фев 2016, 15:01

fairy написа:
Gold написа:Защо пролетта, заради символиката с обновяването ли? Ако ще правим символични промени - може. Но ако ще правим истински, то не трябва да са да сезонна тенденция, а както се казва, да е евъргрийн :smileyflower:

Ясно е, че сериозните и големи промени не питат кога да дойдат, за тях няма сезони. :razz: Аз през пролетта живвам и ми се иска да направя нещо, което не е присъщо за мен и което да ме извади от застоя през зимата. Аз поне така се чувствам :grin:

Аз предполагам, че тези психолози говорят за пролет и промяна за те накарат да свързваш автоматично понятието промяна с някакво приятно чувство (избрали са да е пролет, като универсално за повечето хора) та всеки път, кого мислиш за промяна, са мислиш и за приятното чувство, а не толкова до сезона като определено време.
Gold

Мнениеот Pipilota » 20 Фев 2016, 15:57

Gold написа:Аз предполагам, че тези психолози говорят за пролет и промяна за те накарат да свързваш автоматично понятието промяна с някакво приятно чувство (избрали са да е пролет, като универсално за повечето хора) та всеки път, кого мислиш за промяна, са мислиш и за приятното чувство, а не толкова до сезона като определено време.

Което пък в края на краищата определя времето, заради самото чувство. За мен също пролетта е момент, който е много важен и наистина "излизаш" от онова гадно усещане на зимата, чувстваш се изпълнен с енергия и готов да направиш нещо важно. Може би нещата, които сме отлагали тогава намират своето време. А от друга страна е вярно, че когато дойде времето за промяната, то не пита кой сезон е :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот tinkerbell » 22 Фев 2016, 11:35

Зависи и от промяната, която се предприема. Ако е пролетно почистване, очевидно пролетта е удачния сезон :lol: Но за повечето неща, едва ли сезона е отправната точка. Ако чакаме пролетта да ни мотивира за належащите промени, значи да ги отлагаме излишно...
Аватар
tinkerbell

Мнениеот silver933 » 22 Фев 2016, 14:49

tinkerbell написа:Зависи и от промяната, която се предприема. Ако е пролетно почистване, очевидно пролетта е удачния сезон :lol: Но за повечето неща, едва ли сезона е отправната точка. Ако чакаме пролетта да ни мотивира за належащите промени, значи да ги отлагаме излишно...

Не съм съгласен, не се ли чувстваш по-енергично през пролетта? Изпълнена с повече желание да направиш каквото и да е било. При мен поне е така, зимата имам желание да се прибера и да се навра под одеалото, но напролет и лятото нещата са различни, имам повече енергия и повече желание за работа и за каквото и да е било. Не казвам излишно да отлагаш, но вътрешното ми чувство сякаш не е нараснало преди да дойде подходящи момент, който идва точно когато се изпълня с енергия и добро чувство. :)
Аватар
silver933

Мнениеот irka » 29 Фев 2016, 13:49

Мен ме наляга една пролетна умора и при мен действието е обратно - нито ми е до промени, нито ми е жизнерадостно! Не знам какво да пия, за да не се чувствам така, чак толкова е зле положението! :sad:
irka

Мнениеот Pipilota » 29 Фев 2016, 15:24

irka написа:Мен ме наляга една пролетна умора и при мен действието е обратно - нито ми е до промени, нито ми е жизнерадостно! Не знам какво да пия, за да не се чувствам така, чак толкова е зле положението! :sad:

Има лесна рецепта как да се справиш с пролетната умора - спорт и жива храна. Ако се оставиш на зимните тежки манджи и т.н. то със сигурност ще ти е зле.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Rali_hr » 29 Фев 2016, 17:51

И аз мисля, че това е най-добрият начин да се справиш с умората, с повечко движение и желание да започнеш живота си, а не да се оставим на напичането и да искаме да си поспиваме на припек :)
Аватар
Rali_hr

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси