Разбирате ли се със съседите по въпросите за етажната собственост?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Разбирате ли се със съседите по въпросите за етажната собственост?

Мнениеот Pipilota » 29 Фев 2016, 15:21

pravilno написа:
Дано минават в следработно време за нас, че това ми е голям проблем. Дойдат докато сме на работа и после иди се оправяй. Ако и по интернет може да се плати, още по-добре.

То по интернет не може да се плати със сигурност, надали имат някакъв Paypal, но може да има банкова сметка, по която да преведеш парите. Със сигурност е помислено за хората, които работят, все пак всички ходят на работа, домоуправителите със сигурност са наясно с това.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Leonora » 29 Фев 2016, 17:49

Gorica23 написа:Ох, изтормозихте ме с тази бележка, ето я, малко се забавих, но трябваше да позамажа личните данни, че са на приятеля ми, а и докато разбера как става... но се запънах като магаре на мост! :mrgreen:

Изображение
Изображение

Ее, браво, измъчихме те, но много благодаря!
Goritca23 , а какво точно са тези 4 лв фонд ремонти?
Аватар
Leonora

Мнениеот Lollipop » 01 Мар 2016, 10:01

Leonora, аз ще отговоря, според това, което предполагам аз. :mrgreen: Това ще е ако има спукана тръба в мазето, протекъл покрив, ако искат да освежат - като това да боядисат входа, сменят дограмата и подобни. :)
Не знам дали това би включвало целенасочена покупка като слагането на домофонна система, но ако има събрани пари защо да не. :mrgreen:
Аватар
Lollipop

Мнениеот Lisandra » 01 Мар 2016, 11:56

Здравейте и честита Баба Марта, да сме здрави, весели и засмени! :)
Наближава пролетното почистване и това с професионалния домоуправител би било доста добро решение да се вкара някакъв ред. С тези междусъседски конфликти... :evil: май е единственото решение, за услугата и цената е приемлива, но не разбрах как се избират тези домоуправители.
Lollipop ти явно си по - запозната, наясно ли си как става това? :)
Lisandra

Мнениеот annamaria » 01 Мар 2016, 16:01

ако в тези 4 лева фонд ремонти влизат евентуално парите за ремонт,то тогава наистина си струва. защото като се появи проблем се решава пък било то и за покрива. сега като се замисля ние сме и за смяна на врата с нови звънци. още караме със социалистическия вариант на желязо с развалена брава....
annamaria

Мнениеот Leonora » 01 Мар 2016, 17:44

Благодаря, Lollipop . При нас това го събираме всеки път, когато възникне авария. Разбирай - един дал, друг не, защото живее на първия ет. и не му пука, че тече покрива.. и почва едно протакане и бавене.

И на мен ми е малко мъгляво това как точно става прехвърлянето към такъв домоуправител. Как става така, че той да дойде на нашето общото събрание, където да го изберем, като не всички ще знаят до тогава изобщо за какво става дума, че да гласуват.
Аватар
Leonora

Мнениеот annamaria » 02 Мар 2016, 11:05

мисля си,че може би младите и работещи хора повече ще бъдат навити за наемането на професионален домоуправител. аз споделих идеята на по-голяма част на хората от нашия вход и те са навити. само не знам как ще реагират онези двете бабички.към средата на март ще имаме общо събрание и ще лансирам по-сериозно идеята. не знам дали ще се съгласят въпросните жени,но ако не, то тогава си говорихме със сегашния домоуправител,че за да ги стресне малко чистачката временно няма да мие техния етаж, а и сега крушката им е изгоряла. да ги видим докога ще изтърпят. :lol:
annamaria

Мнениеот Andrey » 02 Мар 2016, 11:09

annamaria написа:мисля си,че може би младите и работещи хора повече ще бъдат навити за наемането на професионален домоуправител. аз споделих идеята на по-голяма част на хората от нашия вход и те са навити. само не знам как ще реагират онези двете бабички.към средата на март ще имаме общо събрание и ще лансирам по-сериозно идеята. не знам дали ще се съгласят въпросните жени,но ако не, то тогава си говорихме със сегашния домоуправител,че за да ги стресне малко чистачката временно няма да мие техния етаж, а и сега крушката им е изгоряла. да ги видим докога ще изтърпят. :lol:

Проверете дали е необходимо да има съгласието на целия блок, или само процент от хората стига. Така гласът на бабичките няма да има абсолютно никакво значение. :mrgreen:
Аватар
Andrey

Мнениеот Gold » 02 Мар 2016, 15:17

Leonora написа:Благодаря, Lollipop . При нас това го събираме всеки път, когато възникне авария. Разбирай - един дал, друг не, защото живее на първия ет. и не му пука, че тече покрива.. и почва едно протакане и бавене.

И на мен ми е малко мъгляво това как точно става прехвърлянето към такъв домоуправител. Как става така, че той да дойде на нашето общото събрание, където да го изберем, като не всички ще знаят до тогава изобщо за какво става дума, че да гласуват.

Леонора и при нас редовно е така. Ако има нужда от 2 спешни ремонта, не искат да дават и за двата, а само за които пряко ги засяга. И ако един се бръкне да плати сумата, за да може да започне час по-скоро ремонт, които е решен от ОС и е в полза на всички, после не се знае кога съседите му ще благоволят да му възстановят сумата.
Gold

Мнениеот Malina » 02 Мар 2016, 16:18

Не знам тея хора глупави ли са, прости ли са! Нали живееят в една обща кооперация и съвсем логично би следвало да имат задължения! затова един професионален домоуправиетл наистина е много добра идея, жалко, че в нашия блок никога няма да се случи, сега рядко се случва някой да си плаща, а какво остава да се плаща на такъв човек.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси